Bmw X5 3.0D 184 ili 218 к.с
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- grebeca123
- Потребител
-
Bmw X5 3.0D 184 ili 218 к.с
Здравейте колеги искам да попитам тук някой който кара Bmw X5 3.0D ,а въпросът ми е кое е по добре автоматичната или ръчната скоросна кутия защото чух че автоматичните трябва да се рециклират а дали е така и при ръчната ? Коя е по евтина за подръжка и главното ми питане е коя е по добре мързеливата -автоматик или ръчната като подръжка да не се рециклира ? Защото ми праи впечатление че ръчката са по скъпи да си ги купиш примерно над 25-26 000 лв. а автоматика и за 20 000 може да си земеш .
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- sisqou
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Мечтае да кара: Х5
Re: Bmw X5 3.0D 184 ili 218 к.с
Колега, в заглавието си и в самата тема питаш за две различни неща. 184к.с. е стария мотор със старата скоростна кутия(без значение автоматик или ръчна), а 218к.с е новия с модифицираните. Разпространеното мнение е, че старите се чупят повече от новите, но няма гаранция и при новите, че няма да се счупи. Все пак, това е като да купиш котка в чувал.
Колкото до автоматик или ръчка-въпрос на предпочитане. За мен по-удобно и приятно от автоматика няма, но това е мое мнение. 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Определено отговора на въпроса ти е - по читавия, но въпреки това - ако имаш възможност да вземеш запазен 218к.с. екземпляр - не му мисли много-много 

Автоматика при всички положения е по добрия вариант,ремонт на автоматик в зависимост от карането и дали е сменяно маслото издържа 180000км до над 250000
Ремонт на скоростна кутия м/у2300 и 3500 зависи от състоянието и модела кутия.Ръчна скоростна кутия от 80 000 до 150 000/ рядко / тук се сменят комплект феродов,притескателен диск, лагер и понякога маховик оригинален комплект около 1000лв, с маховик и повече,Ако сметнеш километрите за ремонт на едната кутия и другата и сложиш удоволствието от автоматика,везните накланят стабилно към автоматик.В Бялгария обикновено колите са над 250 000, да не кажа много повече км. и поради тази причина,след закупуване на автомобил колата влиза за скорости в сервиз.И двата варианта са чудесни автомобили,който и да се избере няма да се сбърка,но най-важното вземи най-подържания ,с човек имал такъв автомобил и задължителна проверка в сервиз.Ремонтите са скъпи и след като смениш нещо идва следващо и по следващо и т.н, заради немарливостта на предишния собственик и така кръга няма затваряне,а ти си намразил марката и загубил удоволствието от колата.
Ремонт на скоростна кутия м/у2300 и 3500 зависи от състоянието и модела кутия.Ръчна скоростна кутия от 80 000 до 150 000/ рядко / тук се сменят комплект феродов,притескателен диск, лагер и понякога маховик оригинален комплект около 1000лв, с маховик и повече,Ако сметнеш километрите за ремонт на едната кутия и другата и сложиш удоволствието от автоматика,везните накланят стабилно към автоматик.В Бялгария обикновено колите са над 250 000, да не кажа много повече км. и поради тази причина,след закупуване на автомобил колата влиза за скорости в сервиз.И двата варианта са чудесни автомобили,който и да се избере няма да се сбърка,но най-важното вземи най-подържания ,с човек имал такъв автомобил и задължителна проверка в сервиз.Ремонтите са скъпи и след като смениш нещо идва следващо и по следващо и т.н, заради немарливостта на предишния собственик и така кръга няма затваряне,а ти си намразил марката и загубил удоволствието от колата.
- grebeca123
- Потребител
-
На мен главния ми въпрос е кое е по издръжливо и евтино за подръжка дали автоматика или ръчната за мен не ми е проблем примерно ръчната напротив по ме кефи за тва става на въпрос.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
grebeca123 написа:На мен главния ми въпрос е кое е по издръжливо и евтино за подръжка дали автоматика или ръчната за мен не ми е проблем примерно ръчната напротив по ме кефи за тва става на въпрос.
Кое е по-евтино е въпрос на правилна поддръжка и експлоатация на предишните собственици с лек превес на ръчната кутия,но 2,2т джип с ръчни скорости е

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- raster
- Потребител
-
- Кара: Х5
- Детайли за колата: 2003 3.0D Sport pack
По принцип автомобилът трябва да е автоматик. Скоростната кутия е създадена по принуда. В началото е нямало как и скоростите са се сменяли ръчно. Впоследствие инженерите са успяли да направят така, че те да се сменят без участието на водача. Това е еволюция, при която автомобила е ставал по-съвършен. Същото се случва и с ръчното и впоследствие централно дистанционно заключване, ръчно и ел.движение на стъклата... Така че, колега, насочи се към читав автомобил с повече екстри. Този клас автомобили никога не са били "Просто средство за придвижване от точка А до точка Б". Още повече пък, да имаш луксозен джип с ръчна смяна на скоростите. Не прави тази грешка, защото след време ще си спомняш за съвета ми при всяко натискане на съединителя. Относно конете, 218к.с. май имат по-висок разход от 184 к.с. Лично аз по това се водих при избора.
До колкото ми е известно, ръчната скоростна кутия е по-евтина за поддръжка и по-надеждна. Аз бих заложил на ръчна. 

- homey
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е53
- Мечтае да кара: Боинг 777
Колеги аз не мога да разбера, каква точно е темата тук. Пишете във форум на BMW и то в раздел X.. Kойто иска да му е евтино да си купи тойота ярис и там да пита кое колко е евтино. Айде стига с това кое е по-евтино и кое е по-скъпо. Като ще давате 20-30000 лв. за кола си заделете някой друг лев настрана за поддръжка. А моето мнение за или против автоматик е, че такъв клас автомобил задължително трябва да е автоматик. Успех на клегата, който си търси БМВ джип с "евтина" поддръжка! 

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
твърдо взимай 218 коня мотора първо е с по новата кутия 6 степенна и е ЗФ димек в пъти по здрава от ГМ изгъзицата на 184 коня мотора втора върви много повече трето и като година ще е по нов
Барай шишарката Минкеее ....
10 мнения
• Страница 1 от 1