КОЛЕГИ МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ СПЕШНО!!!!
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- vladimir8505
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко
- Детайли за колата: Е 53
КОЛЕГИ МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ СПЕШНО!!!!
Здравейте колеги от скоро съм горд собственик на BMW X5 E53 3.0 Diesel 218 ph 2004 година. Взех го със следната болка. От начало леко подритваха скоростите при почти напълно спрял автомобил и то не всеки път. Съпругата ми пътува до провинцията и по време на движение и светна първо от дясно на борда жълто зъбно колело непосредствено след около 20 секунди и същото такова червено с индикатор за температурата на маслото на скоростите. Днес сутринта преди да отидем на майстор отново светна жълтото зъбно колело. След като загасих и запалих отново лампата изгасна. Отидохме на майстор, който го прегледа щателно и откри теч на масло от скоростите и му доля 1,5 литра масло. След това изчисти грешките и адаптациите както е по норма. След test drive започна да рита и между скоростите 3 и 4. Или по скоро не иска да превключи на по - голяма предавка от 4. Щом прерита между 3 и 4 я вкарва в нещо като авариен режим без да светят никакви индикации на таблото и остава на 3 скорост. След като се загаси двигателя и се запали отново работи нормално докато стигне до 4 и пак същата епопея. Момчетата в сервиза се измъчиха половин ден с това чудо на немското автомобилостроене но така и нямаше никакво подобрение. Изчетох доста теми свързани с тези проблеми. Колеги моля за съвет според вас може ли да дава тези отклонения от компютъра на скоростите, или имате ли някаква идея от какво може да е така. Моля да ми препоръчате читав сервиз или майстор който да е достатъчно кадърен, да открие болките на този автомат. Желателно е да е от София, тъй като колата е тук и не може да се движи на големи разстояния с този проблем в скоростите.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Re: КОЛЕГИ МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ СПЕШНО!!!!
Най-вероятно има проблем в мехатроника, надали е от компютъра, с БМВ диагностична програма могат да се видят записаните грешки. От високата температура може да са проблемни и пакетите на скоростите, та и те е хубаво да се сервизират. Не мога да препоръчам сервиз в БГ, но има доста споменати в темите за скорости във форума. Успех....
- vladimir8505
- кандидат ентусиаст
-
Колеги помагайте,имате ли наблюдение над този сервиз или някой да го е посещавал:http://www.skorosti.net/index.php
- vladimir8505
- кандидат ентусиаст
-
Колеги ЗА НИЩО НА СВЕТА НА ХОДЕТЕ ТАМ в този сервиз за малко да се опаря и то много жестоко разминах се с малко пари които не успях да си взема около 150лв(ЗА ВЕЛИКИТЕ ДИАГНОСТИКИ КОИТО СА ПРАВИЛИ)така ми казаха че са на тази стойност(може би в ДАРУ щях да мина по тънко)но няма значение аз сам доволен че пребрах X-са само бяха свалили корите от долу.Добре че се усетих по навреме иначе кой знае колко време и пари щяха да искат...
Късно видях че са много известни:http://www.izmami.me/t%D1%83%D1%80%D0%B1%D0%BE-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D0%B7-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80/
П.С.
Обаче проблема си е на лице колеги давайте мнения и съвети.Знае ли някой къде може да се купи читава скоростна кутия или къде да я закарам да оправят моята но да не са гаражни майстори,араби освен това и от Джемини не останах доволен от отношението към човек който по тяхните думи ще трябва да заплати 3,4,5,...хиляди по техни сметки.За Коко в малинова долина също съм чул по нещо а и от личен опит с едно Ауди 2.4 мултитроник и се оказа че от невниманието му щяха да се опекат и веригата и дискове и т.н......
Само това ли са майсторите в София които се занимават с скорости......????
Колеги давайте мнения че вече незнам какво да правя.....

Късно видях че са много известни:http://www.izmami.me/t%D1%83%D1%80%D0%B1%D0%BE-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D0%B7-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80/
П.С.
Обаче проблема си е на лице колеги давайте мнения и съвети.Знае ли някой къде може да се купи читава скоростна кутия или къде да я закарам да оправят моята но да не са гаражни майстори,араби освен това и от Джемини не останах доволен от отношението към човек който по тяхните думи ще трябва да заплати 3,4,5,...хиляди по техни сметки.За Коко в малинова долина също съм чул по нещо а и от личен опит с едно Ауди 2.4 мултитроник и се оказа че от невниманието му щяха да се опекат и веригата и дискове и т.н......
Само това ли са майсторите в София които се занимават с скорости......????
Колеги давайте мнения че вече незнам какво да правя.....

- vladimir8505
- кандидат ентусиаст
-
Какво ще кажете за това някой ползвал ли е услугите им,имали и стенд за изпробване на мехатроник-а:http://www.midavto.com/services/
vladimir8505 написа:Какво ще кажете за това някой ползвал ли е услугите им,имали и стенд за изпробване на мехатроник-а:http://www.midavto.com/services/
Чувал съм, че са доста добри, без да имам личен опит. Там мисля да си рециклиран торка.
за сервиза във Варна пол старши ще даде мнение,само знам че миналата година на а класа искаха да ремонтират цяла скоростна кутия,без да е там проблема
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
BAVAREC1 написа:за сервиза във Варна пол старши ще даде мнение,само знам че миналата година на а класа искаха да ремонтират цяла скоростна кутия,без да е там проблема
За тези колеги бях чувал хубави отзиви и то от колеги, които много уважавам! Общо взето колегите са доволни, но на мен не ми решиха проблема и историята я бях описал в друга тема! Все още е проблемна кутията и пак ще се ходи до Варна! Изглеждат ми коректни, но кутията вече ми излиза златна!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- BERTONE333
- Потребител
-
Здравейте колеги, да ви вметна аз съм от Варна, но когато имах едно X3 2007 година имах проблем с автомата. Тогава ми свършиха работа в София ДЖЕМИНИ 4. Останах с много добри впечетления и цената беше много по-добра от Варна. После карах 20 000км и смених колата но и другия собственик не се е оплакъл от кутията. Е това беше 2010 предполагам сервиза още работи. Намираше се на изхода към Калотина. Лесно го намерих.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
vladimir8505 аз имах същите болки. Ритане при спиране и авариен режим след 4 а при включване задна имаше замисляне.
Проблема ми го решиха в сервиз в Пазарджик.
Ако още умуваш къде и какво да правиш, пиши да ти дам телефон на майстора.
След ремонта на моята кутия и съответно коментари за мнения , се оказа, че този сервиз един от лидерите за ремонт на автоматици.
Бонуса е, че ремонта е за 5-6 часа а кутията я видях на парчета.
За информация ти казвам - 7 селеноида , масло , клапанчета , филтър и гарнитура , и труд -2000лв. Гаранция 10 000км.
Няма смяна след 2000км на маслото както е във Варна.
Проблема ми го решиха в сервиз в Пазарджик.
Ако още умуваш къде и какво да правиш, пиши да ти дам телефон на майстора.
След ремонта на моята кутия и съответно коментари за мнения , се оказа, че този сервиз един от лидерите за ремонт на автоматици.
Бонуса е, че ремонта е за 5-6 часа а кутията я видях на парчета.
За информация ти казвам - 7 селеноида , масло , клапанчета , филтър и гарнитура , и труд -2000лв. Гаранция 10 000км.
Няма смяна след 2000км на маслото както е във Варна.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
11 мнения
• Страница 1 от 1