Въпроси и съвети относно избор на X1/X2/X3/X4/X5/Х6
Модератор: Технически модератори
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Re: Въпроси и съвети относно избор на X1/X2/X3/X4/X5/Х6
kolp написа:В този ред на мисли, някой има ли наблюдения върху Рейндж Ровъри, след 2010та, в сравнение с Х5/6, като поведение на пътя. За оф-роуд няма какво да говорим
Имах ги и трите модела, дизели .
Подръжката при РР ( воуга) е малко по-скъпа от Х
РР за мен е №1 по конфорт ,материали в купето и проходимост извън асфалта.
Х-те са доста по-динамични, по-твърда возия, малко по-икономични, повече варианти за ремонт и части.
За подръжката на РР освен Мото П ,знам само още едно място ( там поддържах моя), където правят само тях, до като при Х-те сервизите и майсторите са доста повече и имаш избор.
Ако имаш конкретен въпрос, питай на ЛС, че така да пиша общо ме мързи.
Здравейте,
първо да се представя. Аз съм Емо и от 7-8 години карам Е53 (184кк).
реших, че вече е време да се сменя и съм се насочил към Е70 (245кк)- със 8-степенната кутия.
Има ли нещо конкретно, което да гледам при тази кола? Четох тук, че имали проблем с адаптив драйв-а, това значи ли, че трябва да го избягвам.
Също така колата съм си я харесал в Германия и мисля да ида да си я прибера лично. Ако има мнения, съвети, препоръки и т.н. за мен ще бъде много от полза.
Благодаря на всички.
първо да се представя. Аз съм Емо и от 7-8 години карам Е53 (184кк).
реших, че вече е време да се сменя и съм се насочил към Е70 (245кк)- със 8-степенната кутия.
Има ли нещо конкретно, което да гледам при тази кола? Четох тук, че имали проблем с адаптив драйв-а, това значи ли, че трябва да го избягвам.
Също така колата съм си я харесал в Германия и мисля да ида да си я прибера лично. Ако има мнения, съвети, препоръки и т.н. за мен ще бъде много от полза.
Благодаря на всички.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Слаби места са въздушните възглавници(карат около 120-150х км), демпферната шайба(250-300х км), смяната на адаптив драйв щангата струва 4 хиляди лв(на около 200х км), подгревни свещи и релето им(100-120х км). Уж и ангренажните вериги били слаби, но това по-скоро се отнася за коли с много км. Трябва и компютърна диагностика от човек, който им разбира.
Сравнявал съм цени на оригинални части - за Е70 фейслифта всичко е двойно по-скъпо от на Е53.
Сравнявал съм цени на оригинални части - за Е70 фейслифта всичко е двойно по-скъпо от на Е53.
I love the sound of V8 in the morning...
MMG написа:bnpavlov написа:MMG написа:Здрасти колега, може да се вземе читава кола, за тези пари, но зависи как я вземеш. Най-добре търси от човек, който да я е гледал и да е обслужил всички възли. Аз моята като я взех съм налял няколко К, без сериозни ремонти и съм сменил всички дискове, накладки, течности (двг, раздатка дифове,спирачна с-ма, автомат и т.н), демпфер, подгревни свещи, части по окачване, джанти, гуми и други дреболии. Ако някой преди теб вече ги е сменил си спестяваш не малко.Просто си отваряй очите.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Благодаря за отговора!
Можеш ли конкретизираш малко - вид и обем на двигателя, година на производство, модел (Х3 или Х5)
Може би искаш да попиташ колегата по-горе който си продава колата, а не мен.. ?
След като попрочетох малко и пообикалях по авто къщите нека перефразирам въпроса: мога ли да си взема читаво Е70 за около 15К?
Първо- благодаря! Лошото е че, тамън ще я взема и ще започнат първите неща по нея...
Колата, която съм харесал е на 105000 км. от Германия. Мисля да ида и да си я докарам. Харесъл съм я, проверих й сервизната история, километрите са реални, мой приятел от Германия ще я закара в местен БМВ сервиз да я погледне. Как ви се струва цена от 51хил лв., като се има предвид, че колата има на всички екстри, които мога да се сетя...
Колата, която съм харесал е на 105000 км. от Германия. Мисля да ида и да си я докарам. Харесъл съм я, проверих й сервизната история, километрите са реални, мой приятел от Германия ще я закара в местен БМВ сервиз да я погледне. Как ви се струва цена от 51хил лв., като се има предвид, че колата има на всички екстри, които мога да се сетя...
Е70 за 15К няма как да вземеш. Да не би да визираш Е53?
За 15к. едва ли, освен с много търсене не попаднеш на някоя читава ударена. Но след ремонта (винаги е повече от колкото очакваш) е с няколко хил. лв отгоре и почти колкото не ударена.
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Момчета, цената е с корекция - 51к., а не 15! 

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
e_cvetcov написа:Първо- благодаря! Лошото е че, тамън ще я взема и ще започнат първите неща по нея...
105х км са нищо за Е70 дизел, особено ако е карана в Германия. Моята я карам от нова, в момента е на 210хиляди и имам чувството, че ще изкара още толкова. Единствено бих те посъветвал да сменяш маслото по-често от предписанията, и да си имаш едни 2 бона прежалени в банката.
Относно цената, пробвай да им свалиш малко, на мен винаги са ми отстъпвали поне по 500 евро. Имай предвид, че ако е наистина на тези км, трябва да изглежда като нова вътре.
I love the sound of V8 in the morning...
msi200 написа:105х км са нищо за Е70 дизел, особено ако е карана в Германия. Моята я карам от нова, в момента е на 210хиляди и имам чувството, че ще изкара още толкова. Единствено бих те посъветвал да сменяш маслото по-често от предписанията, и да си имаш едни 2 бона прежалени в банката.
Относно цената, пробвай да им свалиш малко, на мен винаги са ми отстъпвали поне по 500 евро. Имай предвид, че ако е наистина на тези км, трябва да изглежда като нова вътре.
Здравей,
първо, благодаря за отговорa...
Относно 2- те хилки...ами то и сега е почти такова положението, айде не чак 2, ама хилядаркиа може да очакваш всеки момент.
Поне на снимки изглежда уникално. Обявата е частна и си говоря с немец. Вече му смъкнах 1500Евра, но под 51хил лв. не иска да пада-това му било pain limit. Като за последно сега се пробвам да включи в цената- инспекцията в сервиза на БМВ. Проверих и в М Кар - всичко съвпада с това, което казва германеца
Иначе това е количката VIN: L430031
почти не е карана наистина, реални км, никакви големи ремонти. питай го защо е сменял стъкло на задна врата.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
e_cvetcov написа:msi200 написа:105х км са нищо за Е70 дизел, особено ако е карана в Германия. Моята я карам от нова, в момента е на 210хиляди и имам чувството, че ще изкара още толкова. Единствено бих те посъветвал да сменяш маслото по-често от предписанията, и да си имаш едни 2 бона прежалени в банката.
Здравей,
първо, благодаря за отговорa...
Относно 2- те хилки...ами то и сега е почти такова положението, айде не чак 2, ама хилядаркиа може да очакваш всеки момент.
Поне на снимки изглежда уникално. Обявата е частна и си говоря с немец. Вече му смъкнах 1500Евра, но под 51хил лв. не иска да пада-това му било pain limit. Като за последно сега се пробвам да включи в цената- инспекцията в сервиза на БМВ. Проверих и в М Кар - всичко съвпада с това, което казва германеца
Иначе това е количката VIN: L430031
Колега взимай я щом ти харесва и не се чуди. А това за 2000 хил. лв. в резерв е малко пресилено. Изклучително здрави автомобили са.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Може и да са здрави, но проблем под 1000лв. няма, та резерва не е безсмислен 

Never mistake motion for action...
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Leon написа:Може и да са здрави, но проблем под 1000лв. няма, та резерва не е безсмислен
Пет години ще станат как я карам. За тези години освен обслужване съм сменял само биалетки(30-50лв.) и задни въздушни възглавници през две година разлика, една нова е 500 лв., рециклирана 250 лв. Единствения по-голям разход ми беше смяна на верига но нея реших сам профилактично да я сменя, така че стига плашихте хората с големи разходи за поддръжка и то за кола на 100 хил. км.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Е, не ги плашим. Това, че ти си попаднал на кола не е валидно за всички. А и 2 възглавници пак са 1000 лв, нали?
Never mistake motion for action...