За подгревателните свещи на дизела.
Модератор: Технически модератори
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Re: За подгревателните свещи на дизела.
phantom_ написа:Здравейте колеги,понеже съм нов в този форум и се сдобих с Е83 и ме интересува дали това реле играе някаква роля?Ако всички свещи са здрави и то е изгоряло ли само работи,или въобще няма значение дали има изгорели свещи ,и работи винаги?Как мога да го проверя при положение че още температурите не са паднали?От къде взема информация за температурата?
Как дали играе някаква роля релето на подгревните свещи? Без него дори и да са здрави свещите не подгравят.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз искам да прочета колега.Моля кажи къде, или сподели опита си
Интересува ме защото като беше по студено и леко при палене претрисаше и си мисля че има някоя свещ изгоряла,а понеже нямам диагнистика точно за БМВ и като я закача с моята през ОБД2 протокола никакви грешки не ми изкарва за това.А за да се проверят свещите трябва да се свалят колекторите 

- iee
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW X3 3.0D
Колега, свещите може да се проверят и без диагностика. Ново реле не е евтино, но има рециклирани, които би трябвало да са ок. Аз лично си сложих ново. При мен излизаха изгорели 5 свещи и още една грешка имаше, която явно е била от релето, защото след смяната му изчезна. Все пак най-добре отиди някъде да я закачат и да си сигурен, че е от свещи или реле.
Колегата намеква че релето не може да изгори...а дори и да е така то пак работи.Ама така ли е найстина? 

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
iee написа:Колега, свещите може да се проверят и без диагностика. Ново реле не е евтино, но има рециклирани, които би трябвало да са ок. Аз лично си сложих ново. При мен излизаха изгорели 5 свещи и още една грешка имаше, която явно е била от релето, защото след смяната му изчезна. Все пак най-добре отиди някъде да я закачат и да си сигурен, че е от свещи или реле.
Само релето ли смени , колега?
И аз имам грешка - 5 свещи и реле.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
klintan66 написа:iee написа:Колега, свещите може да се проверят и без диагностика. Ново реле не е евтино, но има рециклирани, които би трябвало да са ок. Аз лично си сложих ново. При мен излизаха изгорели 5 свещи и още една грешка имаше, която явно е била от релето, защото след смяната му изчезна. Все пак най-добре отиди някъде да я закачат и да си сигурен, че е от свещи или реле.
Смени или рециклирай релето
- rafa224
- старши ентусиаст
-
phantom_ написа:Колегата намеква че релето не може да изгори...а дори и да е така то пак работи.Ама така ли е найстина?
Колега отиди някъде да ти направят диагностика и вземи мерки, че идва зима. С хвърляне на боб няма да решиш проблема

Последна промяна rafa224 на 25 Окт 2016, 8:37, променена общо 1 път
Аз боб няма да хвърлям поръчал съм си диагностика и ще видя за какво става въпрос.Защото найстина идва зима.Просто исках да разбера за релето. До сега съм нямал досег с двигатели и електроника на БМВ и затова се интересувам. 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
phantom_ написа:Аз боб няма да хвърлям поръчал съм си диагностика и ще видя за какво става въпрос.Защото найстина идва зима.Просто исках да разбера за релето. До сега съм нямал досег с двигатели и електроника на БМВ и затова се интересувам.
Специално релето само с диагностика трудно ще го определиш като развалено.
Може да ти дава изгоряла свещ и пак проблема да е в релето.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
oci написа:phantom_ написа:Аз боб няма да хвърлям поръчал съм си диагностика и ще видя за какво става въпрос.Защото найстина идва зима.Просто исках да разбера за релето. До сега съм нямал досег с двигатели и електроника на БМВ и затова се интересувам.
Специално релето само с диагностика трудно ще го определиш като развалено.
Може да ти дава изгоряла свещ и пак проблема да е в релето.
Напълно вярно

Не колеги не съм от София,от Шабла съм
.Аз проблем нямам за сега де, но просто искам да си знам и проверя всичко преди зимата
И ме интересува просто това реле,защото от това което прочетох до тук останах с впечатление че То винаги работи.А докато не падне студ не мога да разбера без диагностика или сваляне на колектора и мерене на свещите дали имам някакъв проблем 

- rafa224
- старши ентусиаст
-
phantom_ написа:Не колеги не съм от София,от Шабла съм.Аз проблем нямам за сега де, но просто искам да си знам и проверя всичко преди зимата
И ме интересува просто това реле,защото от това което прочетох до тук останах с впечатление че То винаги работи.А докато не падне студ не мога да разбера без диагностика или сваляне на колектора и мерене на свещите дали имам някакъв проблем
Колега карай си колата и не се занимавай с глупости. Ако имаш проблем той ще си проличи и тогава ще вземеш мерки за отстраняването му.
- iee
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW X3 3.0D
klintan66 написа:iee написа:Колега, свещите може да се проверят и без диагностика. Ново реле не е евтино, но има рециклирани, които би трябвало да са ок. Аз лично си сложих ново. При мен излизаха изгорели 5 свещи и още една грешка имаше, която явно е била от релето, защото след смяната му изчезна. Все пак най-добре отиди някъде да я закачат и да си сигурен, че е от свещи или реле.
А, не. Свещите наистина си бяха за смяна. Смених всичките 6 и после пак я имаше грешката. След като сменихме и релето грешката изчезна.
А карането дълго време с изгорели свещи не е никак добра идея. Запичат здраво и, ако при ваденето се счупи някоя свещ става лошо....
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4