Проблем с автоматика на е53
Модератор: Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с автоматика на е53
Колеги здравейте,моля за помощ. От няколко дни карам бмв х5 е53 3.0д 184 к.с днес ми светна лампата за автоматика(жълта зъбчатка с удивителен) загасих колата изчаках малко запалих и нямаше проблем после следобяд пак карах колата нямаше проблем. Но одеве на един светофар ми остана на директна и не иска да тръгне форсирасе на място само,загасих исчаках малко запалих и тръгна, така ми направи няколко пъти докато я предвижа до сервиза...няма течове на масло като е студа работи, и после отказва кутията.. Или ако може да ми препоръчте някой майстор в Пловдив
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- vladimir8505
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко
- Детайли за колата: Е 53
Re: Проблем с автоматика на е53
Колега това светване на тази лампа хич не е добре още повече щом забива на Директна.Аз имах подобен проблем наскоро не искам да те плаша но старите скорости са ми в гаража.До колкото се изучих покрай моя проблем е че тази лампа сигнализира за прегряване на скоростите(на мен ми светваше и червена с зъбно колело след жълтата и се оказа че преди мен собственика са го излъгали че са му сменили маслото в скоростите и др. неща към всяка смяна като филтър и гумени уплътнения от които реално отзад на кутията има букса и там е капало по няколко капки)и така като отидох в сервиза и ми казаха че маслото не е по норма доляха почти 2 литра.Оказа се че собственика преди мен е карал бая така и от кутията не става нищо или срещу неопределено голяма сума ще стане.
Та накратко взимай веднага мерки проверете нивото на маслото в кутията и дали е чисто(дали е сменено),закачете я за диагностика,там веднага ще покаже щом ти е забила и светнала лампата и от там нататък каквото сабя покаже.Има доста изписано по темата разрови се,до колкото знам в Пловдив също специалисти по скоростите,най-малкото отиди поне за диагностика при Дилара на БМВ и там ще ти кажат най-точно какво и е.
Та накратко взимай веднага мерки проверете нивото на маслото в кутията и дали е чисто(дали е сменено),закачете я за диагностика,там веднага ще покаже щом ти е забила и светнала лампата и от там нататък каквото сабя покаже.Има доста изписано по темата разрови се,до колкото знам в Пловдив също специалисти по скоростите,най-малкото отиди поне за диагностика при Дилара на БМВ и там ще ти кажат най-точно какво и е.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Re: Проблем с автоматика на е53
Мога да ти препоръчам майстор в Пазарджик , който направи моята кутия.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
3 мнения
• Страница 1 от 1