Вода в купето на х3
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- elka5458
- Потребител
-
- Кара: BMW X3
Вода в купето на х3
Здравейте.Много бих се радвала ако някой ми помогне
Станах притежателка на БМВХ3 и съм много щастлива,но започна да ми тече вода в багажника,след това и в купето.Понеже съм с панорамен покрив да не би проблема да идва от там. Дано някой може да ми помогне,БЛАГОДАРЯ предварително.

- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
Re: Вода в купето на х3
elka5458 написа:Здравейте.Много бих се радвала ако някой ми помогнеСтанах притежателка на БМВХ3 и съм много щастлива,но започна да ми тече вода в багажника,след това и в купето.Понеже съм с панорамен покрив да не би проблема да идва от там. Дано някой може да ми помогне,БЛАГОДАРЯ предварително.
-всяко второ х3 го има този проблем, вода влиза през прозорците на вратите или през люковете, м/у първия и втория..през люка обаче е фатално за модулите в багажника, а при теб идва отгоре на 100%, така че трябва сериозно почистване на водачите, каналите и тръбичките
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- elka5458
- Потребител
-
Много благодаря,че ме насочи къде да търся проблема с моя теч.
Но не намирам каналчетата за отичане на водата
.Ако някой може да ми каже,къде да гледам ще съм страшно БЛАГОДАРНА.

- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
Здравей Колежке,
Докъде я докара, че снощи и аз отрих влага под краката на пасажера в ляво зад мястото на водача. Всичко останало е сухо вкл. и в багажника. След обилните дъждове и две автомивки през последните 4-5 дни за момента е само влага под гумената постелка.
И аз съм с Х3/Е83 с панорамен покрив.
Докъде я докара, че снощи и аз отрих влага под краката на пасажера в ляво зад мястото на водача. Всичко останало е сухо вкл. и в багажника. След обилните дъждове и две автомивки през последните 4-5 дни за момента е само влага под гумената постелка.
- elka5458
- Потребител
-
Georgi_G написа:Здравей Колежке,
Здравей колега,
Помислих,че само аз имам този проблем.Първо трябва да почистиш маркучетата,който са за отвеждане на водата от покрива.Тези ,който са отзад се намират в колонките и са черни на цвят-твърди,а с тези от пред е по-сложно,защото са вътре в колонките и не се виждат.Продухай ги с компресорче или помпа върши работа.Теча ми спря с изключение на задно дясно,където продължава.И все пак открих и там проблема.Маркуча минава над решетката отдушник за багажника .От там подлизва по клапите подобни на хриле на риба направени от много тънка гума.Трябва просто да се удължи маркучето,но чакам слънчеви дни да го направя.Дано да съм била полезна.Драсни няколко реда когато приключи с този теч,а мокрия модул го напръсках с WD-40 и нямам никакъв проблем от тогава.
- elka5458
- Потребител
-
Здравей колега,
Решението с водата е следното;в задните колонки се намират маркучетата за отвеждане на водата от покрива.Те са черни на цвят-твърди,поне при мен са такива.Трябва да ги продухаш,но предните са по-сложни защото се намират вътре в металните колонки и не се виждат.Мокрият модул го напръсках с WD-40 и от тогава нямам проблем със светлините на таблото.Това е за сега,ако има нещо друго пиши ще се радвам да помогна .
.
Решението с водата е следното;в задните колонки се намират маркучетата за отвеждане на водата от покрива.Те са черни на цвят-твърди,поне при мен са такива.Трябва да ги продухаш,но предните са по-сложни защото се намират вътре в металните колонки и не се виждат.Мокрият модул го напръсках с WD-40 и от тогава нямам проблем със светлините на таблото.Това е за сега,ако има нещо друго пиши ще се радвам да помогна .

.
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
Златна си колежке! Не мога да повярвам, че обяснението е писано от дама.
Ще гледам по празниците да намеря време и да я разпарчетосам.
Между другото, докато рових по нета мярнах, че предните тръби завършват с някакви тапи отдолу, но още не съм поглеждал реално, а за задните нищо като информация, така че ще ги търся по твоите обяснения. Освен това, мисля да мина през Бриколаж да взема някаква шлауфка 4-5мм и да опитам да прокарам каналите от горе до долу.
Желая ти много успехи и никакви ядове!
Между другото, докато рових по нета мярнах, че предните тръби завършват с някакви тапи отдолу, но още не съм поглеждал реално, а за задните нищо като информация, така че ще ги търся по твоите обяснения. Освен това, мисля да мина през Бриколаж да взема някаква шлауфка 4-5мм и да опитам да прокарам каналите от горе до долу.

- elka5458
- Потребител
-
Georgi_G написа:Златна си колежке! Не мога да повярвам, че обяснението е писано от дама.
Благодаря за ласкателството относно дамите

Здравейте колеги, нов съм във форума, и отскоро собственник на Х3 Е83. След обилните валежи през изминалите дни, забелязах, че е мокро при водача и зад него. Прочетох тук, откъде може да е проблема, но и идея си нямам кои колони да гледам. Моля, някой ако му се занимава, да снима и да покаже точно какво да гледам и търся. Благодаря предварително!
10 мнения
• Страница 1 от 1