Застрахователите...и случая Х5 - как може да ви прецакат!

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Re: Застрахователите...и случая Х5 - как може да ви прецакат

Мнение от cww » 02 Мар 2012, 11:26

bituv написа:колеги всички си пишем как сме пострадали от застрахователите,а дали някой е завел дело и да го е спечелил досега?

Тук може и да се изкавам неподготвен, но...по каква причина искаш да заведеш щета? И каква вина в случая има застрахователя, че републиканската пътна мрежа е в катастрофално състояние?
Не знам, не претендирам, че изобщо съм прав, но според мен ако трябва да имаш претенции към някого, то трябва да е съответната община, кмет, агенция пътна инфраструктура или изобщо към този, който е отговорен гърбицата (в твоя случай) да не е обозначена.
J.Cvetkov, всички са такива и поне 90% от тях отказват да плащат липсващи детайли именно с презумпцията, че може да си си ги свалил сам.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

Потребител
Аватар

Мнение от J.Cvetkov » 02 Мар 2012, 11:36

cww написа:
bituv написа:колеги всички си пишем как сме пострадали от застрахователите,а дали някой е завел дело и да го е спечелил досега?

Тук може и да се изкавам неподготвен, но...по каква причина искаш да заведеш щета? И каква вина в случая има застрахователя, че републиканската пътна мрежа е в катастрофално състояние?
Не знам, не претендирам, че изобщо съм прав, но според мен ако трябва да имаш претенции към някого, то трябва да е съответната община, кмет, агенция пътна инфраструктура или изобщо към този, който е отговорен гърбицата (в твоя случай) да не е обозначена.
J.Cvetkov, всички са такива и поне 90% от тях отказват да плащат липсващи детайли именно с презумпцията, че може да си си ги свалил сам.

В България по конституция важи "Презумцията за невинност" - всеки е невинен до доказване на противното.Нека застраховятея да докаже че аз съм си ги свалил и да ме съди, а не да ми лепва клеймо "крадец", защо ако това го има като аргумент то поредното дело ще бъде и за клевета.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 4.8is

Мнение от bituv » 02 Мар 2012, 18:01

колега cww според теб протокола за птп за какво се издава.прочети полицата и виж кой изплаща щети по птп след това застрахователя завежда регресен иск към общината и си прибира парите.протокол за птп се издава когато автомобила не може да се придвижва на собствен ход.нали затова хвърляме хиляди левове на година заради кражби,птп и някаква сигурност все пак. :yes:

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 02 Мар 2012, 19:23

Не ме разбирай погрешно, пак повтарям не твърдя изобщо, че съм прав, нито пък имам за цел да се заяждам.
Протокол за ПТП ли - честно да ти кажа идея нямам. Никога не ми е искан, никога не съм търсил.
Полицата съм я чел отлично и продължавам да го правя, но това не променя факта, че доста хора завеждат щети за щяло и нещяло, а после се чудят защо застрахователите не искат да им платят.
Относно каското - прав си, това му е идеята. Но както винаги в БГ нещата са малко по-различни.
Успех в съда. :yes:
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 4.8is

Мнение от bituv » 02 Мар 2012, 22:55

протокол от кат се дава само когато мпс не е в движение така поне казаха катаджийте.глупостта в законодателството е че не мога да водя дело с застрахователя и дело с общината за едно и също нещо.пък и дело с община отидоха 3 години,а застрахователя като си заведе регресен иск към общината ги размазват за месеци.застрахователите си имат цял отдел адвокати а при нас балъците хвърляме пари по адвокати,такси най-разни и после години дела.накрая какво става карам си аз по пътя и извъднъж пред мен нещо като бордюр от асфалт и лумбур честит сбор 4000лв и кой е виновен аз че не си стоях в къщи така ми казаха застрахователите.абе колеги всико в тази държава отива на майната си вернахме се 90те години когато всеки си правеше каквото поиска с хората.

Предишна

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6