Навигационни карти за Business и Professional навигации
Модератор: Технически модератори
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Навигационни карти за Business и Professional навигации
Съмнява ме тези които са сложени преди месец да ги има, но все пак може и да ги има.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Ivo_Borisov написа:Съмнява ме тези които са сложени преди месец да ги има, но все пак може и да ги има.
E тези които са преди месец,бавно се качват и на Гармин,а какво остава за бмв навитата които са голяма смешка старите

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Gqbriel написа:Ivo_Borisov написа:Според мен някой, който минава покрай камера, просто трябва да маркира мястото/местоположението си или да запише координатите, които локализират мястото на камерата.
Еми новия софт за навитата има голяма част от камерите и дори си ти говори,че и на български
говориш за том-том и гармин ли? да, тези камери които са там ще е добре просто да се експортират по някакъв начин (което мисля че го има вече като данни така или иначе).
но в момента КАТ инсталира и много нови камери, които ги няма в онези навита. та тези трябва да ги вкараме. достатъчно ти е 10 камери да те ударят в джоба с по 70-100 лв. всяка, докато ги научиш, и вече си струва труда.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
da6ip написа:Gqbriel написа:Ivo_Borisov написа:Според мен някой, който минава покрай камера, просто трябва да маркира мястото/местоположението си или да запише координатите, които локализират мястото на камерата.
Еми новия софт за навитата има голяма част от камерите и дори си ти говори,че и на български
говориш за том-том и гармин ли? да, тези камери които са там ще е добре просто да се експортират по някакъв начин (което мисля че го има вече като данни така или иначе).
но в момента КАТ инсталира и много нови камери, които ги няма в онези навита. та тези трябва да ги вкараме. достатъчно ти е 10 камери да те ударят в джоба с по 70-100 лв. всяка, докато ги научиш, и вече си струва труда.
Да така е,но има и друго ако си караме с не повече от 20км/ч няма да имаш снимка скоро освен градско,там макс 10-15 отгоре

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Gqbriel написа:da6ip написа:Gqbriel написа:Ivo_Borisov написа:Според мен някой, който минава покрай камера, просто трябва да маркира мястото/местоположението си или да запише координатите, които локализират мястото на камерата.
Да така е,но има и друго ако си караме с не повече от 20км/ч няма да имаш снимка скоро освен градско,там макс 10-15 отгоре
Ами именно там е проблема, че не е така.
Новите камери засичат от 10 км/ч над ограничението, и с предвиденото увеличаване на капацитета за обработка (което още не е станало) ще си получаваме и глобите с тези да кажем 13 км/ч отгоре (заради 3 км/ч марж за техническа грешка). Времената на безгрижното превишаване бавно но сигурно отминават, и понеже до болка ми познато как са тези неща в по-развитата част на Европа (по чиито пример ще е и системата при нас), предпочитам да не се уча и тук по трудния и скъп начин на проба-грешка.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Здравейте колеги, малко късно се включвам в дискусията, но бях известно време на Мелмак и други подобни дестинации и не бях поглеждал темата
. По въпроса с камерите аз мисля, че няма смисъл да откриваме топлата вода. В този сайт колегaта Gadev с помощта на много голям брой други колеги, се опитва да поддържа най-пълната и актуална информация за камери в БГ. Камeрите са във формат за Гармин, но не е проблем да се прави файла в подходящ формат. В офроуд форума, както и в покет българия и ай пи март има теми, специално за обсъждане на камери и всеки, който види някъде камера или се опари от нея, дава информация. След като се събере достатъчно информация за новите камери, те се вкарват в базата данни и файла се обновява. Който иска, може да дава инфо в някой от сайтовете, които споменах. С всичко това искам да кажа, че няма да има смисъл всеки форум да си събира сам за себе си информацията, а най-добре е всички да се обединим и с общи усилия да поддържаме базата данни актуална.

- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
Това е супер, че се събира информация за новите камери в други форуми, но някой от тук би ли се ангажирал да използва тази информация и ъпдейтва БГ картата на съответните БМВ навигации всеки месец или през месец например, моля?
Аз не знам как, иначе също бих се ангажирал да помогна.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
ivo1bg написа:Здравейте колеги, малко късно се включвам в дискусията, но бях известно време на Мелмак и други подобни дестинации и не бях поглеждал темата. По въпроса с камерите аз мисля, че няма смисъл да откриваме топлата вода. В този сайт колегaта Gadev с помощта на много голям брой други колеги, се опитва да поддържа най-пълната и актуална информация за камери в БГ. Камeрите са във формат за Гармин, но не е проблем да се прави файла в подходящ формат. В офроуд форума, както и в покет българия и ай пи март има теми, специално за обсъждане на камери и всеки, който види някъде камера или се опари от нея, дава информация. След като се събере достатъчно информация за новите камери, те се вкарват в базата данни и файла се обновява. Който иска, може да дава инфо в някой от сайтовете, които споменах. С всичко това искам да кажа, че няма да има смисъл всеки форум да си събира сам за себе си информацията, а най-добре е всички да се обединим и с общи усилия да поддържаме базата данни актуална.

- da6ip
- старши ентусиаст
-
noiseless написа:Това е супер, че се събира информация за новите камери в други форуми, но някой от тук би ли се ангажирал да използва тази информация и ъпдейтва БГ картата на съответните БМВ навигации всеки месец или през месец например, моля?
През месец е много пресилено, но ако можем сега през Юни да направим една актуална с новите камери от пролетта ще бъде супер, за да може летните пътувания да са една идея по-спокойни!
- defect
- Потребител
-
- Кара: 535d e60
Ето: http://pimp-my-nav.com/purchase.htm
$40 не са кой знае колко, а вероятно може да се намери и кракната. Предполагам 5-6 човека ще можем да ги нацъкаме POI-тата (само да мине сесията).
$40 не са кой знае колко, а вероятно може да се намери и кракната. Предполагам 5-6 човека ще можем да ги нацъкаме POI-тата (само да мине сесията).
Сексът е като игра на бридж: ако партньорът ти не е добър, дано имаш добра ръка . . . 

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Ще я актуализирам, само да се разберат коя камера къде е, че има нови и чакат да ги монтират. Офроуд форума го следя и без това понеже имам Гармин...
Only dead fish follow the stream...
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Така е, и аз ги прегледах последните страници в тези форуми и няма яснота къде са новите камери.. Два примера:
- На картата тук (http://paralax.org/garmin/) я няма камерата пред Шел на околовръстното в София, която е добре известна и този Януари ми коства 70 лв. (понеже смятах че кутията е празна..)
- В един от форумите се споменава камера пред "Айко" на южната дъга на околовръстното. Постоянно минавам оттам и последните 3-4 пъти огледах всичко и не видях камера никъде.
От друга страна, един вид вътрешен човек ми каза за камера на "Анкона" на Цариградско Шосе, обаче не мога да разбера какво е това място и къде е - някой има ли идея?
- На картата тук (http://paralax.org/garmin/) я няма камерата пред Шел на околовръстното в София, която е добре известна и този Януари ми коства 70 лв. (понеже смятах че кутията е празна..)
- В един от форумите се споменава камера пред "Айко" на южната дъга на околовръстното. Постоянно минавам оттам и последните 3-4 пъти огледах всичко и не видях камера никъде.
От друга страна, един вид вътрешен човек ми каза за камера на "Анкона" на Цариградско Шосе, обаче не мога да разбера какво е това място и къде е - някой има ли идея?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Има нова камера на АМ Тракия, на ОМВ мисля че беше, около 80 км, снима в двете посоки. Има още една на Асеновградско шосе, до КЦМ. И двете ги няма на тази карта, явно не е актуализирана все още.

- da6ip
- старши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Има нова камера на АМ Тракия, на ОМВ мисля че беше, около 80 км, снима в двете посоки. Има още една на Асеновградско шосе, до КЦМ. И двете ги няма на тази карта, явно не е актуализирана все още.
Кое ОМВ, на Белово ли?
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
На ОМВ-то след Пазарджик, в посока София има камера. С някаква модерна оранжева светкавица е