Въпрос за фар на Х6
Модератор: Технически модератори
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Въпрос за фар на Х6
На фаровете на Х6 даже и на други модели Бмв , до Ксенона има още една крушка , тя за какво е някой знае ли ? пробвах 10000 работи и не светят , за какво има тогава крушка вътре ?
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Re: Въпрос за фар на Х6
Функциите на тези крушки са три: свети,когато включваш на задна
;светва до 10сек,когато завиваш при включен сигнал;светва,при присветкане на дълги-къси(за това последното не съм съвсем сигурен).Те са част от Адаптивните ксенонови светлини,а функцията на всички останали модели на БМВ и Х6,които нямат тази екстра е чисто козметична!

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
светва,при присветкане на дълги-къси(за това последното не съм съвсем сигурен)
това не е така поне при мен , понеже за присветкане ми свети ксенона , с адаптивни фарове съм и утре ще пробвам и ще пиша дали работят
, но и това което казваш козметични да са там ако няма адаптивни не ми се вярва , защо да слагат вътре крушка ?
това не е така поне при мен , понеже за присветкане ми свети ксенона , с адаптивни фарове съм и утре ще пробвам и ще пиша дали работят

- stankata777
- ентусиаст
-
Може малко неправилно да съм се изразил,но тези без адаптивните ксенони нямат крушка вътре и наличието изобщо на фасунга е чисто козметично...Обърни внимание например в 5 серия или дори при 1 серия купе,крушки имат само тези с Adaptive Cornering Lights.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Цитирам колега,който беше дал разяснения по темата
Колеги истината е някъде по средата
....но все пак на обеснението на М кар най се забавлявах
Във Fahrer Training Академията на BMW ни разясниха доста обстойно всички функции на светлините при BMW (които повярвайте ми хич не са малко), та това което аз мога да дам като разеснение е, че във вътрешните секции на фаровете на някой модели на Марката се намират така наречените "Kurvenlichts", които на други модели се намират в тялото на фара за мъгла
За да пробваш истиността на това което ти казвам, включи на директна, сложи фаровете на функция "Auto" и подай на място мигач (или навий волана до крайно положение), би следвало вътрешната секция да светне, за да освети перпендикулярната част отпред около колата, например кръстовище, остър завой при ниска скорост или маневра и тн...
ПС: Интересно е да се знае, че при новите модели (пр. F25, E70LCI, F10, F01...) тази секция на фаровете е паразитна.....в нея няма дори и крушка.....
. Основната и функция е да запазва традицията на BMW предната светлина, позната ни на всички - два фара, разделени всеки на две кръгли секции и естествено четири "англески очи" 
Колеги истината е някъде по средата

....но все пак на обеснението на М кар най се забавлявах

Във Fahrer Training Академията на BMW ни разясниха доста обстойно всички функции на светлините при BMW (които повярвайте ми хич не са малко), та това което аз мога да дам като разеснение е, че във вътрешните секции на фаровете на някой модели на Марката се намират така наречените "Kurvenlichts", които на други модели се намират в тялото на фара за мъгла

За да пробваш истиността на това което ти казвам, включи на директна, сложи фаровете на функция "Auto" и подай на място мигач (или навий волана до крайно положение), би следвало вътрешната секция да светне, за да освети перпендикулярната част отпред около колата, например кръстовище, остър завой при ниска скорост или маневра и тн...
ПС: Интересно е да се знае, че при новите модели (пр. F25, E70LCI, F10, F01...) тази секция на фаровете е паразитна.....в нея няма дори и крушка.....

Последна промяна бабъл на 04 Яну 2012, 14:06, променена общо 1 път
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
При фейслифтовите Е60 без завиващ ксенон има вътрешна лупа, която също не свети. Вътре седи Н8 крушка, която се ползва само и единствено за angel eyes. Предполагам и при теб е така.

Осветяването в завой или Kurvenlicht се изпълнява от съответния фар за мъгла а не от фаровете
X5 E70 написа:Осветяването в завой или Kurvenlicht се изпълнява от съответния фар за мъгла а не от фаровете
Да , и при мен при завиване или при пускане на мигач ми свети фара за мъгла , но тази крушка вътре не свети , не ми се вярва да са си сложили тази крушка просто ей така ! и ако не свети тази крушка можеше да не слагат крушка , не ми се вярва да сложат крушка просто ей така , явно трябва да свети но кога не се знае

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Що не четеш какво ти пиша?
Ако не вярваш, извади крушката, относително лесно се вади и ще видиш, че няма да ти светят angel eyes 

angel eyes нямат нищо общо с тази крушка !!! аз съм сменял крушка на angel eyes и няма нищо общо с това
- stankata777
- ентусиаст
-
rasim написа:angel eyes нямат нищо общо с тази крушка !!! аз съм сменял крушка на angel eyes и няма нищо общо с това

п.с.Ключа на светлините трябва задължително да е на позиция АУТО!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
В каталога дават 3 крушки във фара на X6.
1. Bulb Xenon light with ignition element D1 12V 35W - къси/дъги
2. BULB YELLOW PY24W - мигач
3. BULB H8 12V 35W - габарит/дневни светлини
Аз предлагам да направите снимка на въпросната не светеща крушка, че нещо много глупости се написаха.
Аз предлагам да направите снимка на въпросната не светеща крушка, че нещо много глупости се написаха.
rasim написа:angel eyes нямат нищо общо с тази крушка !!! аз съм сменял крушка на angel eyes и няма нищо общо с това
На Х6 ли сменя или на друг модел?
Предполагам говориш за ето тази:

- stankata777
- ентусиаст
-
stilko написа:В каталога дават 3 крушки във фара на X6.
http://www.driveinside.com/car-images/b ... /4148/168/
ето ти снимка без крушка,говорим за вътрешния ринг!Моделите с Адаптиван Завиващ ксенон имат там крушка и лупа!
http://www.autoevolution.com/testdrive/ ... -5457.html
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4