E70 трети ред седалки?
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
E70 трети ред седалки?
Здравейте фенове на Х5 имам следния въпрос,всички Е70 ли имат третия ред седалки в багажника?И другото което забелязах,че някой имат тв на подлакътника за задните седалки,понеже обмислям варианта за подмяна на модела съвсем скоро.Ако има значение говоря за американския модел на Х5 

- saleene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X6
- Мечтае да кара: BMW X6M
- Детайли за колата: BMW X6 4.0D M-performance pack 2017 , black 313bhp N57D30TOP
Re: E70 трети ред седалки?
Здравей колега , не всички имат 3-ти ред седалки (опция 4UB) 3 944 лв. е при поръчването на автомобила , както и монитора на барчето за втория ред седалки апропо няма го на много автомобили защото излиза към 3000 лв. като екстра освен това трябва да има TV функция на навигацията (оцпия 609 ) дано съм бил полезен . 

- S7
- старши ентусиаст
-
Мерси колега,беше много полезен
на тв-то отзад не държа особено,но пък много ме радват седалките в багажника 

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
А имаш и различни варианти да свържеш ДВД, ТВ,камера и т.н към оригиналния дисплей отпред чрез BMW мултимедия. Също така има варианти и за монитори за облегалките. Колкото до американките съм чувал, че имат доста разлики с европейските, но освен визуалните не зная какви са.
- S7
- старши ентусиаст
-
rafa224 написа:Колкото до американките съм чувал, че имат доста разлики с европейските...
Е те аз това основно питах за "американка" а за гледане на ефирна тв отзад не е толкова важно,по скоро двете седалки в багажника ме блазнят повече.Забелязах също че всичките коли в Америка,които са с тв на подлакътника си имат и камера за паркиране+седалките в багажника...явно са пакет.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Седалките в багажника са единствено за ползване на ДДС кредит и са опция и за европейските автомобили. Това няма нищо общо дали колата е американка. Камера, телевизия, ДВД на подлакътника и т.н са екстри, които се заплащат допълнително. По-скоро провери разлики в окачване, спирачна система, части и т.н, това ще ти е важно при обслужването. Другото, което е факт е, че американките са на доста по-ниска застрахователна стойност по шваке от европейските.
- S7
- старши ентусиаст
-
Колеги не ме интерисува ДДС-та нито пък подръжката в Бг,мисля да си я карам тука в Америка
а за подръжка като цяло не искам да говоря щото тука където чуят БМВ и цената е х4,просто още се двуумя м/у Е53 фейса или направо Е70 а и проучвам сега на кой модел е по безумна подръжката 

- rafa224
- старши ентусиаст
-
ЕЕ няма какво да се чудиш. Разбира се, че Е70 

- rafa224
- старши ентусиаст
-
А ако питаш мен си вземи направо F15 и след година ми я продай

- S7
- старши ентусиаст
-
rafa224 написа:А ако питаш мен си вземи направо F15 и след година ми я продай![]()
Не знам защо ама F15 изобщо не ме радва

- rafa224
- старши ентусиаст
-
Имат ако си поръчаш. Нали това казвахме по-горе, че третия ред седалки е опция. Когато се купува нова колата си избираш дали искаш трети ред седалки и си плащаш ако искаш. Тази, за която ни говориш явно е поръчана така. Иначе има голяма разлика между цената на Х5 в САЩ и в Европа, и не само на Х5.
Както казаха по-нагоре третия ред седалки за нищо не става. Имаш седалки за още две деца, но нямаш багажник. Поне така е при други сравними по-големина джипове. Сега третия ред седалки не се ползва, а хита е някакъв сертификат за хомологация N1
т.е. товарни са за пред закона и може да се ползва ДДС 
от конкуренцията http://mazda.bg/homologacia-n1/

Какво по същество представлява хомологация N1?
N1 е категория превозни средства, предназначени за превоз на товари, с технически допустима максимална маса не повече от 3.5 т. Основното изискване за сертификат N1 за автомобили с общо тегло до 3.5 тона е полезният товар да бъде над 2 пъти по-голям от теглото на допустимия брой пътници.
Пътнически автомобил, хомологиран от производителя му като автомобил от категория N1, разполага със свидетелство СОС за регистрация като товарен автомобил който важи за всички страни от ЕС. Функционално и конструктивно N1 версиите са идентични на аналогичната им пътническа версия от категория M1.
В някои случаи се налага демонтирането на предпазния колан на средното място отзад (Мазда3 и бензиновите модели на Мазда6, бензинов СХ-7), което прави колата четири-, вместо петместна.
При закупуване на нов автомобил с 3+1 или 4+1 места и регистрация като товарен със сертификат за Хомологация N1 може ли да възникне проблем при ползването на данъчен кредит?
Данъчен кредит само за 1+1 и 6+1 места ли може да се ползва?
Ако в талона за регистрация от КАТ пише товарен няма никакъв проблем за ползване ДК, както и няма никакво законово основане да се откаже възстановяването му.
от конкуренцията http://mazda.bg/homologacia-n1/
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Да от Бова Кар Бургас ми предлагаха една нова Х5-ца с регистрация като товарна 

- S7
- старши ентусиаст
-
Аз така или иначе рядко ще ги вдигам тези седалки в багажника,но от имане глава не боли 

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2