X5 Е53 3.0Д. 218кс. Колебание обороти
Модератор: Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Sex Pistols
- Потребител
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: M6
X5 Е53 3.0Д. 218кс. Колебание обороти
Колеги скоро се сдобих с въпросният джип и съм много доволен но,при превключване на 4-та и слабо подаване на газ оборотите между 1600-2000 се менят и не ускорява.Когато настъпя,ускорява и няма проблем.Превключва гладко, сменено е маслото.Някой имал ли е подобен проблем и евентуално да го е решил.
- ACT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5
Re: X5 Е53 3.0Д. 218кс. Колебание обороти
Прочетете колата на диагностика с Инпа и вижте има ли записани грешки в мотора или скоростите. На мен ми прилича не проблем с ЕГР клапана или дебитомер. И при двата предположени от мен причинителя бърка смесите и започва колебание в работата на мотора. Другото предположение е проблем в АСК, но там казах вече, че се иска четене на ерор меморито.
Аман от модераторски и админски произвол! Тема за турбо не мерц седи в раздел за Е60-тка и на никой не му дреме! Иначе сме безпристрастни!!!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Sex Pistols написа:Колеги скоро се сдобих с въпросният джип и съм много доволен но,при превключване на 4-та и слабо подаване на газ оборотите между 1600-2000 се менят и не ускорява.Когато настъпя,ускорява и няма проблем.Превключва гладко, сменено е маслото.Някой имал ли е подобен проблем и евентуално да го е решил.
Имаше един колега с подобен проблем в подфорума на Е46- предполагаше, че е МАР синсор и дебитомер, оказа се вакумни маркучи и изолиран вакум-ресивър. Колега, трябва да закараш колата, за да я прегледат.
- Sex Pistols
- Потребител
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: M6
Ако е дебитомер или вакуум не трябва ли да го прави на всички скорости а при мен е само на 4-та?
4 мнения
• Страница 1 от 1