4x4 лампа на X3
Модератор: Технически модератори
Re: 4x4 лампа на X3
Нещо не ми се връзва лампата на airbag-a да светва наред с другите.
Ако светнат и трите други лампи, по принцип първо се гледа актуатора на раздатката и в частност зъбното колело, т.е. най-евтиният ремонт.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ако светнат и трите други лампи, по принцип първо се гледа актуатора на раздатката и в частност зъбното колело, т.е. най-евтиният ремонт.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- julian_jecov
- Потребител
Оказа се въпросната зъпчатка - черната на актуатора. Интересното е обае, че и при бялата зъпчатка се вижда леко напукване от единия край. Сега се чудя от къде мога да намеря и нея, че да я сменя за всеки случай. За лампичката на аърбега се оказа, че явно имам и някакъв проблем с комп. на аърбега. Има 15 грешки натрупани в шадоу. Още 2 в паметта които се изтриват без проблем. Само че доста бавно прочита Импата модула. Отнема му повече от минута което не е нормално. Сега мисля да си купя от някоя морга един и да го сменя за всеки случай. От как смених зъпчатката нямам проблеми и не съм се занимавал. Но намеря ли бялата зъпчатка ще посетя пак майстора и най вероятно ще сменя и комп. на аърбега.
Някой може ли да ме насочи към човек, който да свали моторчето и да смени зъбчатката? Даже самата зъбчатка съм я купил превантивно и днес точно паркирам пред нас след 200км по магистралата, и светнаха трите лампи...
За София става въпрос.
П.П. сетих се, че като светнаха лампите, колата беше с изключена букса на раздатката. После я включих, лампите бяха изгаснали и нарочно я покарах малко, но нямаше проблем...
За София става въпрос.
П.П. сетих се, че като светнаха лампите, колата беше с изключена букса на раздатката. После я включих, лампите бяха изгаснали и нарочно я покарах малко, но нямаше проблем...
- sherii1969
- Потребител
- Кара: БМВ320Д -Е46
Ами да Ви кажа и аз за моя проблем,при завой по-често ляв ми светва лапата 4х4 и се блокирват диференциалите и вътре се чува едно дрънчене.
- vlado6669
- младши ентусиаст
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
sherii1969 написа:Ами да Ви кажа и аз за моя проблем,при завой по-често ляв ми светва лапата 4х4 и се блокирват диференциалите и вътре се чува едно дрънчене.
Добро утро, Вие оправихте мойто Колата Ви няма блокировка на диференциалите, бързо в сервиз с опит към БМВ да прочетат грешките и да видят какво дрънчи...
Вчера при пътуване през Петрохан и на мен ми светнаха четирите лампи - 4х4, ръчна, абс и (четвъртата не помня коя беше, май airbag). След като пристигнах и загасих, при повторно палене лампите не светеха.
- laviatan
- старши ентусиаст
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Записала ли е грешка?
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Имаше доста грешки, които вероятно не са чистрени от много време. Изчистих всичко и сега ще покарам и ако светнат пак ще видя какво е записало.
- alehander_marinov
- Потребител
Здравейте, искам да ви попитам ако сте запознати със следния казус: Х3 2.0D 150к.с. не ми тръгва предното предаване при никакви натоварвания, нито ми свети лампа на 4*4 имам в предвид DSC си функционира и тракшъна светва при пребоксуване на задните колела, като задържа DSC si swetwa 4*4, но като падна големия сняг и се оказах с три бордюра в багажника, понеже не се включва предния мост. Качих я на канал и видях че има някакъв теч от раздатката, измих с обезмаслител за да видя от къде е теча, защото беше олято точно върху ел. моторчето, което активира предния мост. ... но още не се знае от къде е теча. Диагностиката показва ,ч е има две грешки в кутията 54С6 и 54С4, моля дайте мнения каква може да е евентуалната причина, че ми омрузна от пишман мненния...до колкото разбрах 54С6 била за смяна на маслото в раздатката , но втората грешка не знам за какво е изобщо, изписва само "калибрация" и " грешен сигнал".
- astrapower
- младши ентусиаст
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Първото нещо е да обслужиш раздатката с точното масло, а именно оригинално (има го някъде в темите, обсъждано е многократно). И после всичко останало (дано няма разбира се, но...), ако е дефектирало нещо поради липса/намалено количество на масло в раздатъчната кутия.
здравейте, аз също имам проблем с раздатката и въпроса ми е:
нормално ли е да се чува притропване от предните или задни колела когато навия волана при паркиране или потегляне и направя остър завой?
нормално ли е да се чува притропване от предните или задни колела когато навия волана при паркиране или потегляне и направя остър завой?
Здравейте ,имам странен проблем , преди няколко дена ми светна 4х4,абс и блокажа .Смених черната запчатка и от тръгнаха проблемите .Колата в движение направо няма проблеми, но в завой (ляв или десен) отзаде почва да стърже ,по точно като прескачане се усеща и има вибрации в цялото купе .Закачихме и всичко водеше само до актуатора .Колата е бмв х3 2.0 150кс 2007г
Другото което ми направи впечатление е ,че трудно се въртеша чеврака (отзаде прочетах че е на лагер ),четките са добре
Някой сблъсквал ли се е с този проблем?
Другото което ми направи впечатление е ,че трудно се въртеша чеврака (отзаде прочетах че е на лагер ),четките са добре
mityo105 написа:Здравейте ,имам странен проблем , преди няколко дена ми светна 4х4,абс и блокажа .Смених черната запчатка и от тръгнаха проблемите .Колата в движение направо няма проблеми, но в завой (ляв или десен) отзаде почва да стърже ,по точно като прескачане се усеща и има вибрации в цялото купе .Закачихме и всичко водеше само до актуатора .Колата е бмв х3 2.0 150кс 2007г
Проблема е решен благодарение на съветите на Borymeckata ... Проблема беше в актуатора ,но не със зъбното колело а двигателчето на чевряка, Така ,че не само има проблеми запчатката (черното колело в актуатора)да знаете.
- Borymeckata
- ентусиаст
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Радвам се, че колата се оправи, и то - сравнително лесно и евтино. Но Колегата сам си реши проблема, а да дава акъл по телефона всеки може...
Excellent! Steven is my name!