Корекция на километраж с чип М35080
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Корекция на километраж с чип М35080
Здравейте. Заради прецакани пиксели на дисплея на таблото се наложи подмяната на цялото табло с такова от друг автомобил. В момента за съжаление показанията на километража не отговарят на действителните и се разминават със записите на пробега в другите модули. Има ли възможност за корекция на километража без сваляне на чипа?
Автомобила е 2001 Х5 Е53, 3.0.
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Re: Корекция на километраж с чип М35080
Точно този не, или се сваля чипа или се запояват кабелчетата от програматора, но и при двата случая се отваря таблото.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
disem написа:Здравейте. Заради прецакани пиксели на дисплея на таблото се наложи подмяната на цялото табло с такова от друг автомобил. В момента за съжаление показанията на километража не отговарят на действителните и се разминават със записите на пробега в другите модули. Има ли възможност за корекция на километража без сваляне на чипа?
Не е болка за умиране това табло се прави лесно, като колегата горе е прав, но за разглобяване се разглобява само задния капак не се свалят стрелките и това го прави безобидно за таблото.
Но имай едно нещо предвид, че сега щом си сложил табло с по-големи километри автоматично са се променили и километрите в евс-а и ключовете, а те вървят само нагоре, т.е и да се направи таблото на твоейте км. ще трябва и в паметта на ключовете да се коригира.
Ако решиш пиши ми на ЛС аз мога да ти ударя едно рамо

Благодаря много за бързите отговори! С удоволствие бих се възползвал от предложението за помощ от колегата, но не съм в България. За съжаление ще трябва да се оправям сам.
Бихте ли ме насочили с какъв програматор става корекцията и къде се запояват кабелите. В youtube гледам че правят корекция с tachopro 2008 без да отварят таблото.
Отново благодаря за бързите отговори!

Бихте ли ме насочили с какъв програматор става корекцията и къде се запояват кабелите. В youtube гледам че правят корекция с tachopro 2008 без да отварят таблото.
Отново благодаря за бързите отговори!
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Както отбелязах вече, тоя чип без да отвориш таблото няма как да го бутнеш. Най-евтиния вариант е китайски програматор на цена $30-$35, кабелчетата се запояват на крачетата на чипа без да го сваляш от платката.
Трябва ти компютър или лаптоп с КОМ порт.

А защо имам смътен спомен че чипа е от страната на стрелките? Старото табло така си замина. При трагичен опит за сваляне на стрелките за подмяна на лентовия кабел.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Giovanni написа:Както отбелязах вече, тоя чип без да отвориш таблото няма как да го бутнеш. Най-евтиния вариант е китайски програматор на цена $30-$35, кабелчетата се запояват на крачетата на чипа без да го сваляш от платката.
колега приложил си един от вариантите, но има програматор който го прави без да се сваля еепрома, защото на колегата чипа е точно зад циферблата и за да го свалиш ще трябва да извадиш и стрелките и тогава рискуваш точно на това табло за което пита автора на темата да остане вече с не работещо.
Та програматора чете еепрома през флаша, т.е през големия чип, който се намира на гърба на таблото за целта се сваля само задния капак и там с БДМ се прави.
Правил съм поне 10 такива табла и затова ти го казвам от опит.
Може ли повече инфо за този програматор и за самата процедура?
Dhokahai1 написа:Получаваш това за което си платилЕвтина гума = ниско качество, доказано е многократно.
Не разбирам за какво плащане става въпрос и за какви гуми. Никъде не съм писал че търся безплатно или евтино решение.
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
disem написа:Dhokahai1 написа:Получаваш това за което си платилЕвтина гума = ниско качество, доказано е многократно.
Не разбирам за какво плащане става въпрос и за какви гуми. Никъде не съм писал че търся безплатно или евтино решение.
Не виждаш ли че това е пьрвото му мнение... Трябва да почне с нещо... колкото и безсмислено да е то..

10 мнения
• Страница 1 от 1