седалки с подгряване-свързване
Модератор: Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- gido
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5
- Мечтае да кара: MX5
седалки с подгряване-свързване
колеги смених си салона на колата с такъв който е с подгрев,отпред и отзад.под задната седалка имах букси заложени и тези от седалките ги свързах даже.сега освен да си закупя копчета за предни и задни седалки,какво ми трябва друго, и да ли е голяма разправия да ги свържа.или да не се занимавам.търся някой компетентен да си платя и да ми ги направи с гаранция че ще са 6 и няма да се запали инсталацията. 

- gido
- младши ентусиаст
-
Re: седалки с подгряване-свързване
значи останових че за предните седалки си има пуснати кабели,копувате си панел с копчетата за подгряване слагате го нареждате бушоните-те си имат места трябват само те.и вече си имате подграв.сега ми остава да се преборя със задните седалки.под седалките има букси но в подлакъатника няма за копчетата.явно трябва да се изгражда ел.инсталация.някой ако има схема да сподели.
Кабелите за бутоните за управление на отоплението на задните седалки заедно с буксите вървят по снопа от лявата страна на централната колона.
Навити са под мокета на шофьорската седалка.
Добре е да се свалят и лайстните на праговете на вратите които държат мокета от външната страна и кората на колонката между двете врати, за да може да се повдигне.
За да ги издърпаш назад, а и за да монтираш бутоните трябва да разкачиш централната колона и да извадиш шофьорската седалка.
Ако само я освободиш и повдигнеш или ще издереш тапицерията или ръцете си или и двете и не е ясно дали с напипване ще ги откриеш.
PS Под седалката се съединяват предната и задната част на мокета и под тях има усилваща напречна греда на пода по която вървят част от кабелите вкл. и тези.
Навити са под мокета на шофьорската седалка.
Добре е да се свалят и лайстните на праговете на вратите които държат мокета от външната страна и кората на колонката между двете врати, за да може да се повдигне.
За да ги издърпаш назад, а и за да монтираш бутоните трябва да разкачиш централната колона и да извадиш шофьорската седалка.
Ако само я освободиш и повдигнеш или ще издереш тапицерията или ръцете си или и двете и не е ясно дали с напипване ще ги откриеш.
PS Под седалката се съединяват предната и задната част на мокета и под тях има усилваща напречна греда на пода по която вървят част от кабелите вкл. и тези.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
колеги искате да кажете, че независимо, че предните седалки са ми били без подгряване има изградена инсталация в колата и ако си взема салон с подгряване само свързвам буксите и слагам допълнително бушончета/предпазители/, така ли? И копчетата за подгряване разбира се. Ако е така възниква въпроса къде се слагат допълнителните предпазители и какви трябва да са? И друг въпрос при смяна панела на климатроника, къде са бутоните за предните седалки, ще работи ли всичко с новия панел без да е необходимо някакво прекодиране?
- gido
- младши ентусиаст
-
да точно така е колега за предните седалки е това,аз днеска това го направих и стана.сега ще пробвам и да свържа задните,щом имам под задната седалка трябва да имам и букси за копчетата.сега остава да ги намеря,доста търсене ще падне,дано да ги имам.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
не разбрах къде точно се слагат допълнителните предпазители и какви трябва да са те?
- gido
- младши ентусиаст
-
като отвориш капака на бушоните и погледнеш ще видиш че има 3свободни места,все едно някой ги е извадил.аз сложих 10ампера,че несъм сигурен колко трябва да се.ако някой знае да пише.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Колеги с подгряване могат да кажат или трудния начин е да се търси схемата и да се види какви са. Но щом работи подгряването няма проблем
най много да изгори предпазител.

- rafa224
- старши ентусиаст
-
А като стана въпрос за бутоните за подгряване къде са ти колега? Аз мислех, че за подгряване на предните седалки са само на модула за климатроника, но ми казват, че има вариант да са долу на малкото модулче под навигацията?
Последна промяна rafa224 на 29 Окт 2013, 19:43, променена общо 1 път
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Явно говорят за този вариант:
но всъщност тези бутони на долния модул под навигацията за подгряване ли са и за предните седалки ли са? Ако са за подгряване на предни седалки за какво са бутоните на климатроник модула? Тази кола, от която ми го предлагат модула за климатроника горе е само с вентилиране, без подгряване, все едно така:
И в заключение само долния модул под навигацията достатъчен ли е, за да има подгряване на предните седалки?
но всъщност тези бутони на долния модул под навигацията за подгряване ли са и за предните седалки ли са? Ако са за подгряване на предни седалки за какво са бутоните на климатроник модула? Тази кола, от която ми го предлагат модула за климатроника горе е само с вентилиране, без подгряване, все едно така:
И в заключение само долния модул под навигацията достатъчен ли е, за да има подгряване на предните седалки?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Бутоните на долният панел е възможно да са за задните седалки,при мен има фабрично отопление само на предните седалки(3 степени) и бутоните са на климатроник панела.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- gido
- младши ентусиаст
-
колеги аз говоря за Х5 Е53
- rafa224
- старши ентусиаст
-
За задните седалки ако има са в задната част на барчето на подлакътника.
Един познат майстор ми каза, че точно долните са за подгряване на предните седалки, а тези копчета на климатроника били за други екстри на комфорт салона подгряване с обдухване, горния и долния за вентилация на седалките. Но вече съвсем се обърках дали само бутоните на панела под навигацията ще ми свършат работа за подгряване на предни седалки, особено като колегата gido поясни, че говори за Е53. Същия приятел (майстор) изрази съмнение,че ще мине без прокарване на допълнителни кабели на инсталацията на Е70.
Един познат майстор ми каза, че точно долните са за подгряване на предните седалки, а тези копчета на климатроника били за други екстри на комфорт салона подгряване с обдухване, горния и долния за вентилация на седалките. Но вече съвсем се обърках дали само бутоните на панела под навигацията ще ми свършат работа за подгряване на предни седалки, особено като колегата gido поясни, че говори за Е53. Същия приятел (майстор) изрази съмнение,че ще мине без прокарване на допълнителни кабели на инсталацията на Е70.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
То си пише в ръководството на потребителя, но човек трябва да чете
Бутоните при климатроника са за подгряване, като в зависимост от екстрите има с вентилация, без и т.н. Бутоните на панела под навигацията са някаква глезотия (активна седалка) 

- rafa224
- старши ентусиаст
-
А като стана въпрос за панела под навигацията имам въпрос колеги?
Фабрично съм без преден парктроник на Е70. Смених си бронята с фейсовата и понеже на нея имаше отвори за парткроник си сложих такива но изведохме отделно бутонче за включването и изключването им. Предполагал, че бутона на панела е за преден парктроник? Ако си взема такъв панел мога ли да свържа кабелите вместо към изведеният от нас бутон, към оригиналния такъв или има нещо специфично?
Фабрично съм без преден парктроник на Е70. Смених си бронята с фейсовата и понеже на нея имаше отвори за парткроник си сложих такива но изведохме отделно бутонче за включването и изключването им. Предполагал, че бутона на панела е за преден парктроник? Ако си взема такъв панел мога ли да свържа кабелите вместо към изведеният от нас бутон, към оригиналния такъв или има нещо специфично?
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2