Причукване при потегляне Х3 Е83
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- dan1el
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X3 3.0d
- Мечтае да кара: 650xi
Причукване при потегляне Х3 Е83
Здравейте колеги,
от известно време забелязвам, че при потегляне/отпускане на съединителя се чува странно причукване последвано от не плавно потегляне - изведнъж зацепва. Това не го прави често, но започва да ме дразни... Съединителя + маховика са сменяни преди 7000км. и ме съмнява да е от тях. Преди месец бях и на диагностика в официален сервиз и ми казаха, че е перфектна... Някаква идея какво може да е? Х3 2.0d ръчка
от известно време забелязвам, че при потегляне/отпускане на съединителя се чува странно причукване последвано от не плавно потегляне - изведнъж зацепва. Това не го прави често, но започва да ме дразни... Съединителя + маховика са сменяни преди 7000км. и ме съмнява да е от тях. Преди месец бях и на диагностика в официален сервиз и ми казаха, че е перфектна... Някаква идея какво може да е? Х3 2.0d ръчка
Re: Причукване при потегляне Х3 Е83
или не са ти сложили нещата правилно или си успял да го "разработиш" лошо и припълзва и "отплесва" при което се чува тоя звук
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- dan1el
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ти много за отговора!
За монтажа не знам уж препоръчан човек, който си разбирал от работата, ама знае ли човек... За разработването 1500 км много внимавах, как я карам, за да не го съсипя, че не беше евтина инвестиция
Ако не е монтирано като хората, предполагам вече е късно за спасение?

- thefastest
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3.5xi
Колега имах почти същият проблем но на Х5 почукването се оказа от разтегната верига на трансферната кутия / раздатката / , моята кола е автоматик. Проблема се реши със смяна на веригата на трансферната кутия, след определен пробег се разтяга и се налага смяна. Така че колега може да погледнеш проблема в тази насока. При евентуална интервенция може да погледнеш този сайт - cobra transmision.com има всякакви части за трансферни кутии и скоростни кутии на доста добри цени.

- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Познат проблем при определен вид маховик на тази кола
Но за сигурност ако минеш през сервиза ще ти кажа с точност!
Но за сигурност ако минеш през сервиза ще ти кажа с точност!
Нашата го прави откакто излезна от магазина, до ден днешен не е хванато откъде шуми.
- dan1el
- кандидат ентусиаст
-
Оказа се, че всичко е наред по чарколяците... Проверих всичко, съединител, маховик и раздатка. Явно е паразитен шум, който до сега не съм му обръщал внимание... 

7 мнения
• Страница 1 от 1