откраднати странични огледала за х5 е53
Модератор: Технически модератори
- radimen
-
-
- Кара: бмв х3
- Мечтае да кара: самолет
Re: откраднати странични огледала за х5 е53
здравейте пичове,и моите ги крадоха.проблема е когато са разпрубити болтовете те го кършат и от такова като моето свалено цялото се прави 1 другото отива на части.проблема е че е мека сплавта.
Другия проблем е ,че този които ги краде е също в този форум или поне го следи за да се кефи на извършеното.Само да ви споделя че вече цената на 1 огледало с прибиране е 470 лв ново китайско с прибиране и памет и 390 обикновено ново.На краденото е от 300-450лв ако всички направят като мен и не спонсорират крадците няма да се крадат по този начин само ще си сменят собственоста. Имам проект за да затрудня краденето но не искам публично да го споделя!!!
Другия проблем е ,че този които ги краде е също в този форум или поне го следи за да се кефи на извършеното.Само да ви споделя че вече цената на 1 огледало с прибиране е 470 лв ново китайско с прибиране и памет и 390 обикновено ново.На краденото е от 300-450лв ако всички направят като мен и не спонсорират крадците няма да се крадат по този начин само ще си сменят собственоста. Имам проект за да затрудня краденето но не искам публично да го споделя!!!
- radimen
-
-
- Кара: бмв х3
- Мечтае да кара: самолет
крадците са нагли днес видях една х 5 ца която преди време имаше огледала от друг автомобил приспособени, сега бяха изкъртели и тях.Просто не знам в какъв свят живеем.ПОГОВОРКАТА НАЙ-СЛАДКИЯ ПЛОД Е ЗАБРАНЕНИЯ ,значе ли ,че кражбата е сладка.

- joffri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530d 2002g
- Мечтае да кара: E39 M5
Аз пък ако съм на колегите които внасят коли за части от чужбина, бих ги пуснал тия огледала по 100 лева.Да се напълни пазара с такива и да видим дали ще се краднат толкова.В една х5-ца има толкова части от които да изкараш пари,че едва ли ще им пука точно за тия огледала и печалбата от тях.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Те за едно парче чугун /колектор/ искат 400 лв така че се съмнявам да ги пуснат по 100 лв 

Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
joffri написа:Аз пък ако съм на колегите които внасят коли за части от чужбина, бих ги пуснал тия огледала по 100 лева.Да се напълни пазара с такива и да видим дали ще се краднат толкова.В една х5-ца има толкова части от които да изкараш пари,че едва ли ще им пука точно за тия огледала и печалбата от тях.
Така е! Ако авто-къщите започнат да продават БМВ/Ауди за по 500-600лв.
ще спрат изобщо да ги крадат тези коли, но не вземат акъл джамбазите!
Е сега някой да си ги познае по тия рапидки с шайбите и...

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
И. Аз звънях на тоя наркоман и ми каза че има нитове отдолу...кога ще започнеме да чупиме ръце вече?
- bobi787878
- Потребител
-
Колеги, освен заглаждането на болтовете, преди завиването им съм сложил във всички канали смола - до сега не съм чул на някой да му се налага да ремонтира огледало, че да го разглобява, а за да го свалят няма как да не го счупят. Ако застрахователите им се налага да плащат винаги, самите те ще спрат кражбите.
BTW Може ли някой да препоръча сервиз, където им се занимава да монтират огледалата на един колега с е53? Не че и аз не можех да му ги вържа, но няма болтове..
BTW Може ли някой да препоръча сервиз, където им се занимава да монтират огледалата на един колега с е53? Не че и аз не можех да му ги вържа, но няма болтове..
- Bondzholov
- Потребител
-
- Кара: BMW X5 E53
- Мечтае да кара: BMW X6, Mercedes G
- Детайли за колата: 3.0 diesel 218 h.p., restyling, 06/2004
Колеги, и аз си изпатих тази нощ!! Паркирам си Х-са точно пред Суийт бара на зала Фестивална на паркинга, където е оживено и осветено, точно под лампата откъм пътя!!! Паркирам там всяка вечер точно с идеята, че никой няма да е толкова нагъл и глупав, че да се мотае там да краде нещо по колата, но явно съм в голяма грешка...
Тази сутрин тръгвам за работа и.. двете огледала ги няма! Олепени бяха яко, за да не ги крадат уж, но.. файда... Естествено, застрахователите от ЗАД "Армеец" почти ме убедиха, че това аз съм си го причинил, или поне такава презумпция правят те и по договор се водело "липса", а те за липси не плащали!
Аз съм държавен служител, юрист съм по образование и добре знам, че "липсата е ВРЕДА с неустановен характер"!! Срязани кабели с клещи, по земята болтчета и една тапа и.. сам можело да съм си ги свалил.. Еми аз така утре пък парктрониците мога "сам" да си сваля, или пък гумите с джантите, фарове, стопове и т.н. и накрая и един чук мога да взема сам и да попилея цялата кола по принцип, ама е много малко вероятно!!! А иначе мога на тримесечие да им плащам по 350 кинта и няма никакъв проблем! Полицаите направиха оглед, знаете.. Не ги виня, но и не очаквам нищо, но ме дразни, че не ми го признават за щета и се правят на луди! Че те може от тяхната компания да са ги свили по същата логика!!! Както и да е, аз няма да оставя нещата така.. Ще пиша писма, ще търся връзки и най-вече, ако не ми покрият тази щета, няма и левче да им платя повече!!! Да го духат!!! Ще си прекратя договора с тях и ще се погрижа максимално да им направя антиреклама и в МВР и в МВнР, където имат доста клиенти!!! А, понеже чакам всеки момент да ми се роди дъщеричка и определено в момента ми е важен всеки лев, защото вървят като река парите по подготовката да посрещнеш детенце и колата ми трябва на разположение постоянно, искам от цялото си сърце и душа на копелето, дето ми сви огледалата, да му пожелая хляб да няма да яде!!!! Копеле мръсно, Господ ще те накаже, ще видиш!!!

- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Bondzholov написа:Колеги, и аз си изпатих тази нощ!! Паркирам си Х-са точно пред Суийт бара на зала Фестивална на паркинга, където е оживено и осветено, точно под лампата откъм пътя!!! Паркирам там всяка вечер точно с идеята, че никой няма да е толкова нагъл и глупав, че да се мотае там да краде нещо по колата, но явно съм в голяма грешка...Тази сутрин тръгвам за работа и.. двете огледала ги няма! Олепени бяха яко, за да не ги крадат уж, но.. файда... Естествено, застрахователите от ЗАД "Армеец" почти ме убедиха, че това аз съм си го причинил, или поне такава презумпция правят те и по договор се водело "липса", а те за липси не плащали!
Аз съм държавен служител, юрист съм по образование и добре знам, че "липсата е ВРЕДА с неустановен характер"!! Срязани кабели с клещи, по земята болтчета и една тапа и.. сам можело да съм си ги свалил.. Еми аз така утре пък парктрониците мога "сам" да си сваля, или пък гумите с джантите, фарове, стопове и т.н. и накрая и един чук мога да взема сам и да попилея цялата кола по принцип, ама е много малко вероятно!!! А иначе мога на тримесечие да им плащам по 350 кинта и няма никакъв проблем! Полицаите направиха оглед, знаете.. Не ги виня, но и не очаквам нищо, но ме дразни, че не ми го признават за щета и се правят на луди! Че те може от тяхната компания да са ги свили по същата логика!!! Както и да е, аз няма да оставя нещата така.. Ще пиша писма, ще търся връзки и най-вече, ако не ми покрият тази щета, няма и левче да им платя повече!!! Да го духат!!! Ще си прекратя договора с тях и ще се погрижа максимално да им направя антиреклама и в МВР и в МВнР, където имат доста клиенти!!! А, понеже чакам всеки момент да ми се роди дъщеричка и определено в момента ми е важен всеки лев, защото вървят като река парите по подготовката да посрещнеш детенце и колата ми трябва на разположение постоянно, искам от цялото си сърце и душа на копелето, дето ми сви огледалата, да му пожелая хляб да няма да яде!!!! Копеле мръсно, Господ ще те накаже, ще видиш!!!
![]()
Прав си за всичко, но като минал по този път ти казвам че нищо няма да стане, на който и да пишеш. Аз със 1000 познати едвам ги накарах да ми платят по каското самите огледала - стъклата и механизма (без пластмасовите коруби - въобще не искаха) и ремонта на инсталацията. Всъщност те ми намериха огледала и аз само доплатих за пластмасовите капаци. Там на залата има няколко паркинга и е по-добра идея да я държиш там. Живял съм в района и не съм имал проблем с паркинга на залата. Иначе плащаш много висока вноска по каското, моето е пълно в левинс и е на 4 вноски по 240лв.
- Bondzholov
- Потребител
-
- Кара: BMW X5 E53
- Мечтае да кара: BMW X6, Mercedes G
- Детайли за колата: 3.0 diesel 218 h.p., restyling, 06/2004
Благодаря за съвета, колега! Точно това и направих - още вчера след работа закарах колата на платения паркинг до входа за стадион "Академик". 60 лв. на месец, но спя спокойно и не отивам със страх до колата сутрин, че ще я видя я без огледала, я разбита, я въобще липсваща.. Това ми е последното каско при тези Армеец, а сумата е такава, защото като купих колата, реших да не правя нова застраховка, а да продължа тази на предишния собственик, тъй като вече беше платил 2 от 4-те вноски по каското (което е направил на завишена застрахователна сума 18 000 лв.). Ще търся варианти януари месец (когато изтича договорът ми с тези), а дотогава поне за през нощта, колата ще държа на охраняем паркинг. Скапана държава! Скапани хора!.. Гладни, крадливи, всеки си мисли, че е лъв и на него това няма да му се случи.. Само ще краде, а няма да бъде обран.. Ще пребива, а няма да бъде пребит и така.. Докато не сбарам някой на местопрестъплението (без значение дали на моята, или на случайна кола). За конкретния случай с огледалата, намерих връзка на високо ниво при тях и ще ги натисна оттам.. Много обичам да ме подценяват, когато се държа ноемално, не парадирам, не се изхвърлям, опитвам по нормален начин като нормален човек, но все повече се убеждавам, че това не е нормална държава и ако не действаш арогантно и брутално от позицията на силния, никой не те бръсне за слива!

Колеги, разбихте ми желанието:( Не че имате вина за което де...
Имам 730Д от 2004 с изключителна визия, но мисля да я продавам, защото паркинга ми не е наблизо, където и да отида внимавам, не мога да се отпусна напълно щото мисля къде по дяволите да си скрия колата. + имам вече 2 малки човечета и ми трябва джип за всичките колички и простотии, които въвят с тях комплект. Мислех за туарег - баща ми има - читава кола - не само че я крадяли, но вадили фаровете, които са по 1 - 1.5 бройката. Фен съм на БМВ - това са колите които ми харесват. Х5, е53 (преди фейса) вече хем ще ми излезе евтино, хем е 12+ годишна кола. Казвате че пак не мога да я оставя пред нас? Някой да е намерил вариант, в който мога да взема х5 и да го ползвам като нормална дърта кола, която да не мисля всяка минута?
Имам 730Д от 2004 с изключителна визия, но мисля да я продавам, защото паркинга ми не е наблизо, където и да отида внимавам, не мога да се отпусна напълно щото мисля къде по дяволите да си скрия колата. + имам вече 2 малки човечета и ми трябва джип за всичките колички и простотии, които въвят с тях комплект. Мислех за туарег - баща ми има - читава кола - не само че я крадяли, но вадили фаровете, които са по 1 - 1.5 бройката. Фен съм на БМВ - това са колите които ми харесват. Х5, е53 (преди фейса) вече хем ще ми излезе евтино, хем е 12+ годишна кола. Казвате че пак не мога да я оставя пред нас? Някой да е намерил вариант, в който мога да взема х5 и да го ползвам като нормална дърта кола, която да не мисля всяка минута?
Life is like a roller coaster.
It has ups and downs.
But it`s your choice to scream or enjoy the ride!
It has ups and downs.
But it`s your choice to scream or enjoy the ride!
Bondzholov написа:Благодаря за съвета, колега! Точно това и направих - още вчера след работа закарах колата на платения паркинг до входа за стадион "Академик". 60 лв. на месец, но спя спокойно и не отивам със страх до колата сутрин, че ще я видя я без огледала, я разбита, я въобще липсваща.. Това ми е последното каско при тези Армеец, а сумата е такава, защото като купих колата, реших да не правя нова застраховка, а да продължа тази на предишния собственик, тъй като вече беше платил 2 от 4-те вноски по каското (което е направил на завишена застрахователна сума 18 000 лв.). Ще търся варианти януари месец (когато изтича договорът ми с тези), а дотогава поне за през нощта, колата ще държа на охраняем паркинг. Скапана държава! Скапани хора!.. Гладни, крадливи, всеки си мисли, че е лъв и на него това няма да му се случи.. Само ще краде, а няма да бъде обран.. Ще пребива, а няма да бъде пребит и така.. Докато не сбарам някой на местопрестъплението (без значение дали на моята, или на случайна кола). За конкретния случай с огледалата, намерих връзка на високо ниво при тях и ще ги натисна оттам.. Много обичам да ме подценяват, когато се държа ноемално, не парадирам, не се изхвърлям, опитвам по нормален начин като нормален човек, но все повече се убеждавам, че това не е нормална държава и ако не действаш арогантно и брутално от позицията на силния, никой не те бръсне за слива!
Да ме извиняваш, но не си прав. Прочети си и общите условия по полицата. Няма никой застраховател, който да покрие липса било то на огледала, лайсни и т.н.
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Днес някой боклук ми е откраднал на дясното огледало рамката, на плаж силистар - тъй че имайте едно като паркирате там! Скапаняка е издърпал рамката и цялата коруба на огледалото беше оставена да виси на кабела на лампичката. Разбира се му пожелавам да катастрофира и да умре той и цялото му семейство!
П.п..
Оказа се че Дарукар поддържат тази рамка в наличност и си я купих от там (90лв.), мисля да не се занимавам с каското, защото е ясно какво ще ми кажат за липсващите части...
П.п..
Оказа се че Дарукар поддържат тази рамка в наличност и си я купих от там (90лв.), мисля да не се занимавам с каското, защото е ясно какво ще ми кажат за липсващите части...