Навигация erisin монтаж?

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Навигация erisin монтаж?

Мнение от rosenrt » 10 Дек 2015, 17:33

И моя сигнал се губи явно трябва допълнителен усилвател или по-мощна антена .А да попитам аз работи ли ви Auto режима за яркостта на дисплея ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 10 Дек 2015, 21:33

Auto режимът при мен работи.
Когато съм с включени фарове, намалява яркостта на подсветката.
Забелязал съм, обаче, че когато се намали dimmer-а за настройването на подсветката на таблото, функцията Auto на навигацията престава да работи, виж дали и при теб това е проблемът.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rosenrt » 12 Дек 2015, 1:46

Не за таблото е увеличено до край,не ми работи,то щом взима от фаровете се губи смисъла ако караш през деня на фарове ще намаля и няма да се вижда нищо или трябва да се изключва опцията

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 530D

Мнение от Nikito 7301 » 06 Мар 2016, 20:39

Здравейте колеги мисля и аз да си поръчам някаква навигация но не мога да реша каква и от кой модел.Каква марка с каква оперативна система да е .Колата ми е Е39 530Д 2002г.Таблото ми е с малкия борд и CD с MID.На мида нямам бутон за печката.Ще съм Благодарен за мненията ви .

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 11 Мар 2016, 9:29

До колко пари г/д? или няма значение?

Това като най доброто за мен:

https://avinusa.com/bmw-5-series-e39-x5 ... ystem.html

Това като най-добро цена-качество :

http://tasotrade.com/bmw/e39/e39-e53-7053-mutimedia

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 11 Мар 2016, 10:29

eLiTyY написа:Ако го бива твоя ще завзема и аз един :lol:

Не ми хараса как хваща и го продадох в ebay. Един пич от Португалия го взе и беше много доволен. Каза, че там хващал всички програми идеално. Явно в БГ и цифровизацията ни е нещо сбъркана :D

Потребител
Аватар
Кара: e39
Мечтае да кара: нещо старо

Мнение от Mitaka. » 31 Мар 2016, 12:38

А всички ли, които имате ерисин 7053 се оплаквате от пукане при смяна на песни? Да не се е объркало нещо при монтажа? Аз също се оглеждам за навигация за 39-ката, ама ако има такива фабрични проблеми по-добре да е по-скъпа.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 530D

Мнение от Nikito 7301 » 05 Апр 2016, 18:51

Здравейте колеги .Дали има някой който е слагал такава навигация на Е 39 .Или ако има познат или снимки на такава навигация.Искам да знам как седи и колко добре пасва на мястото след като се монтира.Ще бъда благодарен

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 (E53) facelift
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: sport package 3.0D

Мнение от eLiTyY » 02 Авг 2016, 21:28

rafa224 написа:
eLiTyY написа:Ако го бива твоя ще завзема и аз един :lol:

Не ми хараса как хваща и го продадох в ebay. Един пич от Португалия го взе и беше много доволен. Каза, че там хващал всички програми идеално. Явно в БГ и цифровизацията ни е нещо сбъркана :D

Уффф :( ако намериш друг вариант свиркай :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 03 Авг 2016, 8:07

Mitaka. написа:А всички ли, които имате ерисин 7053 се оплаквате от пукане при смяна на песни? Да не се е объркало нещо при монтажа? Аз също се оглеждам за навигация за 39-ката, ама ако има такива фабрични проблеми по-добре да е по-скъпа.

Аз съм с 7046 което май е същото просто за Е46 и нищо не пука. Имах проблем,че цялото нави забиваше ако съм пуснал навигация + мп3 от флашка или от карта няма значение ама му едитнах .ini файла на iGo-то да ползва по малко рам и сега всичко е точно :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 03 Авг 2016, 14:01

Mitaka. написа:А всички ли, които имате ерисин 7053 се оплаквате от пукане при смяна на песни? Да не се е объркало нещо при монтажа? Аз също се оглеждам за навигация за 39-ката, ама ако има такива фабрични проблеми по-добре да е по-скъпа.

Досега не съм чул за такова оплакване.
Не една или две са ми минали през ръцете и определено нямат такъв фабричен проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2002 Е39 525dA Touring

Мнение от aivanov99 » 18 Авг 2016, 9:47

Някой има ли наблюдения относно този модел:

http://www.erisin.com/erisin-es1053b-7- ... _uploads=0

В момента цената му е повече от добра.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 18 Авг 2016, 17:39

Такава беше първата китайска навигация, която имах. Нямах праблеми с нея. Стар модел е, затова са я намалили.
Това, че е стар модел не е кой знае колко голяма загуба, т.е. не е като при GSM-ти, да речем.
В случая малките минуси са, че поддържа малко по-малко видео формати за клипове, но веднъж като си намериш подходящ формат, ще си ге конвертираш в такъв. Доколкото помня, 1053 ми беше с iGO8 и не можах (но не твърдя, че е невъзможно) да кача и подкарам iGO Primo. Трето: малко по-ретро му е потребителското меню, но ти го виждаш и на снимките. С една дума: дреболии, всичко си е 6 като цяло с модела. Аз го ползвах 1 година (след което го продадох заедно с колата). Сега ползвам 7053, което е следващия мод, който е с по-съвременно меню е поддържа малко повече формати, иначе са почти еднакви като функционалност.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e60
Детайли за колата: BMW e60 525xi

Мнение от SonicRage » 29 Сеп 2016, 1:42

Здравейте колеги, взех си и аз такава навигация erisin 7053 и имам няколко въпроса за хората които са монтирали такава:
Колата е с обикновенно радио, касетка и чейнджър в багажника (без DSP бутон на панела) това значи ли че усилвателя (ако има такъв) е отзад и за да изкарам звук от навито трябва да прекарвам кабели него?
И също така на едно от клипчетата в темата има как става монтажа но ме интересува има ли някакви по сложни разглобявания за да отиде удължения кабел за USB в жабката или има достатъчно място да си мине спокойно до там ?
И последно, ако не мога да се оправя сам с окабеляване и т.н. да ми предложите някой в Пловдив, при който да ида за инсталацията и евентуално окабеляване (ако е нужно)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 29 Сеп 2016, 14:36

За да имаш усилвател в багажника, трябва да си или с DSP, каквото ти очевидно нямаш, понеже нямаш бутон DSP, или трябва да си с HI-FI, което лесно може да се разбере като просто провериш дали има усилвател в багажника.
Може да се провери и по номера на рамата, но по-добре визуално.
Ето къде стои фабричния усилвател, погледни там и виж дали имаш усилвател: ЦЪК

При коли с усилвател кабелите на говорителите отиват в усилвателя.
При коли с фабрична навигация кабелите отиват в радиомодула в багажника.
При коли без усилвател и без фабрична навигация говорителите отиват в централната конзола (в радиото), така че при тях монтажът е най-елементарен, понеже не се прекарват никакви кабели.
А ако се окаже, че си с усилвател или фабрична навигация и трябва да се прекарат кабели, пак има няколко различни варианта за монтаж - директно захранване на говорителите през новата навигация или захранването им през допълнителен усилвател. Имам предвид, че не е нещо кой знае колко сложно или трудно.
Трябва ти човек, който разбира от музики, за да не се чуди за какво става въпрос. Аз за подобни услуги ходя в бившите Toyaga (на Кукленско шосе до Бош и Пенев) и ги препоръчвам, понеже работят качествено, но със сигурност има и други сервизи (може би по-евтини), в които могат да го направят.

ПредишнаСледваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6