Проблеми с Х3, 2005-а, 3.0d!
Модератор: Технически модератори
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Re: Проблеми с Х3, 2005-а, 3.0d!
Колеги къде ляга точно това уплътнение на стъкления покрив, моя май е бил ремонтиран нещо като поогледах!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Не е нужно да са включени и 2те моторчета. Отваряте предната конзола където е моторчето, закачате го за буксата(ако е разкачено), махате го да виси и да върти на празен ход, правите инициализация, закачате го, разкачате буксата и ето ви работеща щора без да се отваря шибидах-а.
Само не натискайте после копчетата за позициите 1,2,3, защото ще трябва да повторите процедурата
Колега, а това пробва ли го?(извадено е от конкретната темата за стъкления покрив в този подфорум)
Аз се опитах, но нещо не го правя както трябва и засега не съм решил проблема с моя...
ICE написа:Мислех че с това чудо можеш да правиш диагностика през телефона, да триеш грешки и т.н., а то било за заигравка!
Има една програмка DashCommand, която уж трие. По елементарните ги изтрива, но вади и някакви нелогични, които въобще ги няма по колата (e46). Ако искаш просто да гледаш някакви параметри в движение е добре, за диагностика и грешки - по-добре лаптоп.
Аз сериозно се бях замислил за Х3 обаче тази тема направо ме отчайва. Не ми казвайте, че всички сте минали през това

Колега поздравления за търпението при ремонтите (аз нямаше да издържа) и се надявам съвсем скоро да я вкараш в ред за дълго време
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Не всичко са с такива проблеми! 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Така е, някои имат и по-сериозни...
Това е на майтап, а иначе поздравления на колегата за упоритостта и търпението. Дано тази ремонтна сага приключи успешно и никога повече да не се повтаря!
Това е на майтап, а иначе поздравления на колегата за упоритостта и търпението. Дано тази ремонтна сага приключи успешно и никога повече да не се повтаря!
Excellent! Steven is my name!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
О филма при мене продължава, изпусна предния ляв амортисьор и десния натам е тръгнал, отляво външното каре и единия шарнир са заминали!
Този месец ми се налага да дам доста пари за други неща, иначе общо взето нещата стоят така:
април:
уплътненията на вратите
уплътненията на стъкления покрив
боядисване на задната броня
Смяна на предната дясна коричка до подкалника
предни аморт. + шарнири
Май:
ревизията на двигателя, която ще ми легне около 1600лв и то като не плащам труди частите са на зверска отстъпка.
верига
обтегачи
биелни лагери
основни лагери
бутални болтове
сигменти
гарнитури
и т.н
П.С: Снощи от силния вятър паднаха два клона единия ми пукна главата, другия задния споилер на багажника! Явно и аз и колата нямаме късмет!
Този месец ми се налага да дам доста пари за други неща, иначе общо взето нещата стоят така:
април:
уплътненията на вратите
уплътненията на стъкления покрив
боядисване на задната броня
Смяна на предната дясна коричка до подкалника
предни аморт. + шарнири
Май:
ревизията на двигателя, която ще ми легне около 1600лв и то като не плащам труди частите са на зверска отстъпка.
верига
обтегачи
биелни лагери
основни лагери
бутални болтове
сигменти
гарнитури
и т.н
П.С: Снощи от силния вятър паднаха два клона единия ми пукна главата, другия задния споилер на багажника! Явно и аз и колата нямаме късмет!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Чак се учудвам какви неща има прецакани по тази кола, нямаше я капачката на задната чистачка, пласмасата която стой на мястото на теглича, счупени 3-те на пръскалките на фаровете и т.н!
В понеделник влизаме за смяна на един семеринг на раздатката и рециклиране на рейката!

В понеделник влизаме за смяна на един семеринг на раздатката и рециклиране на рейката!

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
И на мен ми липсва пластмасовият капак на теглича и колата отзад изглежда като блъсната... Моля, кажи откъде го купи и колко ти излезе?
Excellent! Steven is my name!
Borymeckata написа:И на мен ми липсва пластмасовият капак на теглича и колата отзад изглежда като блъсната... Моля, кажи откъде го купи и колко ти излезе?
Около 20 лева от Камор, Дару, Бова и т.н.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Най-после пристигна уплътнението на стъкления покрив, трябва сега да измисля как се сменя и ми е много интересно дали ще утихне шума от покрива при движение с висока скорост!

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Колеги, днес се почна боядисването, как е пръсната задната броня нямам думи идва ми да ги намеря тези в пловдив и да се саморазправим! Така но след свалянето първо си помислих че е имало парктроник, но след това и при положение че го няма във фабричните екстри видях че май е някакв датчик за Телевизията, само че единия кабел е отрязан!!!

Аз телевизия имам вярно че на места прекасва и трудно се хваща, но на едната от снимките се вижда как кабела който прагва от дясно и стига до десния краи на бронята е отрязах или скасан, та се чудя сега дали да търся електричар да го свърже!
Между другото може ли от това да ми гасне екрана на навигацията?

Аз телевизия имам вярно че на места прекасва и трудно се хваща, но на едната от снимките се вижда как кабела който прагва от дясно и стига до десния краи на бронята е отрязах или скасан, та се чудя сега дали да търся електричар да го свърже!
Между другото може ли от това да ми гасне екрана на навигацията?
- Nukem
- старши ентусиаст
-

Занчи кабела който е в дясно на първата снимка който е прекъснат на 2-места ми се струва че трябва да минава през цялата дължина отзад и да се върже тук:

на 2-та снимка от ляво на бронята! Какво прави кой знае!
Иначе ето това на тази снимка за какво служи?

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Най-после бронята излезе от боя, сложих и добавката няма я вече гадната дупка за теглича, както и капачката за куката! Лошото че изгубих една друга плстмаса която криеше единия болт на бронята в ъгала където се затваряше капака, но ще я вземем като поръчвам нещо от Вари!
Благодаря и на колегата който ми прати капачето за лампичките за задния номер, това което ми беше останало и свалих беше много странно нагоряло някои има ли идея от какво?

Благодаря и на колегата който ми прати капачето за лампичките за задния номер, това което ми беше останало и свалих беше много странно нагоряло някои има ли идея от какво?

- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
Nukem написа:.............. това което ми беше останало и свалих беше много странно нагоряло някои има ли идея от какво?]
Или плафона е бил менте, или крушката е била много силна, или и двете.
Успех колега!
Поздравявам те най-искрено за упоритостта и търпението!