Проблеми с Х3, 2005-а, 3.0d!
Модератор: Технически модератори
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Re: Проблеми с Х3, 2005-а, 3.0d!
Nukem написа:......... сега с новия чугунен колектор ми се струва че колата е по-мощна и върви повече, това възможно ли е или си въобразявам!
Не само ,че е възможно ами си има и логично обяснение : До сега част от изгорелите газове са излизали преди да минат и да развъртят турбото,а сега целият поток от изгорели газове си минава през него.Следователно сега имаш една идея по-високо налягане от турбото,и това би трябвало да се усеща в ниските обороти.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
След снощната дрифт вечер установих, че имам и външно ляво каре за смяна! 

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Номера на уплътнението е 54107199533 и е 45 лв.
По интересното е, че предишният номер е бил с дължина 3850мм,
а новият е 4090мм.
03 Surrounding seal L=3850MM 1 12/2008 54137072786 ENDED
Important notice! Please observe PuMA
Measure
20315810.
Important notice! Please observe PuMA
Measure
20315810.
03 Surrounding seal L=4090 1 12/2008 54107199533 $30.68
За това ли става въпрос колеги? Дали ще спре да свири след смяната, някой сменял ли го е?

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Имаше б някоя от темите снимка на новото и старото уплътнение. Има разлика в профила на самото уплътнение. Така е трудно да се каже! 
ПП. Чакам с нетърпение да споделиш резултата. Успех!

ПП. Чакам с нетърпение да споделиш резултата. Успех!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Докато чакам да влезнем за основния ремонт, нови 2-проблема!
1. Смених преди 2 месеца термостата и антифриза и започна да си загрява да си държи температурата всичко 6, обаче преди 1 седмица ходих до Пловдив беше -10, и забелязах че стрелката пада до 1-то деление над синьото, като си влезна градско пак отива посредата! Аз смених по-големия термостат, сега си мисля ако сменя по-малкия който е до егр-а дали ще се оправи това?
2. Вчера както си работеха спряха да работят всичките ел. стъкла, интересното е че като размърдам снопа с кабели който влиза във вратата почват да бачкат другите без шофьорското а понякога само шофьорското без другите, явно ще се разглобява врата май, и копчето за заключването на стъклата и то не свети и не работи!
1. Смених преди 2 месеца термостата и антифриза и започна да си загрява да си държи температурата всичко 6, обаче преди 1 седмица ходих до Пловдив беше -10, и забелязах че стрелката пада до 1-то деление над синьото, като си влезна градско пак отива посредата! Аз смених по-големия термостат, сега си мисля ако сменя по-малкия който е до егр-а дали ще се оправи това?
2. Вчера както си работеха спряха да работят всичките ел. стъкла, интересното е че като размърдам снопа с кабели който влиза във вратата почват да бачкат другите без шофьорското а понякога само шофьорското без другите, явно ще се разглобява врата май, и копчето за заключването на стъклата и то не свети и не работи!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
По първия проблем (загряването) - имам същия проблем, на същата кола. Аз пък смених другия термостат, на ЕГР-а. Старият категорично беше прецакан, като го мих на чешмата, водата течеше през него на струя. Купих оригинален нов за 70 лева, надувах го - не пропуска. Смених го и изкарах колата, след няколко километра спрях да обезвъздуша и да проверя за течове - нямаше. Но разочарование с температурата - стрелката пак отива наляво, никаква разлика на термометъра. Обаче разходът падна, та може реално да има някакъв ефект от новия термостат, знам ли...
Мисля си, че и двата термостата са наред, защото радиаторът ми е студен и водата явно не циркилира през него. Малкия (на ЕГР) смених лично. Възможно е да има значение това, че съм махнал всички кори и пластмаси около двигателя. Но докато не прключа напълно с обслужването - не мисля да ги слагам.
Мисля си, че и двата термостата са наред, защото радиаторът ми е студен и водата явно не циркилира през него. Малкия (на ЕГР) смених лично. Възможно е да има значение това, че съм махнал всички кори и пластмаси около двигателя. Но докато не прключа напълно с обслужването - не мисля да ги слагам.
Excellent! Steven is my name!
- ICE
- Ледения
-
Сменяте и двата термостата и всичко си идва на място! 

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- ICE
- Ледения
-
Я разкажи повече!
ПП. По-големи снимки шще е по-добре, че през телефона ми изтекоха очите да видя какво има на фотото.
ПП. По-големи снимки шще е по-добре, че през телефона ми изтекоха очите да видя какво има на фотото.

ICE написа:Сменяте и двата термостата и всичко си идва на място!
При мен има една система състояща се от кутия с клапан и моторче в ляво на двигателя със отделна стойка, през която минава единия кръг ,предполагам че има нагревател за допълнително загряване на антифриза.Някой дали се е занимавал (разглобявал) това чудо защото този нагревател ми дава грешка при диагностиката ,може да е пробил или дефектирал. Ако има възможност само нагревателя да се смени сигурно ще е супер,предполагам с помощта на тази система колата ще загрява и по-бързо следователно и по-нисък разход.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Така, да update-на малко темата, все още не съм я вкарал за да сменя биелните лагери и буталните болтове, че да се оправи най-после този 6-ти цилиндър, докато чакам се заех с по-дребните забележки, дясното странично огледало не работеше, нито се прибираше, свалихме го и о изненада моторчетата вътре заедно с платката ги няма, намерихме няколко огледала 2-ра ръка най-евтиното беше 350лв, та накрая се намери едно счупено за 80лв свалихме от него моторчетата и платката и запоихме лентовия кабел и вече си имам напално работещо и прибиращо се огледало!
Малко преди това ми бяха отказали всички ел.стъкла, оказа се една букса в шофьорската врата която буквално беше изгнила/нямам представа откъде е идвала влагата/, взехме нова букса за 20лв и всичките 30 кабела от едната и от другата страна се редиха наново 4 часа, след това се наложи и една смяна на водач на пасажерското стъкло!
Гадните мишки ми откраднаха капачката на куката на задната броня сега ще я поръчвам 16лв! Остана и ново управление за радиото за да се подкара най-после шибната навигация и да спре да примигва!
Иначе, преди малко закачих една е46-ца на диагностиката светеше и чек еджина, нещо газаджиите я бяха омазали, имаше доста интересни грешчици, хвана датчика на коляновия вал който момчето си каза, че му прави проблеми както и грешка на катализатора! Доволен съм от машинката общо взето!
Малко преди това ми бяха отказали всички ел.стъкла, оказа се една букса в шофьорската врата която буквално беше изгнила/нямам представа откъде е идвала влагата/, взехме нова букса за 20лв и всичките 30 кабела от едната и от другата страна се редиха наново 4 часа, след това се наложи и една смяна на водач на пасажерското стъкло!
Гадните мишки ми откраднаха капачката на куката на задната броня сега ще я поръчвам 16лв! Остана и ново управление за радиото за да се подкара най-после шибната навигация и да спре да примигва!
Иначе, преди малко закачих една е46-ца на диагностиката светеше и чек еджина, нещо газаджиите я бяха омазали, имаше доста интересни грешчици, хвана датчика на коляновия вал който момчето си каза, че му прави проблеми както и грешка на катализатора! Доволен съм от машинката общо взето!
- ICE
- Ледения
-
Разкажи малко по-подробно за тази "диагностика за смартфона"... откъде, колко и др? Дай и някой линк. 

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Това е моето:
http://www.ebay.co.uk/itm/ELM327-V1-5-O ... 53f604ef10
Гледам сега малко му е паднала цената, моя ми излезна кам 17лв!
Има по-нов модел този:
http://www.ebay.co.uk/itm/OBD2-OBD-II-V ... 43af7e30fa
Torgue програмката за Андроид я има free демо в Google Play, иначе струва 6.18лв!
Има и една DashCommand тя е малко по-интересна!
Ето едно видео:
http://www.youtube.com/watch?v=pz7o7XSFYbc
http://www.youtube.com/watch?v=Ay-ZvTn3fLo
Аз имам приятел майстор и при него я закачаме почти всяка седмица като мина да пием кафе, все изниква по-нещо в тази гробница, това с телефона ми е повече за да си играя отвреме на време!
http://www.ebay.co.uk/itm/ELM327-V1-5-O ... 53f604ef10
Гледам сега малко му е паднала цената, моя ми излезна кам 17лв!
Има по-нов модел този:
http://www.ebay.co.uk/itm/OBD2-OBD-II-V ... 43af7e30fa
Torgue програмката за Андроид я има free демо в Google Play, иначе струва 6.18лв!
Има и една DashCommand тя е малко по-интересна!
Ето едно видео:
http://www.youtube.com/watch?v=pz7o7XSFYbc
http://www.youtube.com/watch?v=Ay-ZvTn3fLo
Аз имам приятел майстор и при него я закачаме почти всяка седмица като мина да пием кафе, все изниква по-нещо в тази гробница, това с телефона ми е повече за да си играя отвреме на време!
- ICE
- Ледения
-
Мислех че с това чудо можеш да правиш диагностика през телефона, да триеш грешки и т.н., а то било за заигравка! 

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Можеш, засича си грешките, триеш, гледаш си сместа каква е, температури всичко, датчици за АБС-а, идеално е да видиш нещо дребно примерно кой-датчик на абс-а ти е изгорял и да си го поръчаш, вместо да ходиш да чакаш да ти закачат колата и да дадеш 20лв!