проблем с автоматична кутия
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с автоматична кутия
Здравейте колеги
Искам да запитам дали някой се е зблъсквал със следният проблем.Собственик съм на БМВ Х3 3000 дизел 204 коня..
От извесно време ми прави проблеми с така нареченият лок-ъп.Както си карам при скорост от 100км. при изкачване започва да мени оборотите и се осеща едно ритане и превклюване като постоянно мени оборотите ту 1500 ту 1800 като ускоря проблемат изчезва на равно го няма както и на по малките скорости..Проблема е от около месец.Смененин са дискове ,масло и филтър. Боксуване и ритане на по малки предавки нямам.МОЛЯ ЗА ПОМОЩ.ако някой се е зблъсквал с подобен проблем ще съм много благодарен да помогне или да изкаже мнение.ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ
Искам да запитам дали някой се е зблъсквал със следният проблем.Собственик съм на БМВ Х3 3000 дизел 204 коня..
От извесно време ми прави проблеми с така нареченият лок-ъп.Както си карам при скорост от 100км. при изкачване започва да мени оборотите и се осеща едно ритане и превклюване като постоянно мени оборотите ту 1500 ту 1800 като ускоря проблемат изчезва на равно го няма както и на по малките скорости..Проблема е от около месец.Смененин са дискове ,масло и филтър. Боксуване и ритане на по малки предавки нямам.МОЛЯ ЗА ПОМОЩ.ако някой се е зблъсквал с подобен проблем ще съм много благодарен да помогне или да изкаже мнение.ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Re: проблем с автоматична кутия
Първи признак за проблем с торк конвектора на автоматични скорости, има го описано в две -три теми тук в форума, също там пише и за рециклирането му-варианти и цени. 

Благодаря за одговора
И аз към това се бях насочил но се надявах че може и соленоида за локъпа да не сработва както трябва.ще подменя торка и ще пиша какво се е получило
И аз към това се бях насочил но се надявах че може и соленоида за локъпа да не сработва както трябва.ще подменя торка и ще пиша какво се е получило
Моля за помощ!
Замених въпросният торк конвектор(турбина) с друг от катастрофирал автомобил,ефектът е абсолютно същият без промяна на горно описаните проблеми ни по-добре нито по-зле,само ритането е по слабо но го отдавам на новото масло.Проблемът се повтаря и пак само при скорост от 80км ,пустояно мени оборотите МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ
Замених въпросният торк конвектор(турбина) с друг от катастрофирал автомобил,ефектът е абсолютно същият без промяна на горно описаните проблеми ни по-добре нито по-зле,само ритането е по слабо но го отдавам на новото масло.Проблемът се повтаря и пак само при скорост от 80км ,пустояно мени оборотите МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ
И аз за това си мисля.Сега съм свалил мозъка и го изпратих на стенд да видим дали ще излезе нещо.Силно се надявам да е локъп соленоида и да преключа с тая мъка.
В понеделник ще имам резолтат и ще споделя какво се е получило.Междувременно ако някои се сети нещо ще съм му много благодарен да сподели
В понеделник ще имам резолтат и ще споделя какво се е получило.Междувременно ако някои се сети нещо ще съм му много благодарен да сподели
След профилактика на мозък и стенд ,без почти никакви същественни грешки проблемът си остава.
Остава проблема да е механичен.Сега е ред на пакета съединители който уж ми подмениха.
Моля помогнете!
Остава проблема да е механичен.Сега е ред на пакета съединители който уж ми подмениха.
Моля помогнете!
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Някакви грешки не дава ли трансмисията?
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
Нищо не излиза като грешка,моазъкът беше на стенд във Варна и там нищо,торк конвектора подменен с друг от катастрофирал автомобил-никаква промяна...Сега кутията е отворена на пълна дисекция .Дано излезе нещо
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Драсни после какво е станало.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
До момента е открит пакет който деиствал за четвърта и пета скорост с проблемни сигменти.Сиреч,изпускали налягане при надуване с въздух-(това само за проба) но с масло дали е така? Незнам.При останалите пакети теста с въздух е успешен.Дано това излезе,ще пиша допълнително когато приключа.
п.с. Много менте съединителпакети се предлагали на пазара -бъдете внимателни от къде поръчвате..........
п.с. Много менте съединителпакети се предлагали на пазара -бъдете внимателни от къде поръчвате..........
Все така си върви колата.Сега мисля за подмяна на мехатроника.То май друго не остана,освен конпа да ми прави някакви номера или някой соленоид в мехатроника да се е скапал-уж ги проверяваха ама де да знам.Ако на някой му хрумне нещо моля да сподели
13 мнения
• Страница 1 от 1