Теглене на каравана
Модератор: Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- unid
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 218
Теглене на каравана
Здравейте колеги,сложих си теглич и смятам да закачвам каравана(ремарке).Обаче един познат казва ,че трябва да се дърпа на ръчен режим ,а не на автоматик,защото прегрявало маслото на скоростната кутия.Може ли да споделите как трябва и ако е ръчен на коя скорост( би трябвало да зависи от наклона).
- mi6obmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38, Е53
- Мечтае да кара: ново
Re: Теглене на каравана
Не знам дали загрява, но аз си дърпам с автомата на автоматичен режим и нямам проблем засега. Едно лято, като се прибирах от Гърция с караваната, реших да пробвам ръчния режим и не след дълго ми гръмна малкия термостат и изхвърли антифриза. Беше адска жега с включен климатик и на много дълъг лек баир. Не знам дали има нещо общо със скоростите или просто термостата е бил за смяна.
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
На ръчен режим, мисля, по рано заключваше турбината на автоматика, та от там. Идеята е дане работи на "полусъединител". Относително е според марка/модел скоростна кутия.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
Колеги аз си ходя до Италия с платформа и си карам коли и все на автома,та до сега не съм имал проблем чат пат минавам на ръчна но много рядко,карай на автомат то си е за това. 

4 мнения
• Страница 1 от 1