Как мога да защитя най добре Х5 2009 от кражба?
Модератор: Технически модератори
69 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Как мога да защитя най добре Х5 2009 от кражба?
Как мога да защитя най добре Х5 2009 от кражба?Ако сложа аларма, имобилаизер GPS или нещо подобно гаранцията отпада.Благодаря за съветите.
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Re: Как мога да защитя най добре Х5 2009 от кражба?
cuk написа:..Ако сложа аларма, имобилаизер..
Тя джипката, със сигурност има имобилайзер.Това за алармата и GPS-a, не го разбирам.Как така отпада гаранцията?

А ако монтираш алармата в Камор..?Не, че всички тези неща ще те спасят ако си нарочен, ама...Само каското с актуална за такъв вид возило лепенка(сигурно ме разбираш), може да е евентуално някаква сигурност.Ама...решат ли да го взимат, спасение няма.

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
cuk написа:Как мога да защитя най добре Х5 2009 от кражба?Ако сложа аларма, имобилаизер GPS или нещо подобно гаранцията отпада.Благодаря за съветите.
Каквото и да сложиш..няма да ги спре джамбазите

Според мен колата,вечер на сигурно място(гараж например) и късмет

- azata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 2.0d
Определено каквото и да сложим-нищо не може да спре крадците.Но най-важното според мен е:
1.Задължително Каско-Лев Инс или Булинс(всички знаем защо)
2.По възможност гараж или денонощен охраняем паркинг-сигурен и надежден.
3.Когато пътуваме в друго населено място и даже в собственото и паркираме колата-по възможност да имаме визуален контакт с автомобила или пак на сигурен и надежден охраняем паркинг.Много е важно когато оставяме колата на паркинг,да знаем че паркинга е охраняем,а не само платен.
И въпреки всичко,за жалост пак нямаме гаранция от посегателство.
Има и вариант да се отиде при добър майстор електричар и разбирач,който да монтира скрита ключмаса някъде в автомобила и тя да прекъсва цялото захранване на МПС,но с тия съвременни автомобили и електроники по тях,не знам колко е удачен този вариант за самия автомобил.Може би някой по-компетентен колега ще сподели нещо относно това решение.
1.Задължително Каско-Лев Инс или Булинс(всички знаем защо)
2.По възможност гараж или денонощен охраняем паркинг-сигурен и надежден.
3.Когато пътуваме в друго населено място и даже в собственото и паркираме колата-по възможност да имаме визуален контакт с автомобила или пак на сигурен и надежден охраняем паркинг.Много е важно когато оставяме колата на паркинг,да знаем че паркинга е охраняем,а не само платен.
И въпреки всичко,за жалост пак нямаме гаранция от посегателство.
Има и вариант да се отиде при добър майстор електричар и разбирач,който да монтира скрита ключмаса някъде в автомобила и тя да прекъсва цялото захранване на МПС,но с тия съвременни автомобили и електроники по тях,не знам колко е удачен този вариант за самия автомобил.Може би някой по-компетентен колега ще сподели нещо относно това решение.
Любовта на мъжа минавала през стомаха...Голяма заблуда!!! Няма мъж,който да не държи частица от BMW в сърцето си...
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Плащаш каско и стискаш зъби... Вече няма правилна компания за застраховка, всичко лови крака... Да може би ако е при този или онзи застраховател вероятността е по-малка, но не е нулева...
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Пълно каско към Армеец на стойност поне 10 000 ойро над това, което казва Schwake за модела и екстрите ти!
И вечер задължително в гараж, когато се нощува пред дома. При гостуване в далечно и забутано место е хубаво да е максимално близо до местото за спане и нащрек винаги по едно око на всеки 30 мин. дали е навън.
- вероятноста да ти я дръпнат така е не повече от 5 %.
И вечер задължително в гараж, когато се нощува пред дома. При гостуване в далечно и забутано место е хубаво да е максимално близо до местото за спане и нащрек винаги по едно око на всеки 30 мин. дали е навън.
- вероятноста да ти я дръпнат така е не повече от 5 %.

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- iamatuning
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 525
Аз си купих преди време специален модул който е с GPS и GSM ,так че ако ти тупнат автомобила или се отдалечи на повече от 25-50 метра от теб почва да ти алармира на телефона,блокира двигателя(в твоя случай няма,понеже нищо не трябва да се пипа)ако имаш специална програма даже следиш и актуалното местоположение на телефона си.Поставяш устройството на най-скритото място според теб и само през месец-два наглеждаш батериите,или свързваш към малък отделен акумулатор или и към основния.По-принцип има още доста екстри за ъпгрейд но там се качва цената бая то моя беше към 680лв. а имаше и за по 2-3000лв. ма то за коли дето струват поне над 100-150000лв.Да ти кажа както колегата писа ако те нарочат спасение няма но поне да се поизпотят. 

Според мен в бандитската ни държава не може да се защити
Закачат си техния комп, той си разпознава техния си ключ и си дотука
Гараж върши работа щото поне не се вижда но ако те нарочат не е проблем да видят в кой гараж я държиш
На мен обаче друго ми е интересно - за какво се краде тоя модел? За извършване на престъпления? Части?
Закачат си техния комп, той си разпознава техния си ключ и си дотука
Гараж върши работа щото поне не се вижда но ако те нарочат не е проблем да видят в кой гараж я държиш
На мен обаче друго ми е интересно - за какво се краде тоя модел? За извършване на престъпления? Части?
- Nasti
-
-
Много актуален модел е в екс-руските републики...търси се много...
Nasti написа:Много актуален модел е в екс-руските републики...търси се много...
Вече излезе LCI, тая да я крадат, и без тва нема спасение ако й фърлят око
- Nasti
-
-
Не си го пожелавай, че после е едно ходене по мъките, не е истина...
Nasti написа:Не си го пожелавай, че после е едно ходене по мъките, не е истина...
Знам, ама след 6 месеца си в новия модел

За тия 6 месеца ше си докарам бус се возя ако треа

- Nasti
-
-
Само да не стане че вместо в новия модел те качат в една като тая дето си имал до сега...
- azata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 2.0d
X5 E70 написа:
Вече излезе LCI...???
Колеги дайте повече подробности за какво иде сиреч

Любовта на мъжа минавала през стомаха...Голяма заблуда!!! Няма мъж,който да не държи частица от BMW в сърцето си...
Nasti написа:Само да не стане че вместо в новия модел те качат в една като тая дето си имал до сега...

69 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5