Въпроси и съвети относно избор на X1/X2/X3/X4/X5/Х6
Модератор: Технически модератори
- hitemup
- Потребител
-
- Кара: BMW E39
- Мечтае да кара: BMW X5
Re: Въпроси и съвети относно избор на X1/X2/X3/X4/X5/Х6
Здравейте колеги! Искам да си взема х5 е53 4.4и, интересуваме някой колега който има такъв да ми каже разхода на гориво само на бензин. Благодаря ви предварително
- BMW_M57
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW X5 E53 3.0D 184hp 2003
Здравейте колеги от месец насам търся X5 E53 3.0D фейслифтовия вариант. Въпроса ми е следния някой от вас на скоро да се е сдобивал с подобен джип? Интересуваме каква би била сумата за първоначално обслужване на подобен джип нов внос. Ходя като луд по автокъщи и частни обява, но за момента само гробници. Гледаш я на снимки слънце отиваш половината екстри не бачкат да не говорим, че дръжки и копчета остава много често в ръка. И още нещо в допълнение ако някой колега продава неговата може да се свърже с мен 

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
За 1 година смених два като и двата продадох за 20000 и 19500 лв . За втория дадох около 4500-5000 лв за обслужване но правих и автомат за 2500.
Така го взех но светеше вън и вътре. Само за диагностки дадох 350-400 лв.
Бяха визуално като нови с пълна сервизна история. Втория го продадох без да го паля дори.
Неоправдано скъпи за мен. Сега оглеждам за е70.
Така го взех но светеше вън и вътре. Само за диагностки дадох 350-400 лв.
Бяха визуално като нови с пълна сервизна история. Втория го продадох без да го паля дори.
Неоправдано скъпи за мен. Сега оглеждам за е70.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- konstantin1991
- Потребител
-
Колеги,някой знае ли разликите при американски е70 и европейските,интересува ме дали има разлики в частите за двигателя,ходовата част и дали по-трудно се намират
Става въпрос по-конкретно за 3.0si двигателя 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Разликата е във филтрите и някои други дреболии, нямаш проблем, купувай спокойно.
Never mistake motion for action...
Здравейте,
Дойде време да сменя сегашната си кола с др.
Спрял съм се на Х5 3.0 бензин, първа генерация.
До сега съм карал само японски коли, нямам досег с немски коли, та всякъкъв съвет ще ми е от полза.
По конкретно какво да гледам при оглед, кой са слабите места на тези коли.
Тази конкретно някой дали я е гледал, мисля да отида да я видя http://www.cars.bg/offer/c2197062
от София съм.
Поздрави
Дойде време да сменя сегашната си кола с др.
Спрял съм се на Х5 3.0 бензин, първа генерация.
До сега съм карал само японски коли, нямам досег с немски коли, та всякъкъв съвет ще ми е от полза.
По конкретно какво да гледам при оглед, кой са слабите места на тези коли.
Тази конкретно някой дали я е гледал, мисля да отида да я видя http://www.cars.bg/offer/c2197062
от София съм.
Поздрави
BMW X5 3.0 бензин
Здравей те. Може ли някой да ми каже, BMW - X5 (E53) - 3.0d (218 Hp) с теглич колко е общото допустимо тегло с ремарке. В голям и талон е под F3. Предварително ви благодаря.
Привет !
Карам е90, но за зимния сезон реших да се кача на джип.
Въпросът ми е кратък и бърз - Ивав определен бюджет, в който влиза евтина х5 3.0д фейслифт и скъпа х5 4.4 с газ, но преди фейслифта. Честно казано ми се иска да си купя по-стара, но гледана кола и предпочитам 4.4, отколкото по-нова.
Главно ме притеснява разликата между скоростите преди и след фейслифта. Почти не съм чул някой да не е ремонтирал скорости преди фейслифта, което ме плаши. Знам, че скоростите след фейслифта са други и доста по-читави.
Най-много искам 4.6ис, но излиза от бюджета (около 13 000лв)
Вие какво бихте предпочели ?
Мерси !
Карам е90, но за зимния сезон реших да се кача на джип.
Въпросът ми е кратък и бърз - Ивав определен бюджет, в който влиза евтина х5 3.0д фейслифт и скъпа х5 4.4 с газ, но преди фейслифта. Честно казано ми се иска да си купя по-стара, но гледана кола и предпочитам 4.4, отколкото по-нова.
Главно ме притеснява разликата между скоростите преди и след фейслифта. Почти не съм чул някой да не е ремонтирал скорости преди фейслифта, което ме плаши. Знам, че скоростите след фейслифта са други и доста по-читави.
Най-много искам 4.6ис, но излиза от бюджета (около 13 000лв)
Вие какво бихте предпочели ?
Мерси !
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Моята Х5 3.0d 218к.с. фейслифт (може да се каже със всички екстри) я продадох за 12000лв. и беше поддържана, в смисъл съм я купувал от първия и собственик и съм я поддържал в дару кар, като всичко и е сменяно навреме, както съм направил и всичките типични проблеми за модела, продадох я на 350000км. и спокойно ще изкара още 100000км. без да се налага ремонт. Тъй че повече от тази сума в момента е нереално високо за Х5 3.0d фейслифт, все пак е доста стар модел вече. Боклуците дето ги внасят и ги пишат на 160000км не би трябвало да струват повече от 8000-10000лв. За бензиновите не знам какъв е пазара.
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Това си е лично твое мнение колега. Толкова си поискал, толкова са ти дали. Не съм съгласен, всичко на пазара да се слага под общ ценови показател. Все пак има доста подържани коли, които си заслужават парите.
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Какзвам от реални впечатления на пазара от преди два месеца, аз мога и 15000 да искам и да си е вечно моя...За моята кола твърдя че е от тези "доста подържани", просто пазара е наводнен от такива и трудно се продават, всички които търсят искат да гледат на таблото да пише 160000 и се мръщят на реален пробег.. И пак казвам че става дума за най масовия 3 литров дизел. Може би има бензинови с мощни двигатели от последната година на производство с история, които струват повече.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Колега, BaDxBoY
Моя съвет е да не взимаш Х5 още повече старата версия!
Морално остарели модели с треперене за огледала например скорости и раздатки.
Скоростите и стари и нови се чупят.
Аз правих скорости на новия модел със сервизна книжка на 190 000. Нищо страшно няма.
Имам майстор , да не кажа в топ 3 на БГ . Проблема е само финансов.
С избора си за 4.6 грешиш . По-добър е 4.8.
Колата за справка я продадох за 19500 без да я пали купувача. Беше буквално без нито една точка по салон и отвън и без капчица масло никъде.
Моя съвет е да не взимаш Х5 още повече старата версия!
Морално остарели модели с треперене за огледала например скорости и раздатки.
Скоростите и стари и нови се чупят.
Аз правих скорости на новия модел със сервизна книжка на 190 000. Нищо страшно няма.
Имам майстор , да не кажа в топ 3 на БГ . Проблема е само финансов.

С избора си за 4.6 грешиш . По-добър е 4.8.
Колата за справка я продадох за 19500 без да я пали купувача. Беше буквално без нито една точка по салон и отвън и без капчица масло никъде.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
- Кара: CLS 320
- Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe
Може ли малко инфо за X6?
Мой приятел иска да си взема, за което го подкрепям с две ръце.
1. За какви пари може да се намери читав автомобил с дизеловите мотори? Ще се вмести ли в 50-55к?
2. Кой мотор е за предпочитане, аз го надъхвам за 3.5д или 4.0д. За разход няма да питам, този камион и на нафта ми е ясно колко ще харчи...
3. Някой може ли да сподели долу-горе разходи за подръжка, какви са слабите места за модела?
4. При покупка трябва ли да се сменят вериги?
5. И още един въпрос - возил съм се отзад, обаче не мога да си спомня ясно беше отдавна- много ли е по-тясно на задната седалка спрямо -X5?
1. За какви пари може да се намери читав автомобил с дизеловите мотори? Ще се вмести ли в 50-55к?
2. Кой мотор е за предпочитане, аз го надъхвам за 3.5д или 4.0д. За разход няма да питам, този камион и на нафта ми е ясно колко ще харчи...
3. Някой може ли да сподели долу-горе разходи за подръжка, какви са слабите места за модела?
5. И още един въпрос - возил съм се отзад, обаче не мога да си спомня ясно беше отдавна- много ли е по-тясно на задната седалка спрямо -X5?
TytusPulo написа:Може ли малко инфо за X6?
гледай да е 4д, ако може фейслифтов. 3д идва слаб за това купе, а и разполагаш с повече пари. Мястото отзад е ок за човек 190.
познат скоро смени Х6 3д и не беше мн доволен, за мен в този ценови диапазон 7ма серия е много по добрия избор, пак 4д. аз по принцип бих си търсил 5.0и, но съм маняк, знам че повечето хора много ги е страх от този двигател.
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
- Кара: CLS 320
- Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe
Моя приятел се чуди между тази кола и CL w216(е там няма дизели) но предпочита да е нависоко, пък и хикса е с 4 врати.
Другото, което беше загледал е ауди а6, но да се върнем на въпросите за x6
Другото, което беше загледал е ауди а6, но да се върнем на въпросите за x6