Навигационни карти за Business и Professional навигации

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Навигационни карти за Business и Professional навигации

Мнение от Ivo_Borisov » 25 Май 2012, 14:51

Съмнява ме тези които са сложени преди месец да ги има, но все пак може и да ги има.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 25 Май 2012, 15:02

Ivo_Borisov написа:Съмнява ме тези които са сложени преди месец да ги има, но все пак може и да ги има.

E тези които са преди месец,бавно се качват и на Гармин,а какво остава за бмв навитата които са голяма смешка старите :)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 25 Май 2012, 15:05

Gqbriel написа:
Ivo_Borisov написа:Според мен някой, който минава покрай камера, просто трябва да маркира мястото/местоположението си или да запише координатите, които локализират мястото на камерата.

Еми новия софт за навитата има голяма част от камерите и дори си ти говори,че и на български :mhihi:

говориш за том-том и гармин ли? да, тези камери които са там ще е добре просто да се експортират по някакъв начин (което мисля че го има вече като данни така или иначе).

но в момента КАТ инсталира и много нови камери, които ги няма в онези навита. та тези трябва да ги вкараме. достатъчно ти е 10 камери да те ударят в джоба с по 70-100 лв. всяка, докато ги научиш, и вече си струва труда.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 25 Май 2012, 15:33

da6ip написа:
Gqbriel написа:
Ivo_Borisov написа:Според мен някой, който минава покрай камера, просто трябва да маркира мястото/местоположението си или да запише координатите, които локализират мястото на камерата.

Еми новия софт за навитата има голяма част от камерите и дори си ти говори,че и на български :mhihi:

говориш за том-том и гармин ли? да, тези камери които са там ще е добре просто да се експортират по някакъв начин (което мисля че го има вече като данни така или иначе).

но в момента КАТ инсталира и много нови камери, които ги няма в онези навита. та тези трябва да ги вкараме. достатъчно ти е 10 камери да те ударят в джоба с по 70-100 лв. всяка, докато ги научиш, и вече си струва труда.

Да така е,но има и друго ако си караме с не повече от 20км/ч няма да имаш снимка скоро освен градско,там макс 10-15 отгоре :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 25 Май 2012, 16:05

Gqbriel написа:
da6ip написа:
Gqbriel написа:

Да така е,но има и друго ако си караме с не повече от 20км/ч няма да имаш снимка скоро освен градско,там макс 10-15 отгоре :mhihi:

Ами именно там е проблема, че не е така.
Новите камери засичат от 10 км/ч над ограничението, и с предвиденото увеличаване на капацитета за обработка (което още не е станало) ще си получаваме и глобите с тези да кажем 13 км/ч отгоре (заради 3 км/ч марж за техническа грешка). Времената на безгрижното превишаване бавно но сигурно отминават, и понеже до болка ми познато как са тези неща в по-развитата част на Европа (по чиито пример ще е и системата при нас), предпочитам да не се уча и тук по трудния и скъп начин на проба-грешка.

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 31 Май 2012, 14:58

Здравейте колеги, малко късно се включвам в дискусията, но бях известно време на Мелмак и други подобни дестинации и не бях поглеждал темата :). По въпроса с камерите аз мисля, че няма смисъл да откриваме топлата вода. В този сайт колегaта Gadev с помощта на много голям брой други колеги, се опитва да поддържа най-пълната и актуална информация за камери в БГ. Камeрите са във формат за Гармин, но не е проблем да се прави файла в подходящ формат. В офроуд форума, както и в покет българия и ай пи март има теми, специално за обсъждане на камери и всеки, който види някъде камера или се опари от нея, дава информация. След като се събере достатъчно информация за новите камери, те се вкарват в базата данни и файла се обновява. Който иска, може да дава инфо в някой от сайтовете, които споменах. С всичко това искам да кажа, че няма да има смисъл всеки форум да си събира сам за себе си информацията, а най-добре е всички да се обединим и с общи усилия да поддържаме базата данни актуална.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Мнение от noiseless » 31 Май 2012, 16:39

Това е супер, че се събира информация за новите камери в други форуми, но някой от тук би ли се ангажирал да използва тази информация и ъпдейтва БГ картата на съответните БМВ навигации всеки месец или през месец например, моля?
Аз не знам как, иначе също бих се ангажирал да помогна.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 31 Май 2012, 20:05

ivo1bg написа:Здравейте колеги, малко късно се включвам в дискусията, но бях известно време на Мелмак и други подобни дестинации и не бях поглеждал темата :). По въпроса с камерите аз мисля, че няма смисъл да откриваме топлата вода. В този сайт колегaта Gadev с помощта на много голям брой други колеги, се опитва да поддържа най-пълната и актуална информация за камери в БГ. Камeрите са във формат за Гармин, но не е проблем да се прави файла в подходящ формат. В офроуд форума, както и в покет българия и ай пи март има теми, специално за обсъждане на камери и всеки, който види някъде камера или се опари от нея, дава информация. След като се събере достатъчно информация за новите камери, те се вкарват в базата данни и файла се обновява. Който иска, може да дава инфо в някой от сайтовете, които споменах. С всичко това искам да кажа, че няма да има смисъл всеки форум да си събира сам за себе си информацията, а най-добре е всички да се обединим и с общи усилия да поддържаме базата данни актуална.

:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 31 Май 2012, 20:05

noiseless написа:Това е супер, че се събира информация за новите камери в други форуми, но някой от тук би ли се ангажирал да използва тази информация и ъпдейтва БГ картата на съответните БМВ навигации всеки месец или през месец например, моля?
Аз не знам как, иначе също бих се ангажирал да помогна.

През месец е много пресилено, но ако можем сега през Юни да направим една актуална с новите камери от пролетта ще бъде супер, за да може летните пътувания да са една идея по-спокойни!

Потребител
Аватар
Кара: 535d e60

Мнение от defect » 04 Юни 2012, 18:38

Ето: http://pimp-my-nav.com/purchase.htm
$40 не са кой знае колко, а вероятно може да се намери и кракната. Предполагам 5-6 човека ще можем да ги нацъкаме POI-тата (само да мине сесията).
Сексът е като игра на бридж: ако партньорът ти не е добър, дано имаш добра ръка . . . :)

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 04 Юни 2012, 21:17

Ще я актуализирам, само да се разберат коя камера къде е, че има нови и чакат да ги монтират. Офроуд форума го следя и без това понеже имам Гармин...
Only dead fish follow the stream...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 05 Юни 2012, 0:04

Така е, и аз ги прегледах последните страници в тези форуми и няма яснота къде са новите камери.. Два примера:
- На картата тук (http://paralax.org/garmin/) я няма камерата пред Шел на околовръстното в София, която е добре известна и този Януари ми коства 70 лв. (понеже смятах че кутията е празна..)
- В един от форумите се споменава камера пред "Айко" на южната дъга на околовръстното. Постоянно минавам оттам и последните 3-4 пъти огледах всичко и не видях камера никъде.

От друга страна, един вид вътрешен човек ми каза за камера на "Анкона" на Цариградско Шосе, обаче не мога да разбера какво е това място и къде е - някой има ли идея?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 05 Юни 2012, 8:41

Има нова камера на АМ Тракия, на ОМВ мисля че беше, около 80 км, снима в двете посоки. Има още една на Асеновградско шосе, до КЦМ. И двете ги няма на тази карта, явно не е актуализирана все още.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 05 Юни 2012, 16:13

Ivo_Borisov написа:Има нова камера на АМ Тракия, на ОМВ мисля че беше, около 80 км, снима в двете посоки. Има още една на Асеновградско шосе, до КЦМ. И двете ги няма на тази карта, явно не е актуализирана все още.

Кое ОМВ, на Белово ли?

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 05 Юни 2012, 16:18

На ОМВ-то след Пазарджик, в посока София има камера. С някаква модерна оранжева светкавица е :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6