Проблем с ПЕЧКАТА на Е53 2006г.
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- DonTodi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 3.0D & AUDI A6 3.0 TDI
- Мечтае да кара: M5
Проблем с ПЕЧКАТА на Е53 2006г.
Колеги печката на джипа ми прави проблеми.Като е рестартирам (с махане на бушона на работещ двигател за 10 сек.) работи 3 4 пъти и спира след това.Ако е рестартирам пак тръгва но отново за 3 4 пъти.На диагностиката като е отключвахме даваше грешка че е прегрявана(или нещо подобно).Някой някакви идеи от какво може да е има ли ?
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Проблем с ПЕЧКАТА на Е53 2006г.
Електрическата водна помпа на печката не работи и тя не може да си циркулира водата и прегрява.
- DonTodi
- кандидат ентусиаст
-
Atsalov написа:Електрическата водна помпа на печката не работи и тя не може да си циркулира водата и прегрява.
В подобен случай как се процедира ?
- Sportakus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5, Е46 330 XI
- Мечтае да кара: X6
DonTodi написа:Колеги печката на джипа ми прави проблеми.Като е рестартирам (с махане на бушона на работещ двигател за 10 сек.) работи 3 4 пъти и спира след това.Ако е рестартирам пак тръгва но отново за 3 4 пъти.На диагностиката като е отключвахме даваше грешка че е прегрявана(или нещо подобно).Някой някакви идеи от какво може да е има ли ?
А, кои е бушона за пе4ката и къде се намира

- DonTodi
- кандидат ентусиаст
-
Sportakus написа:DonTodi написа:Колеги печката на джипа ми прави проблеми.Като е рестартирам (с махане на бушона на работещ двигател за 10 сек.) работи 3 4 пъти и спира след това.Ако е рестартирам пак тръгва но отново за 3 4 пъти.На диагностиката като е отключвахме даваше грешка че е прегрявана(или нещо подобно).Някой някакви идеи от какво може да е има ли ?
59 бушон.В жабката долния ред от дясно на ляво втория!
- Sportakus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5, Е46 330 XI
- Мечтае да кара: X6
DonTodi написа:Sportakus написа:DonTodi написа:Колеги печката на джипа ми прави проблеми.Като е рестартирам (с махане на бушона на работещ двигател за 10 сек.) работи 3 4 пъти и спира след това.Ако е рестартирам пак тръгва но отново за 3 4 пъти.На диагностиката като е отключвахме даваше грешка че е прегрявана(или нещо подобно).Някой някакви идеи от какво може да е има ли ?
59 бушон.В жабката долния ред от дясно на ляво втория!
Мерси колеqа

- DonTodi
- кандидат ентусиаст
-
Колеги печката дава грешка,че няма напрежение в свеща.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Грешката не е "късо към плюс или маса", а нещо от сорта inplausible signal или value което ми се струва че може да не е в електрониката а в самата свещ. Свещта показва температура на свещта около 600 градуса но при показанията на % мощност е нула. Ще пробваме със смяна на свещта и ще пишем резултата.

и при мен е същата работа до сега не е бях чувал наскоро я отк. и сега е ресетнах с бушон 59 и тръгна но маи работи много за кратко време
по то4но като запаля двигателя пе4ката тръгва да работи за определено (кратко време) и се 4ува нещо като цъкане и после спира да работи. Сякаш не може да запали. някои има ли идея от какво може да е. и изобщо на какъв принцип пали, дали има свещ и тя да е прецакана и от там да е проблема. аз нямам никаква идея само гадая
Моля ако някои има идея да ПОМАГА
става въпрос за Е 53 3.0д 2003 184 кс.

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Щом цъка, значи печката тръгва да работи, тръгва да подава гориво, но много е възможно заради водната помпа да не работи пълен цикъл. Ако се види на диагностика и живи данни ще се види има ли проблем и какъв е.

ясно мерси много. само4е сега трябва да видя кои да ми е прегледа 4е тука в пещера съм сигурен 4е нема на кои да раз4итам то4но по тая 4аст

Ще се науча да пиша на КИРИЛИЦА без 4-ки!!!

Ще се науча да пиша на КИРИЛИЦА без 4-ки!!!
печката тръгна и вече работи перфектно след раз-глобяване и почистване на горивната камера (вътре в нея беше "страшно" много мизерия много нещо).
благодарности на иво_борисов

- DonTodi
- кандидат ентусиаст
-
Иво дай да разглобим и мойта да не би да е от горивната камера и при мен.Тъкмо ще видим и свеща !!!!
Освен разглобяване и чистене се оказа и прекъснат маркуч за нафтата отзад при резервоара вече всичко е 6

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2