Въпрос за километража на Е83

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW X3 3.0D

Въпрос за километража на Е83

Мнение от iee » 27 Авг 2016, 13:27

Здравейте колеги. От известно време ми се появи дребен дефект в дисплея на километража на Е83 3.0Д автомат. Проблемът се състои в следното: в долната част на дисплея, където показва среден разход или температура и т.н., при показване на повече от една цифра преди десетичния знак, дисплея сякаш губи напрежение и избледнява...това се отразява и на малкото дисплейче, което показва положението на скоростния лост. Пример: показва 6,5 градуса-всичко е наред( яркоста е нормална и всичко се вижда перфектно). Показва 15,5 градуса и дисплея се прецаква...... Правих теста на дисплея и при него всичко е перфектно.
Относно този проблем имам 2 въпроса:
1. Има ли някой идея, защо се получава така и дали може да се ремонтира моя уред?
2. Ако сменя километража с друг ще трябва ли да се адаптира нещо? Четох някъде, че има вероятност за излязат други километри и да не отчита реално изминатото разстояние, защото засичал нещо си по рама на автомобила и трябвало да е настроен за моя автомобил.

Не ми пречи особено този проблем, но ме дразни и искам да го реша, ако е възможно.
Благодаря предварително на всички отзовали се!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW X3 3.0D

Re: Въпрос за километража на Е83

Мнение от iee » 02 Сеп 2016, 10:46

Да онагледя малко :) На снимките се вижда, как става, когато се появи проблема и как трябва да си е по принцип.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6