Проблем с колектор на Е70
Модератор: Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с колектор на Е70
Здравейте колеги,
Историята е следната. Колата Е70 4.0d 2010-а. Преди две седмици бях на почивка в Италия и излизайки от една бензиностанция, дадох газ да се включа в движението и усетих как нещо все едно удари колата отдолу. Появиха се вибрации и аз веднага отбих. От колата изтичаше масло стабилно. За късмет се оказа, че 1.5 км има оторизиран сервиз на бмв и аз успях да стигна до него. При влизане в сервиза колата изписа, че няма масло и че не трябва да се кара повече. След като я прегледаха ми казаха, че ремонтът ще отнеме поне седмица. Реших все пак да ремонтирам колата в България, понеже и без това трябваше да се прибирам. И така автомобилът беше репатриран до Дару кар. Диагнозата беше счупен кардан, който е ударил картера на двигателя и така е изтекло маслото. Смениха кардана, маслото, картера, гарнитурата и две биалетки, които си бяха за смяна отпреди. Казаха, че съм късметлия понеже кардана се скъсал отпред и е ударил картера на двигателя, а не се е скъсал отзад и да удари скоростите. На въпроса как така се къса кардан на кола на 170 000 км. те ми казаха ами много е мощен двигателя и за това
Казаха ми също, че трябвало да се смени колектора и да се почисти всичко с някаква машина, която имали само в лицензираните сервизи, но щяло да струва 3хил. лв. Можело, ако дам много газ на колата да ми изпише грешка на двигателя, но можело и така да карам засега. Изненадах се понеже преди аварията колата нямаше никакви проблеми и попитах дали са свързани нещата, но отговорът беше не. Тъй като ремонтът на другите части беше близо 4 хил. лв. реших да отложа тази смяна и почистването за по-натам. Качвам се аз потеглям и усещам, че колата не върви изобщо. Вдига оборотите но трудно ускорява. На първия светофар ми изписа, че двигателя не работи на пълен капацитет. Освен това при завиване, воланът ми все едно леко запецва и трябва да го врътна с малко повече сила. Звъня на приемчика и му казвам за двата проблема. Относно вървежа отговорът беше, че е заради колектора и на турбините не им стигал въздуха, но е чисто съвпадение и пак повтори, че нямало общо с ремонта на кардана. За волана каза, че и той го бил усетил. Не стана ясно защо нищо не ми казаха по тази тема,когато си взимах колата.
Извинявам се за дългия пост, но исках да опиша подробно ситуацията и да помоля за съвет на какво може е станало и къде да закарам колата за второ мнение и дали имам основание за претенции към Дару? Не знам те дали имат вина, но е странно да си закараш колата с един проблем и те да ти я дадат с два нови.
Предварително Благодаря!
Историята е следната. Колата Е70 4.0d 2010-а. Преди две седмици бях на почивка в Италия и излизайки от една бензиностанция, дадох газ да се включа в движението и усетих как нещо все едно удари колата отдолу. Появиха се вибрации и аз веднага отбих. От колата изтичаше масло стабилно. За късмет се оказа, че 1.5 км има оторизиран сервиз на бмв и аз успях да стигна до него. При влизане в сервиза колата изписа, че няма масло и че не трябва да се кара повече. След като я прегледаха ми казаха, че ремонтът ще отнеме поне седмица. Реших все пак да ремонтирам колата в България, понеже и без това трябваше да се прибирам. И така автомобилът беше репатриран до Дару кар. Диагнозата беше счупен кардан, който е ударил картера на двигателя и така е изтекло маслото. Смениха кардана, маслото, картера, гарнитурата и две биалетки, които си бяха за смяна отпреди. Казаха, че съм късметлия понеже кардана се скъсал отпред и е ударил картера на двигателя, а не се е скъсал отзад и да удари скоростите. На въпроса как така се къса кардан на кола на 170 000 км. те ми казаха ами много е мощен двигателя и за това

Извинявам се за дългия пост, но исках да опиша подробно ситуацията и да помоля за съвет на какво може е станало и къде да закарам колата за второ мнение и дали имам основание за претенции към Дару? Не знам те дали имат вина, но е странно да си закараш колата с един проблем и те да ти я дадат с два нови.
Предварително Благодаря!
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Re: Проблем с колектор на Е70
Освен да я огледаш сам отдолу за механични повреди по рейката и окачването, друго не мога да ти помогна. Иначе и аз имам леко зацепване като завивам на дясно и връщам волана и мисля, че е от биалетата. Да не са ти ги монтирали наобратно нещо?
За двигателя си виж кодовете, там може да са много неща, но едва ли да се запуши колектора така изведнъж.
За двигателя си виж кодовете, там може да са много неща, но едва ли да се запуши колектора така изведнъж.

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
1. Всмукателния колектор се ревизира и ако е в добро състояние няма нужда от смяна(казвам го от опит)
2. Кардана е имал клеясало каре (от седене се проявява проблема или от прекомерно седене на влага)
3. Едва ли проблема е свързан с колегите от Дару, по-вероятно е кардана да е нанесъл и допълнителни щети, които те да не са могли да констатират при огледа.
4. И не на последно място, при рязко ускорение, вероятно си имал вибрации в купето, които са били от кардана.
Ако се чудиш, защо колектора се зацапва/запушва на толкова малко километри. То това е за да може автомобилите да влезнат в еко нормите и така използват прекомерно EGR системата.
При нужда мога да ти предоставя много снимки, включително на коли около 100к
viewtopic.php?f=128&t=408663
2. Кардана е имал клеясало каре (от седене се проявява проблема или от прекомерно седене на влага)
3. Едва ли проблема е свързан с колегите от Дару, по-вероятно е кардана да е нанесъл и допълнителни щети, които те да не са могли да констатират при огледа.
4. И не на последно място, при рязко ускорение, вероятно си имал вибрации в купето, които са били от кардана.
Ако се чудиш, защо колектора се зацапва/запушва на толкова малко километри. То това е за да може автомобилите да влезнат в еко нормите и така използват прекомерно EGR системата.
При нужда мога да ти предоставя много снимки, включително на коли около 100к
viewtopic.php?f=128&t=408663
4 мнения
• Страница 1 от 1