откраднати странични огледала за х5 е53
Модератор: Технически модератори
- eLiTyY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 (E53) facelift
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: sport package 3.0D
Re: откраднати странични огледала за х5 е53
И моите ги откраднаха наскоро на центъра на София на оживено място
застрахователите естествено се правят на приятно разсеяни и те това е. Скапана държава 

- silverboy
- Потребител
-
- Кара: BMW X5 E53 M54
- Мечтае да кара: apollo 220
Здравейте, изкам да разкажа и за моя горчив опит с софииските наркоманчета. Случките са от февруари до сега. Февруари-свалени 2 огледала, на който предварително са разпробити болтовете, Март свалено дясно огледало, на което предварително са разпробити болтовете и запълнено с силикон. Април свалено ляво огледало на което предварително са сменени болтовете с по големи, завити отгоре-надолу залепни с лепило за метал и закривени в долната част. Разпробити болтовете и запълнено с силикон за отвсякаде. Май - разбита ключалка на вратата, патрон за палене и свален волан не са успяли да я запалят. Ако някой четящи този пост се разпознават - имам изненада за вас.

Кажете тези преди фейса също ли ги крадат (не съм запознат има ли разлика), че да гледам такива... При Х3 как е?
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
MMG написа::OT: От известно време се оглеждам за Е53 и четейки това почти се отказах. Много ми се караше Х, но не мога и нямам време да се занимавам с полиция, застрахователи, сервизи за едни огледала, които се превръщат буквално в консуматив! Да не говорим, че всеки път се дават по 300лв поне (толкова видях, че ги продават), които каското не ги покрива....Нямам думи! Излиза, че човек става роб на тая кола и постоянно трябва да я мисли.
Кажете тези преди фейса също ли ги крадат (не съм запознат има ли разлика), че да гледам такива... При Х3 как е?
Наистина е голяма простотия човек да става роб на колата си и да я пази по някакви дивашки начини, мен тия кражби са ме отказали да си карам джипа, взех си един ситроен Ц2 (направих му и пълно каско) с идеята да го държа пред нас и с него да ходя до джипа да си го взимам от охраняемия паркинг на работата ми и то стана така че джипа почти не го изкарвам от там, защото направо със ситроена почнах да обикалям ако имам работа в центъра

- emoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 745D
- Мечтае да кара: M-5
Имам дясно огледало ново някой ако иска ще се договорим
Колеги някой да има потрошено гледало за части?Трябва ми зъбното колело на моторчето основно.... 

Колеги откраднаха ми пластмасите (предната и задната част на огледалото) на огледалото . Някой знае ли от къде мога да си пупя само тях , а не цяло огледало?
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
valvolin написа:Мъкааа,мъка...
През деня и то на 2 метра през един прозорец от мен и на тротоара на оживен булевард!?!?
Прочетох цялата тема и... не знам какво да кажа... Съжалявам за неприятностите ви, Колеги. Бих искал да кажа, че има решение на проблема и нещата ще се оправят. Но как...

За мен най-учудваща е психиката на крадците. Как може да пипаш нещо чуждо - аз бих умрял от притеснение...

Последна промяна Borymeckata на 22 Дек 2015, 16:13, променена общо 3 пъти
Excellent! Steven is my name!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Хрумна ми - а не може ли огледалата да се маркират по някакъв траен начин? Примерно, някъде на видимо място на пластмасовия кожух да се изпише (гравира) регистрационния номер на колата, така че да не може да се заличи. Или ако се заличи - пак ще се вижда, че там е пилено нещо... Викаш някой с Дремел и му поръчваш - ето тук и тук да изпишеш тоя номер... С диамантено борче могат да се маркират и самите стъкла. Ако се изпише грамотно - няма да бъде и много грозно...
Дали ще ги крадат при това положение, как мислите? И дори да ги откраднат - поне всички ще знаем за какво да гледаме, а и собственикът ще може да докаже, че са неговите... За продавачите на крадените огледала ще бъде много по-рисковано - във всеки момент някой може да си ги познае и тогава ... не се знае какво може да стане. Ако авто-моргите спрат да приемат маркирани огледала, току - виж и наркоманчетата спрели да ги крадат, защото... какво да ги правят? Нито е на пазара да ги изкараш, нито - в Продавалника да ги пуснеш... Така си мисля, кажете и вие.
Дали ще ги крадат при това положение, как мислите? И дори да ги откраднат - поне всички ще знаем за какво да гледаме, а и собственикът ще може да докаже, че са неговите... За продавачите на крадените огледала ще бъде много по-рисковано - във всеки момент някой може да си ги познае и тогава ... не се знае какво може да стане. Ако авто-моргите спрат да приемат маркирани огледала, току - виж и наркоманчетата спрели да ги крадат, защото... какво да ги правят? Нито е на пазара да ги изкараш, нито - в Продавалника да ги пуснеш... Така си мисля, кажете и вие.
Excellent! Steven is my name!
Някои от крадците ги пускат в директно в ОЛХ. Мой приятел звъннал на такава обява и разговора тръгнал в посока, че така ще закрепи огледалата този път, че долните
няма как да ги свалят. И отговора на отсрещната страна бил: "И как точно ще стане това, че ми е много интересно?", казано с ирония, след което му затворил телефона. Много са нагли!!! 

- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Borymeckata написа:Хрумна ми - а не може ли огледалата да се маркират по някакъв траен начин? Примерно, някъде на видимо място на пластмасовия кожух да се изпише (гравира) регистрационния номер на колата, така че да не може да се заличи. Или ако се заличи - пак ще се вижда, че там е пилено нещо... Викаш някой с Дремел и му поръчваш - ето тук и тук да изпишеш тоя номер... С диамантено борче могат да се маркират и самите стъкла. Ако се изпише грамотно - няма да бъде и много грозно...
В левинс ги маркират с един безцветен маркер точно поради тази причина, който се вижда на лампа мисля само.
- valery
- кандидат ентусиаст
-
Искрено Ви съчувствам!
Аз също съм ставал жертва на набези, но не и на такъв вид нагла кражба (не и по колата). Очевидно, повечето мерки не водят до траен резултат, а паркирането на охраняем паркинг или гараж ще осигури спокойствието Ви само около дома.
Крадците имат различна психика, а също и инстинкт за самосъхранение, така че не Ви съветвам да се изправяте срещу тях ако не сте подготвени. Иначе никаква прошка! Също така не смятам, че става въпрос само за наркомани, а направо за печени крадци, все пак е доста доходоносно.
Преди две години на Бриколажа в Люлин ми срязаха гумата на джипа ЛК, очевидно с цел каражба (чантичка, лаптоп или нещо друго ценно, което са смятали, че нося). В тъмината не си личеше, че има вертикален срез около 7-8см от горната страна на гумата, чак в съседната гумаджийница разбрах това. Все пак смятам, че са хитри. Естествено първото ми предположение беше, че някой ми крои шапка и сменяйки гумата заключих колата, в случая не бях въоръжен с абсолютно нищо, но това въобще не ме притесни. След като смених гумата се върнах, за да потърся запис от камера и можете ли да си представите какво се случи: Първо магазина беше затворил, а и камерите хващат навсякъде покрай сградата, но не самия паркинг (доста тъпо) и Второ това ми го казаха полицаите, които "оправяха" други хора ужилиени явно вместо мен с един лаптоп.
В квартала където живея (Борово София) периодично има акции и гледам, че доста хора страдат от кражби по автомобилите, всичките с доста хубави коли, които държат на улицата. Но не смятам, че човек трябва да се свива в черупката си и да се огражда отвсякъде, така че карайте си колите, а ако има начин не прощавайте!
Аз също съм ставал жертва на набези, но не и на такъв вид нагла кражба (не и по колата). Очевидно, повечето мерки не водят до траен резултат, а паркирането на охраняем паркинг или гараж ще осигури спокойствието Ви само около дома.
Крадците имат различна психика, а също и инстинкт за самосъхранение, така че не Ви съветвам да се изправяте срещу тях ако не сте подготвени. Иначе никаква прошка! Също така не смятам, че става въпрос само за наркомани, а направо за печени крадци, все пак е доста доходоносно.
Преди две години на Бриколажа в Люлин ми срязаха гумата на джипа ЛК, очевидно с цел каражба (чантичка, лаптоп или нещо друго ценно, което са смятали, че нося). В тъмината не си личеше, че има вертикален срез около 7-8см от горната страна на гумата, чак в съседната гумаджийница разбрах това. Все пак смятам, че са хитри. Естествено първото ми предположение беше, че някой ми крои шапка и сменяйки гумата заключих колата, в случая не бях въоръжен с абсолютно нищо, но това въобще не ме притесни. След като смених гумата се върнах, за да потърся запис от камера и можете ли да си представите какво се случи: Първо магазина беше затворил, а и камерите хващат навсякъде покрай сградата, но не самия паркинг (доста тъпо) и Второ това ми го казаха полицаите, които "оправяха" други хора ужилиени явно вместо мен с един лаптоп.
В квартала където живея (Борово София) периодично има акции и гледам, че доста хора страдат от кражби по автомобилите, всичките с доста хубави коли, които държат на улицата. Но не смятам, че човек трябва да се свива в черупката си и да се огражда отвсякъде, така че карайте си колите, а ако има начин не прощавайте!
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
това го видях онзи ден на живо и изглежда абсурдно , защо толко ги крадът тея огледала ? В квартала вчера видях хикс5 с транзитни номера и вече без огледала 

I'm slowly drifting