BMW ConnectedDrive Remote App + BMW Apps
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
BMW ConnectedDrive Remote App + BMW Apps
Здравейте,
Някой от вас подкарвал ли е на Е70 BMW Apps - Facebook, Spotify и т.н и ConnectedDrive Remote апликацията за мобилни устройства? Гледах в разни форуми, че се кодира лесно и е софтуеърна опция вместо някакъв хардуеърен ретрофит.
Имам следните опции в колата:
6AA BMW Teleservices
6VC Control Combox
612 BMW Assist
614 Internet Preparation
616 BMW Online
Това 614 ми е интересно, не успявам да намеря никъде място за поставяне на сим карта, а 6AA пише, че позволява споделяне на интернет от телефона към колата, но пак не съм го пробвал как точно работи.
Интересно ми е за две неща - за музика дали може да се подкара Spotify да се контролира през колата вместо през телефона и този ConnectedDrive апликейшън за проверка на колата.
Някой от вас подкарвал ли е на Е70 BMW Apps - Facebook, Spotify и т.н и ConnectedDrive Remote апликацията за мобилни устройства? Гледах в разни форуми, че се кодира лесно и е софтуеърна опция вместо някакъв хардуеърен ретрофит.
Имам следните опции в колата:
6AA BMW Teleservices
6VC Control Combox
612 BMW Assist
614 Internet Preparation
616 BMW Online
Това 614 ми е интересно, не успявам да намеря никъде място за поставяне на сим карта, а 6AA пише, че позволява споделяне на интернет от телефона към колата, но пак не съм го пробвал как точно работи.
Интересно ми е за две неща - за музика дали може да се подкара Spotify да се контролира през колата вместо през телефона и този ConnectedDrive апликейшън за проверка на колата.
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Re: BMW ConnectedDrive Remote App + BMW Apps
Ретрофит е на комбокс модул и то телематик версията за да си споделяш интернета от телефона през блутут.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
За BMW Apps трябва да имаш от завода екстра: 6NR, която по същество е FSC код, с който се активира тази функционалност. Ако го нямаш от завода не знам дали си заслужава понеже е доста скъп, нещо от рода на $400-500 мисля беше. Ако X-а не е ъпдейтван никога и е с достатъчно стара версия на CIC софтуера, може и без код, но силно се съмнявам да не си влизал в официален сервиз от както е произведен.
Facebook поради някаква причина вече няма, както и Tweeter. Spotify за сметка на това си работи чудесно и се интегрира отлично в менютата, както и се управлява по същия начин като музикалната колекция например. От известно време си има и версия за Android освен за iOS.
За интернет през блутут-а на телефона код не ти трябва, само малко по-специфично кодиране, останалото - CIC + Combox очевидно си го имаш.
Използва се интернета на телефона, Combox Telematics НЕ ти е нужен за България (ти си с такъв заради BMW Assist, Teleservices и т.н.), понеже тук няма официален абонамент за интернет базираните услуги на BMW, използващи вградения в Telematics версията на Combox-а GSM модул.
Facebook поради някаква причина вече няма, както и Tweeter. Spotify за сметка на това си работи чудесно и се интегрира отлично в менютата, както и се управлява по същия начин като музикалната колекция например. От известно време си има и версия за Android освен за iOS.
За интернет през блутут-а на телефона код не ти трябва, само малко по-специфично кодиране, останалото - CIC + Combox очевидно си го имаш.
Използва се интернета на телефона, Combox Telematics НЕ ти е нужен за България (ти си с такъв заради BMW Assist, Teleservices и т.н.), понеже тук няма официален абонамент за интернет базираните услуги на BMW, използващи вградения в Telematics версията на Combox-а GSM модул.
Only dead fish follow the stream...
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Кодира се лесно и не е въпрос на хардуер само ако колата е след 03/11 произведена. Това разбрах от питането ми до всички официални BMW сервизи в BG. Иначе аз имам:
6FL USB-/AUDIO INTERFACE
6VC CONTROL COMBOX
609 NAVIGATION SYSTEM PROFESSIONAL
620 VOICE INPUT SYSTEM
644 PREP. FOR. MOB. PH. BLUET. INTERF.
688 HARMAN/KARDON SURROUND SOUND SYSTEM
698 AREA-CODE 2
и ми казаха, че нищо освен Office функциите не може да се подкара. Отделно за snap-in адаптера ми казаха, че мога да ползвам само този, който е за зареждане и антена, а не този с пълната интеграция. И аз целя най-вече Spotify в колата, но засега си го ползвам само през Bluetooth Audio Streaming.
6FL USB-/AUDIO INTERFACE
6VC CONTROL COMBOX
620 VOICE INPUT SYSTEM
698 AREA-CODE 2
и ми казаха, че нищо освен Office функциите не може да се подкара. Отделно за snap-in адаптера ми казаха, че мога да ползвам само този, който е за зареждане и антена, а не този с пълната интеграция. И аз целя най-вече Spotify в колата, но засега си го ползвам само през Bluetooth Audio Streaming.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
stocky написа:Кодира се лесно и не е въпрос на хардуер само ако колата е след 03/11 произведена. Това разбрах от питането ми до всички официални BMW сервизи в BG. Иначе аз имам:
6FL USB-/AUDIO INTERFACE
6VC CONTROL COMBOX
620 VOICE INPUT SYSTEM
698 AREA-CODE 2
Така ли са казали??? Ах тези хора ! Значи ние с колегата MadChicken(вероятно и други хоа) сме се престрували че си ползваме услугите

- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
MadChicken написа:За BMW Apps трябва да имаш от завода екстра: 6NR, която по същество е FSC код, с който се активира тази функционалност. Ако го нямаш от завода не знам дали си заслужава понеже е доста скъп, нещо от рода на $400-500 мисля беше.
400-500 долара е кода или има нужда от някакъв хардуеърен ретрофит? До колкото разбрах може да се кодира с добавяне на тази екстра към VO и по този начин реално ретрофита е изцяло софтуеърен, а FSC кодът се генерира по същия начин, по който се прави за ъпдейт на картите, нали?
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Atsalov написа:
Така ли са казали??? Ах тези хора ! Значи ние с колегата MadChicken(вероятно и други хоа) сме се престрували че си ползваме услугите![]()
![]()
![]()
На COMBOX от кола преди 03/11 ли сте ги ползвали? Това бе отговор от BMW за конкретно моята кола, не по принцип.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Все тая коя година е колата, стига да има Combox. За BMW дилърите може да е невъзможно, защото са ограничени от официални функции/ретрофити заради софтуера, с който са принудени да работят. За останалите е въпрос на знания
Flipz, става само с кодиране до една версия на софтуера на CIC модула (SP-Daten 41), след това вече иска код и не става само с кодиране, като за съжаление FSC кода е LONG, а не SHORT като за карта и е невъзможно да бъде създаден без "знанието" на BMW, защото е нужен техния private key за да се подпише генерирания FSC код. Ти вече си имаш Combox както вече съм писал, така че остава да провериш дали си с ъпдейтван софтуер или не.
Направи една снимка със списъка с модули от INPA и ще ти кажа дали си късметлия.
Не че няма възможност да се downgrade-ва софтуера на CIC-а, но не става на място в колата и не е много лесно.

Flipz, става само с кодиране до една версия на софтуера на CIC модула (SP-Daten 41), след това вече иска код и не става само с кодиране, като за съжаление FSC кода е LONG, а не SHORT като за карта и е невъзможно да бъде създаден без "знанието" на BMW, защото е нужен техния private key за да се подпише генерирания FSC код. Ти вече си имаш Combox както вече съм писал, така че остава да провериш дали си с ъпдейтван софтуер или не.
Направи една снимка със списъка с модули от INPA и ще ти кажа дали си късметлия.
Не че няма възможност да се downgrade-ва софтуера на CIC-а, но не става на място в колата и не е много лесно.
Only dead fish follow the stream...
- Flipz
- младши ентусиаст
-
Това за софтуера не го знаех. Аз си го ъпдейтнах онзи ден с някаква ревизия от 04/2014
Не знам дали не обнови само телефонията и музикалните функции, но като подкарам INPA ще направя снимка и ще я кача тук.

9 мнения
• Страница 1 от 1