Проблем скорости Х5 Е53

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем скорости Х5 Е53

Мнение от liubo200 » 01 Фев 2016, 11:05

Здравейте ! От няколко месеца карам една Х5-ца 4.4 бензин. Уникална кола е но си има един проблем, който ме плаши много. Та проблема е че при хубаво загрята скоростна кутия при намаляване на скоростта точно преди да спре напълно колата скоростите приритват... Когато е студена кутията не го прави , а и на спортния режим не го прави въобще няма значение топли или студени са скоростите . Иначе други аномалии със скоростите няма нито рита като я настъпя , сменя си ги плавно както си трябва е . Ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете да разреша този проблем , че с времето да не стане да се сменя цялата кутия ! :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Проблем скорости Х5 Е53

Мнение от oci » 02 Фев 2016, 14:20

liubo200 написа:Здравейте ! От няколко месеца карам една Х5-ца 4.4 бензин. Уникална кола е но си има един проблем, който ме плаши много. Та проблема е че при хубаво загрята скоростна кутия при намаляване на скоростта точно преди да спре напълно колата скоростите приритват... Когато е студена кутията не го прави , а и на спортния режим не го прави въобще няма значение топли или студени са скоростите . Иначе други аномалии със скоростите няма нито рита като я настъпя , сменя си ги плавно както си трябва е . Ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете да разреша този проблем , че с времето да не стане да се сменя цялата кутия ! :)

Почни първо със софтуерен ъбдейт, понякога този проблем изчезва след ъбдейта дори един колега беше писал за това нещо скоро във форума, че след ъбдейт е изчезнало. Ако не помогне масло или ти изпуска пакет.

Потребител
Аватар

Мнение от liubo200 » 02 Фев 2016, 14:49

[/quote]Почни първо със софтуерен ъбдейт, понякога този проблем изчезва след ъбдейта дори един колега беше писал за това нещо скоро във форума, че след ъбдейт е изчезнало. Ако не помогне масло или ти изпуска пакет.[/quote]

Малко ми е тъп въпроса но къде мога да го направя тоя ъпдейт? Аз си имам кабел с Иста ама дори и да мога не смея много много да пипам... Та ако можете да ми препоръчате някой ще ви бъда много благодарен :)

Потребител
Аватар

Мнение от luftwaffe » 02 Фев 2016, 16:09

В официалния сервиз на марката.

Потребител
Аватар
Кара: E53/3.0D/218

Мнение от nvladev » 02 Фев 2016, 22:43

oci написа:
liubo200 написа:Здравейте ! От няколко месеца карам една Х5-ца 4.4 бензин. Уникална кола е но си има един проблем, който ме плаши много. Та проблема е че при хубаво загрята скоростна кутия при намаляване на скоростта точно преди да спре напълно колата скоростите приритват... Когато е студена кутията не го прави , а и на спортния режим не го прави въобще няма значение топли или студени са скоростите . Иначе други аномалии със скоростите няма нито рита като я настъпя , сменя си ги плавно както си трябва е . Ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете да разреша този проблем , че с времето да не стане да се сменя цялата кутия ! :)

Почни първо със софтуерен ъбдейт, понякога този проблем изчезва след ъбдейта дори един колега беше писал за това нещо скоро във форума, че след ъбдейт е изчезнало. Ако не помогне масло или ти изпуска пакет.

Не мисля, че е решение на въпроса.

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 03 Фев 2016, 9:12

Задължително провери състоянието на маслото и още по-добре е да го смениш!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 03 Фев 2016, 11:20

nvladev написа:
oci написа:

Не мисля, че е решение на въпроса.

Принципно аз лично залагам на най-евтиното, т.е първо почвам с най-логичното и евтино решение от така наречените детски болести на марката.
Иначе решението е лесно караш я в сервиз като джемини или Коко в Малинова долина свалят кутията и ще имаш решение на проблема със сигурност.
От клавиатуратата освен насока и съвет друго няма какво да ти дадем.
Аз ти написах най-кофти варианта е да ти изпуска налягане от пакета и тогава отива на сериозен ремонт.

Потребител
Аватар

Мнение от liubo200 » 04 Фев 2016, 17:20

Маслото е сменено преди 6хил. км. И не се оправи след смяната та не знам вчера пробвах с това натискането на педала за минута ама не усетих никаква разлика... Ще отида другата седмица на ъпдейт пък дано се оправи :)

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 06 Фев 2016, 9:28

Проблема не е в пакетите, а в мехатроника (т.н. "мозък") на скоростната кутия.

9 от 10...се оправят със ремонт на мехатроника.

Потребител
Аватар

Мнение от liubo200 » 06 Фев 2016, 21:26

Хммм лошоо значи ще се окаже сериозен проблема... А ремонта на този мозък горе долу какви пари излиза ? Може ли да се кара така или има риск от по-сериозна повреда ? :/

Потребител
Аватар
Кара: X5 E53 3.0d

Мнение от IvanLazarov » 07 Фев 2016, 21:14

аз имам Е53 3.0 дизел и като я купих преди 15000 км. имаше същия проблем. После се появи придърпване при набиране, сега се появи и едно много неприятно тресене/бучене при около 100 км/час.
Поинтересувах се и единственото решение според мен е сваляне на кутията и от там мозъци и т.н.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
Мечтае да кара: новата М X5 ...
Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....

Мнение от vlado6669 » 08 Фев 2016, 19:49

IvanLazarov написа:аз имам Е53 3.0 дизел и като я купих преди 15000 км. имаше същия проблем. После се появи придърпване при набиране, сега се появи и едно много неприятно тресене/бучене при около 100 км/час.
Поинтересувах се и единственото решение според мен е сваляне на кутията и от там мозъци и т.н.

Звучи и като торк конвектор :idea:

Потребител
Аватар
Кара: X5 E53 3.0d

Мнение от IvanLazarov » 08 Фев 2016, 23:54

Чудя се още дали да свалям торка. След като изчетох темата за торка ,която е доста обстойна се ориентирах към това ,но има и колеги които са сменяли разни Е модули и т.н. в допълнение с торка.

Познати ми казаха ,че ЕлитКар са предлагали някаква добавка за скорости ,която правела чудеса (цената и била нещо от сорта на 200лв)
Звънях им ама казаха ,че спряли да я внасятв БГ.

Потребител
Аватар

Мнение от luftwaffe » 09 Фев 2016, 11:41

Няма такова нещо, което за върши чудеса. Всички тази добавки замазват положението, колкото да се продаде колата...

Потребител
Аватар
Кара: BMW X5 E53
Мечтае да кара: BMW X6, Mercedes G
Детайли за колата: 3.0 diesel 218 h.p., restyling, 06/2004

Мнение от Bondzholov » 13 Юни 2016, 14:12

Колега, намери ли решение на проблема, защото и при мен на загрял двигател, е винаги, но при някои спирания се усеща нещо като приплъзване и приритване точно преди да спре колата. Иначе - никакви проблеми други, а маслото на кутията е сменено наскоро. Някакви идеи?
Изображение

Следваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6