X3 218к.с.,автомат ПРОБЛЕМ с обороти от 2-ра на 3-та
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- anegelica1
- Потребител
-
- Кара: Х3 218к.с.
X3 218к.с.,автомат ПРОБЛЕМ с обороти от 2-ра на 3-та
Здравейте,
След дълго умуване реших да споделя, за да помогнете, моля!
Огледах всички теми, но не намерих решение!
Х3, автомат, 218 к.с. понякога сама се "изфорсира", само като превключва от 2-ра на 3-та.
В нормално състояние с нормална газ превключва на около 2000 оборота, а в проблемните случаи стига до 2500, а понякога и до 2700!
Не намирам зависимост в това дали е загряла или студена, но при едни и същи условия се получава все едно задържам педала на газта.
Помогнете ми, за да отида с готово решение в сервиз, че никак не ми се стои без кола, понеже в СЗ само се чешат по главите и искат да я разглобят и тогава да търсят проблема!
След дълго умуване реших да споделя, за да помогнете, моля!
Огледах всички теми, но не намерих решение!
Х3, автомат, 218 к.с. понякога сама се "изфорсира", само като превключва от 2-ра на 3-та.
В нормално състояние с нормална газ превключва на около 2000 оборота, а в проблемните случаи стига до 2500, а понякога и до 2700!
Не намирам зависимост в това дали е загряла или студена, но при едни и същи условия се получава все едно задържам педала на газта.
Помогнете ми, за да отида с готово решение в сервиз, че никак не ми се стои без кола, понеже в СЗ само се чешат по главите и искат да я разглобят и тогава да търсят проблема!
Анелия Петкова
+359 88 2 65 65 66
+359 88 2 65 65 66
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: X3 218к.с.,автомат ПРОБЛЕМ с обороти от 2-ра на 3-та
Здравей, Колежке. Не разбрах какъв точно е проблемът - двигателят сам си вдига оборотите, или скоростната кутия понякога превключва при по-високи обороти?
Ако е второто - кутията наистина понякога превключва при по-високи обороти, в зависимост от натоварването. Например при изкачване на наклон или когато ускоряваш с повече газ - нормално е да превключи към 3000 оборота. Дори има такъв спортен режим, при който превключва по-късно. Учудвам се, че забелязваш кога точно и на кои предавки превключва колата, аз лично докато карам изобщо нямам идея на коя предавка е в момента...
Ако е второто - кутията наистина понякога превключва при по-високи обороти, в зависимост от натоварването. Например при изкачване на наклон или когато ускоряваш с повече газ - нормално е да превключи към 3000 оборота. Дори има такъв спортен режим, при който превключва по-късно. Учудвам се, че забелязваш кога точно и на кои предавки превключва колата, аз лично докато карам изобщо нямам идея на коя предавка е в момента...
Excellent! Steven is my name!
- anegelica1
- Потребител
-
Предполагам проблемът е в двигателят? или пък не?
Колата я карам вече година и отлично знам кога превключва. Спортния режим също ми е добре познат
. Гледам си оборотомера и чувам отлично двигателя. Проблемът е, че тръгвам от едно и също място по равен път с еднакво подаване на газта и в единия случай превключва нормално, а в другия все едно е на спортен режим. И то само от 2-ра на 3-та. Все едно сама си дава газ!!! Един майстор/автомобилен състезател/ се опита да ми обясни, че проблемът е в някакви "пеперудки", за които четох много из форумите тук, но колкото и да съм технически грамотна за жена, не успях да разбера дали това е и моят проблем. Надявам се да ми помогнете
Колата я карам вече година и отлично знам кога превключва. Спортния режим също ми е добре познат

Анелия Петкова
+359 88 2 65 65 66
+359 88 2 65 65 66
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Колежке, за "пеперудките" мога да ти помогна (в смисъл - мога да те посъветвам как да ги замениш с тапи), но дали наистина проблемът е в тях - не мога да кажа. Струва ми се малко вероятно те (пеперудките) да са причина за проблема, защото с тях или без - двигателят си работи съвсем нормално...
Бих ти препоръчал да започнеш с диагностика на колата. Ако е имало някакъв проблем по двигателя и трансмисията, той трябва да е записан като грешка, дори да се появява съвсем инцидентно. Възможно е електрониката на скоростната кутия да се сбърква нещо...

Бих ти препоръчал да започнеш с диагностика на колата. Ако е имало някакъв проблем по двигателя и трансмисията, той трябва да е записан като грешка, дори да се появява съвсем инцидентно. Възможно е електрониката на скоростната кутия да се сбърква нещо...

Excellent! Steven is my name!
- anegelica1
- Потребител
-
Благодаря за отговора, Колега!
Вече съм я карала няколко пъти на диагностика и не излиза нищо, което да е свързано с този "Дефект", но ще я закарам отново. Всеки път ми казват остави я да я разглобим и ще видим, ама това предполага ходене повечко с 2-ката, кофти, но колкото повече я карам, токлова по-често и тя прави този "форс". Незнам и точно на кого да се доверя в СЗ да я разглабя, кое ли пък ще се разглабя! пък и как ли ще реагират работниците в сервиза, ако влезе жена и им каже как да и отремонтират колата! Смях! Явно не е за "пеперудки"! Ше му мисля!
Благодаря още веднъж!
Вече съм я карала няколко пъти на диагностика и не излиза нищо, което да е свързано с този "Дефект", но ще я закарам отново. Всеки път ми казват остави я да я разглобим и ще видим, ама това предполага ходене повечко с 2-ката, кофти, но колкото повече я карам, токлова по-често и тя прави този "форс". Незнам и точно на кого да се доверя в СЗ да я разглабя, кое ли пък ще се разглабя! пък и как ли ще реагират работниците в сервиза, ако влезе жена и им каже как да и отремонтират колата! Смях! Явно не е за "пеперудки"! Ше му мисля!
Благодаря още веднъж!
Анелия Петкова
+359 88 2 65 65 66
+359 88 2 65 65 66
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Колежке да си сменявала гуми и след това да ти се е получил този проблем, гумите може да са различни /предни и задни като размер/ . Ако си сменявала, поглени първо размерите дали отговарят, защото при едни познат ,от различните размери на гумите/които не бяха в границите на нормата на прозводителя/ колата сама си даваше газ!!!
И само да добавя, на диагностика нищо не излизаше като грешка!!!
И само да добавя, на диагностика нищо не излизаше като грешка!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- anegelica1
- Потребител
-
хм, днес ми светна лампата за гумите, но не съм ги сменяла откакто я имам!
Анелия Петкова
+359 88 2 65 65 66
+359 88 2 65 65 66
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Налягането на се следи от АБС /Следи оборотите на гумите и ако има разлика светка за спукана гума/ ,ако свички гуми са Ок прегледай датчиците като караш/Живи данни в движение/и ще видиш кой не отчита правилно!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- intruderzzz
- Потребител
-
- Кара: X5
Усещаш ли лек удар при самото превключване от 2ра към 3та?
- anegelica1
- Потребител
-
Не, удар не се чува, а и скоро сменях тампони/някакви/! 
Понеже Колегата от техническата поддръжка я води на вулканизатор и не е знаел как да изкл. датчика на гумите я е закарал в сервиз и са я качили на компютър. Доста неприятна грешка е изписала:" Влошено състояние на малсло на ск. кутия", което пък малсло е сменяно миналата година. Та полседно реших да не се занимавам с разни сервизи и майстори и и запазих час в Пловдив в Мкар, поне там хората от години само БМВ-та работят. Та утре ще я карат там. Надявам се да и решат всички болежки!
Благодаря Ви!

Понеже Колегата от техническата поддръжка я води на вулканизатор и не е знаел как да изкл. датчика на гумите я е закарал в сервиз и са я качили на компютър. Доста неприятна грешка е изписала:" Влошено състояние на малсло на ск. кутия", което пък малсло е сменяно миналата година. Та полседно реших да не се занимавам с разни сервизи и майстори и и запазих час в Пловдив в Мкар, поне там хората от години само БМВ-та работят. Та утре ще я карат там. Надявам се да и решат всички болежки!
Благодаря Ви!
Анелия Петкова
+359 88 2 65 65 66
+359 88 2 65 65 66
- Emo.Savov
- Потребител
-
- Кара: BMW X3 E83
- Мечтае да кара: BMW X3 E83
Здравей, колежке,
Дали намерихте проблема и евентуалното решение?
Дали намерихте проблема и евентуалното решение?
- anegelica1
- Потребител
-
лошо, все така си я карам! даже вече проблема са задълбочава:третата съвсем и се разказа играта, превключва пак понякога на високи обороти, но и тресе през цялата трета. следващоте скорости няма проблем. карах я по разни разбиращи от ск. кутии на бмв - нека се счупи ще я направим! и аз си я карам, нервя се и чакам да стане нещо! ако имате нужда от още инфо пишете или звъннете/0882656566/, понеже рядко влизам тук.
Анелия Петкова
+359 88 2 65 65 66
+359 88 2 65 65 66
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Скоростна кутия
Разглобяване на картера на кутията , сваляне на "мозъка" , основно почистване на каналчетата и буталцата , раздвижване при нужда , подмяна на така наречените "акумулаторчета" , ако има със смачкани чела.
Нов картер филтър , ново масло и ....
Всичко ще е ОК
Аз залагам на смачкано чело на "акумулаторчето" на буталцето към трета.

Разглобяване на картера на кутията , сваляне на "мозъка" , основно почистване на каналчетата и буталцата , раздвижване при нужда , подмяна на така наречените "акумулаторчета" , ако има със смачкани чела.
Нов картер филтър , ново масло и ....

Аз залагам на смачкано чело на "акумулаторчето" на буталцето към трета.

13 мнения
• Страница 1 от 1