Застрахователите...и случая Х5 - как може да ви прецакат!

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Застрахователите...и случая Х5 - как може да ви прецакат!

Мнение от Metallium » 07 Фев 2011, 19:11

Здравейте,

то стана неприятно да пишем по тези теми, вместо да си се кефим на колите ама явно така ще е.

Днес ме привикаха от Булстрад за открадната ми Х5 през 10.2010.
Викам си най-после ще си взема парите да си купя нова кола...да ама не.

Булстрад отказаха да ми изплатят и 1 лв., защото съм бил лъжесвидетелствал :kuku:
В показанията си писах, че последно съм се движил с колата в 22:00 часа във въпросната нощ, което си е 100% така.
Обаче техните експерти установили, че колата е палена последно в 17:00 часа чрез експертиза на ключа.

И поради това...аз лъжа => 0 лева за мен. При застрахователна стойност 90 000 лв.

И това при положение, че имам подписали се свидетели, че колата е паркирана в 22:00 часа където беше.
Всички документи от-до от полиции, каско, прокатури и т.н. са ми 100% изрядни.

Вече хванах адвокати и т.н. и започвам мощна офанзива, но някой да ми даде акъл ако е имал подобен случай?
Да се носи на ескпертиза в БМВ ли какво ли...нямам си идея, но да ми лепнат подобна простотия, за да се скатаят...нямам думи :ranting:
BMW 5-series POWER!

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Re: Застрахователите...и случая Х5 - как може да ви прецакат!

Мнение от msi200 » 07 Фев 2011, 19:16

Т'ва са някакви пълни глупости от страна на застрахователя и тия 'експерти' познай колко са независими.

Колата с безключово палене ли е?
I love the sound of V8 in the morning...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 2.0d

Мнение от azata » 07 Фев 2011, 20:05

Бе какви са тия малоумни "експерти".Последно колата според тях си я палил около 17 часа,а нямат ли и експертно мнение в колко си я загасил???
Любовта на мъжа минавала през стомаха...Голяма заблуда!!! Няма мъж,който да не държи частица от BMW в сърцето си...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Metallium » 07 Фев 2011, 22:09

Да, с безключово е. Много помня кога съм го ползвал и кога не.

А за другото смешно смешно...ама на мен не ми е смешно! Ще ги съсипя - ако трябва Господари на Ефира ще викна :bang:
BMW 5-series POWER!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 07 Фев 2011, 22:15

в българия живееме това е положението, кога си бил палил кога гасил, ако искат да направят експертиза маслото кога си сменял...добре че им спомена името, да знам да не ги ползвам :mhihi: според мен се обърни към господари на ефира, ако ти поемат случая съм сигурен че много бързо ще си вземеш парите
www.bmwпрофесори-bg.net

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 07 Фев 2011, 23:02

Търси си правата. Това са много пари! Не е само за парите, обаче :yes:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 08 Фев 2011, 9:13

Върху самия ключ се записва информация само когато го пъхнеш в "ключалката". Поне така ми казаха в официален сервиз на БМВ.
Ако ключът ти е стоял в джоба и си запалил безключово, нищо няма да се запише върху него. Не съм 100% сигурен, ама ако е вярно, работата е ясна.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 08 Фев 2011, 10:35

msi200 написа:Върху самия ключ се записва информация само когато го пъхнеш в "ключалката". Поне така ми казаха в официален сервиз на БМВ.
Ако ключът ти е стоял в джоба и си запалил безключово, нищо няма да се запише върху него. Не съм 100% сигурен, ама ако е вярно, работата е ясна.

Точно така е.... веднъж ключът ми беше с 10 000 км по-назад от колата...

Иначе само съд за тия измамници.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 08 Фев 2011, 11:32

msi200 написа:Върху самия ключ се записва информация само когато го пъхнеш в "ключалката". Поне така ми казаха в официален сервиз на БМВ.

Абсолютно прав си колега! Освен че ключа трябва да е в слота за да отчете информацията трябва да седи там поне 20мин!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 08 Фев 2011, 13:29

Значи, до тук изводът е, че няма как да разберат кога е палена колата само по ключа.

Между другото, миналата седмица за пръв път бях оставил х5-цата да нощува на тротоара пред нас. И на сутринта вратите бяха отключени, а съм 99.9% сигурен, че я бях заключил.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 08 Фев 2011, 14:33

msi200 написа:Значи, до тук изводът е, че няма как да разберат кога е палена колата само по ключа.

Между другото, миналата седмица за пръв път бях оставил х5-цата да нощува на тротоара пред нас. И на сутринта вратите бяха отключени, а съм 99.9% сигурен, че я бях заключил.

Извинявам се за офтопика, но аз имам чувството, че алармата/управлението на заключването не е много сигурно на BMW. Аз веднъж си намерих колата с напълно отворен таван.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 08 Фев 2011, 22:13

То съвсем стана офтопик, но хора от застрахователния бизнес ми казаха, че новите БМВ-та били сравнително лесни за крадене. А да кажем нов Мерцедес да се запали и откара на собствен ход било по-трудно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 08 Фев 2011, 23:04

Колега, преди да тръгнеш с рогите срещу тях, постарай се да разбереш само за това ли са се хванали или има и нещо друго допълнително, което не са ти казали умишлено. Когато нещата стигнат до съда излизат аргументи, които ако ти не знаеш ще загубиш делото. Искам да кажа да си опечеш работата предварително за да няма изненади. Ако успееш това да направиш ще спечелиш делото. Помни - информацията е в пъти по-скъпа от платината :!:
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 10 Фев 2011, 21:44

Не мисля, че ще имаш проблем с един документ от БМВ БЪлгария как функционира безключовото палене срещу тяхната експертиза. Просто се пробват, ако мине номера. Сега ще изгубите месеци, че и години по дела и инстанции, което за тях е добре. Иначе много добре си знаят, че това с ключа не е вярно. Но и те имат адвокати, отдавна не са държавна фирма.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 11 Фев 2011, 12:56

Понеже съвсем ще стане офтопик, в 7-цата като няма гнездо за ключа, какво правиме? Никакво инфо не е записано на ключа, така ли? Километрите съвпадат от тези на ключа, с това което показва таблото /поне така беше при последната проверка/.

Следваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6