Свален софтуер на колата
Модератор: Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Свален софтуер на колата
Здравейте, колеги!
Преди известно време поради определени причини ходих при майстор, който ми свали оригиналния софтуер на колата на компютъра си, който представлява един файл с големина 2 МБ. Самият файл няма определено разширение (тип на файла пише File). Въпроса ми е с какъв вид програма става тази процедура по извличането на софтуера от колата и с коя програма мога да отворя самият файл с цел редакция?
(Колата е х3 е83)
Преди известно време поради определени причини ходих при майстор, който ми свали оригиналния софтуер на колата на компютъра си, който представлява един файл с големина 2 МБ. Самият файл няма определено разширение (тип на файла пише File). Въпроса ми е с какъв вид програма става тази процедура по извличането на софтуера от колата и с коя програма мога да отворя самият файл с цел редакция?
(Колата е х3 е83)

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Свален софтуер на колата
WinOls
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Свален софтуер на колата
Много различни програми и хардуер има, зависи какво искаш да променяш. ЗА горивната карта освен предложената от колегата програма може и с ecm titanium, ако е за нещо друго може и с hex editor, файла е бинарен т.е .bin.
За сваляне и качване от ECU bdm програматори бол. Ако ще го качваш през обд и е едц 16 kess ще свърши работа
За сваляне и качване от ECU bdm програматори бол. Ако ще го качваш през обд и е едц 16 kess ще свърши работа
3 мнения
• Страница 1 от 1