Относно печката на Х5 3.0d (Е53)
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: 3.0 CSi
Относно печката на Х5 3.0d (Е53)
Зима иде и си викам че е време колицата да се подгрява малко преди да тръгна за работа.Днес реших да видя как става номера но не съм сигурен в резултата.Разбрах че трябва да наглася таймера на Aux.Heating но аз имам само Aux.Ventilation и все пак реших да пробвам - нагласих всичко и затаих дъх.Включи си се на време но нещо топлият въздух...не беше много топъл (двигател на почти работна температура).И сега въпросите - Aux.Ventilation ли е функцията или печката ми е 'заключена' и трябва да е Aux.Heating?И ако я оставиш така - след колко време спира сама?
The only thing to FEAR is running put of BEER!
- Тони1
- Потребител
-
- Кара: Range Rover-и
Re: Относно печката на Х5 3.0d (Е53)
Колега справи ли се с настройките,при мен имам чувството че нещо е развалено,като наглася таймера и пусна парното на изключен двигател духа,ама студено 

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
LABRISS написа:Зима иде и си викам че е време колицата да се подгрява малко преди да тръгна за работа.Днес реших да видя как става номера но не съм сигурен в резултата.Разбрах че трябва да наглася таймера на Aux.Heating но аз имам само Aux.Ventilation и все пак реших да пробвам - нагласих всичко и затаих дъх.Включи си се на време но нещо топлият въздух...не беше много топъл (двигател на почти работна температура).И сега въпросите - Aux.Ventilation ли е функцията или печката ми е 'заключена' и трябва да е Aux.Heating?И ако я оставиш така - след колко време спира сама?
аз също изпробвах мойта печка миналата седмица. Определено тя се включва от Aux. heating. Aux ventilation е за лятото да ти проветри купето

- ICHIBAN
- младши ентусиаст
-
- Кара: е61-530da-05г.
LABRISS написа:Зима иде и си викам че е време колицата да се подгрява малко преди да тръгна за работа.Днес реших да видя как става номера но не съм сигурен в резултата.Разбрах че трябва да наглася таймера на Aux.Heating но аз имам само Aux.Ventilation и все пак реших да пробвам - нагласих всичко и затаих дъх.Включи си се на време но нещо топлият въздух...не беше много топъл (двигател на почти работна температура).И сега въпросите - Aux.Ventilation ли е функцията или печката ми е 'заключена' и трябва да е Aux.Heating?И ако я оставиш така - след колко време спира сама?
Печката не ти е отключена.След отключването,вместо АUX.VENTILATION изписва AUX HEATING и вече от таймера си я нагласяш в колко часа да се пусне.Има доста колеги които могат да ти я отключат,става бързо и не е скъпо.Успех
И да се гордея и да не се гордея,
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.
Здравейте колеги,
Някой пробвал ли е след отключването на печката да добави дистанционно към нея? Моята е отключена и се стартира с таймера, но ми се иска да имам дистанционно за случаите когато не знам от рано кога ще тръгвам. В английските форуми пише че към печката може да се свърже дистанционно Webasto Telestart T91, Maplin или друго подобно. Интересно ми е дали тук някой е правил този ъпгрейд и какъв е резултата.
Някой пробвал ли е след отключването на печката да добави дистанционно към нея? Моята е отключена и се стартира с таймера, но ми се иска да имам дистанционно за случаите когато не знам от рано кога ще тръгвам. В английските форуми пише че към печката може да се свърже дистанционно Webasto Telestart T91, Maplin или друго подобно. Интересно ми е дали тук някой е правил този ъпгрейд и какъв е резултата.
Да попитам и аз нещо, свързано с печката, защото ми е интересно.
Има ли опция печката да се пуска автоматично, ако температурата падне под -15 или нещо подобно, срещал съм го при Ауди А8 това нещо,та да попитам.
Има ли опция печката да се пуска автоматично, ако температурата падне под -15 или нещо подобно, срещал съм го при Ауди А8 това нещо,та да попитам.
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Amorphis написа:Да попитам и аз нещо, свързано с печката, защото ми е интересно.
Тя се пуска автоматично като запалиш колата и външната температура е под 5 градуса ,и се спира когато температурата на двигателя достигне 75-76 градуса или след 20мин!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- ivan vasilev
- Потребител
-
- Кара: Е53, 3D
Здравейте. Собственик съм на Е53, 2005 г. Фейслифт 3.0Д. Без навигация. Имам печка която стартирахме с компютър през Обд. Проблема е че нямам идея как и от къде се настройва. Четох тук,гледах и клипове в ютуб, но при мен липсва менюто за настройка там където е дисплея за радиото. Ще съм благодарен ако ми помогнете.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Всички имат печка, но не всички могат да си я пускат през таймер. За да се пуска през таймер трябва да се кодира колата (или да е поръчана с такава екстра с дистанционно), НО това не могат да ви го направят в оторизиран сервиз или просто с пускане на ретрофит кодиране, като при Е39.
Хората, които могат да отключат печка на Е53 в БГ се броят на пръсти.
Хората, които могат да отключат печка на Е53 в БГ се броят на пръсти.
- ivan vasilev
- Потребител
-
- Кара: Е53, 3D
Благодаря за отговора. Ако е възможно, кажете ми кои са тези хора, или поне някой от тях. Ако е проблем тук, може на лични съобщения. Благодаря.
Тук в тази тема е коментирано повече за отключването - viewtopic.php?f=126&t=285040&start=15
Обаче и мен ме интересува дистанционно как може да се подкара, защото моето липсва, ако въобще е имало.
Обаче и мен ме интересува дистанционно как може да се подкара, защото моето липсва, ако въобще е имало.
- bacila
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: х5 е53
- Мечтае да кара: е61 м-пакет
Колеги колата е х5 е53 218кс . Имам я от скоро ,отключих печката ,която не е ползвана никога. Проблема е ,че когато стартирам двигателя и тя пали като по учебник ,но когато я настроя с таймера само мига ,пали за секунди и после гасне!!! някой знае ли нещо по въпроса?

bacila написа:Колеги колата е х5 е53 218кс . Имам я от скоро ,отключих печката ,която не е ползвана никога. Проблема е ,че когато стартирам двигателя и тя пали като по учебник ,но когато я настроя с таймера само мига ,пали за секунди и после гасне!!! някой знае ли нещо по въпроса?![]()
И при мен беше така.
След смяна допълнителната помпа проблема беше решен. Ако при диагностика дава грешка в тази помпа, то най-вероятно това ти е проблема.
Цената на нова такава помпа е от порядъка на 120 лв.
13 мнения
• Страница 1 от 1