Въпроси и съвети относно избор на X1/X2/X3/X4/X5/Х6
Модератор: Технически модератори
Re: Въпроси и съвети относно избор на X1/X2/X3/X4/X5/Х6
Значи е по добре , по слабата версия на двигателя дефакто 30Д иначе като пробег много ли е малко ли е за колата и дпф ,адблу системата
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Ами 10-годишен дизел рядко ще е на по-малко км. Взимаш някоя запазена 30d и стискаш палци да не се счупи при теб.
Това дпф и адблу са песен в сравнение с нещата, които рано или късно ще се счупят по такава кола - само по двигателя са лагери, вериги, горивна помпа, капак клапани, подгревни свещи и още много други.
Това дпф и адблу са песен в сравнение с нещата, които рано или късно ще се счупят по такава кола - само по двигателя са лагери, вериги, горивна помпа, капак клапани, подгревни свещи и още много други.
I love the sound of V8 in the morning...
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Адблу не виждам кво може да му стане, просто го доливаш там веднъж на 10-15к километра и толкоз. ДПФ-а също няма проблеми, стига да караш колата извънградско отвреме на време, ама то таква кола едва ли някой си я взима за градска. 30д и според мен е по-добрия вариант щото като вървеж нямат кой знае ква разлика, пък 40д е една идея по-капризен.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Lampamp написа:Значи е по добре , по слабата версия на двигателя дефакто 30Д иначе като пробег много ли е малко ли е за колата и дпф ,адблу системата
Извинявам се ако се приеме за реклама, но скоро ще пусна за продажба старото ми F16 Х6 30d - на 169к км е , купувано от БГ , масло през 12к км и там пълна история в орг/серф сервиз и тн. Ако решиш, пиши на лични

За вървежа - да, 30д върви доста повече от очакваното, основно заради малкия лаг и късите предавки. Градско се усеща доста динамични и рита доволно. Ускорението 0-200км/ч и на 1000м по каталог, е абсолютно същото като на Е70/1 40Д LCI 306кс със ZF8HP, така че мотора си е адекватен.
Разходът ми за 100 000км е 9.5/100 със изключен старт-стоп. Много приличен евридей двигател. Разбира се на става за магистрални битки Пловдив-Слънчака

- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
AngelG написа:https://www.mobile.bg/obiava-21733297856722839-bmw-x5-3-0i-lpg-panorama-sport-paket
някой гледал ли го е ? мнения ?
Изглежда зле, кофти салон а тоя смачкан преден номер може и да е изправен след челен удар.. Също има доста поциганявания, калъф на волана, черни стопове а и тия евтини ала мафия истории като черни решетки, джанти и боядисани спирачни апарати само показват неподдържане... За километрите също е ясно, че гонят повече от 400000 и това трябва да се има предвид за поддръжката. Бих търсил нещо по-стегнато и в оригинално състояние, пък ако ще и на по-висока цена, за мен е бомба със закъснител... Газовата инсталация само показва, че по тая кола е гонено пестене във всяко едно отношение. Възможно е в близко бъдеще това да ес превърне в недвижима собственост... За мен всичко с РВ и РА номер изглежда крайно съмнително и измамно!
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07'
- Мечтае да кара: BMW M2

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Понеже отново съм с правилната марка да кача малко инфо. Подготвям и една тема за строук на M20B25(това дъртото
, не N20), но това в ще го видите в друг раздел.
Купихме си X3 28i на 163к км. Тези дето си мислят, че веригата държи до 200к - не държи
. При оглед на колата веригата беше обтегната, като се пипне с пръст през капачката на маслото. Смених маслото, покарахмме малко и викам, чакай пак да видя - е вече беше хлабава.
Не знам как ги сменяват само с вдигане на двигател, при мен не се получи - трябваше и моста да пуснем да увисе на носачите и тогава излезе тъпия картер. Значи много ме беше ядосал, чак ме е яд сега, че не си направих снимки. Веригата като цяло почти няма разлика с нова, но обтегачите си бяха счупени, учудващо по голям проблем според мен е веригата на помпата, чиито обтегач почти беше излезнал целия. Имаше може би още 3-4мм ход и щеше да изпадне. Снимал съм в какво положение беше преди да го сваля.
Отворих и лагерите да ги видя, пазя си ги , трябва да ги снимам. Като цяло можеха да карат едната черупка от горните не ми хареса и реших и тях да ги сменя. Сложих марка NE номинален размер - лагерите са Спутер и бяха към 200лв, за разлика от Колбеншмита за 100лв - които не са и не бих ги препоръчал. Измерих ги след това 0.05мм с plastgage хлабина всичките.
Също минах и на акцията за водна помпа на N20. Някъде бях чул, че Канадски и Американски коли ги връщали в БМВ България, еми правят ги и тук. При мен за съжаление само ми изолираха буксата, помпата не ми смениха, но и в тяхна защита на моята нищо не течеше там, суха е на барут. Ако имате такава бръкнете(на студен двигател) отгоре, намира се точно под актуатора на waste gate-а и пинете буксата - ако е омаслена не е добре.

Купихме си X3 28i на 163к км. Тези дето си мислят, че веригата държи до 200к - не държи

Не знам как ги сменяват само с вдигане на двигател, при мен не се получи - трябваше и моста да пуснем да увисе на носачите и тогава излезе тъпия картер. Значи много ме беше ядосал, чак ме е яд сега, че не си направих снимки. Веригата като цяло почти няма разлика с нова, но обтегачите си бяха счупени, учудващо по голям проблем според мен е веригата на помпата, чиито обтегач почти беше излезнал целия. Имаше може би още 3-4мм ход и щеше да изпадне. Снимал съм в какво положение беше преди да го сваля.
Отворих и лагерите да ги видя, пазя си ги , трябва да ги снимам. Като цяло можеха да карат едната черупка от горните не ми хареса и реших и тях да ги сменя. Сложих марка NE номинален размер - лагерите са Спутер и бяха към 200лв, за разлика от Колбеншмита за 100лв - които не са и не бих ги препоръчал. Измерих ги след това 0.05мм с plastgage хлабина всичките.
Също минах и на акцията за водна помпа на N20. Някъде бях чул, че Канадски и Американски коли ги връщали в БМВ България, еми правят ги и тук. При мен за съжаление само ми изолираха буксата, помпата не ми смениха, но и в тяхна защита на моята нищо не течеше там, суха е на барут. Ако имате такава бръкнете(на студен двигател) отгоре, намира се точно под актуатора на waste gate-а и пинете буксата - ако е омаслена не е добре.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Какво включва тази "акция на водната помпа" и кои модели засяга?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Може да капе антифриз върху буксата и да стане пожар. Трябва и аз да се обадя, че и моя N26 влиза в акцията.
Never mistake motion for action...
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Да май за всички N20/N26 се касае от почти цялата моделна гама. Официално засегнатите модели, обща информация.
PS: Тук може да проверите дали има активна сервизна акция. Оказа се, че и за моята има.
PS: Тук може да проверите дали има активна сервизна акция. Оказа се, че и за моята има.

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Капе масло отгоре в/у кабелите, които оригинално са голи. Преполагам, че изолацията се разпада и започва да окъсява.
Снимал съм моята как изглежда сега. Карах я в Мкар София Уест.
Снимал съм моята как изглежда сега. Карах я в Мкар София Уест.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- kubeto83
- Потребител
-
- Кара: X3(F25) 3.0D
astrapower написа:Да май за всички N20/N26 се касае от почти цялата моделна гама. Официално засегнатите модели, обща информация.
Въпрос за проверката на сервизна акция. Излиза ми че има някаква акция за моя модел. Но ми дава или да запазя час или да се обадя по телефона. Акцията е - 0032550300. Някой знае ли за какво е?
Тук я има колега:
https://bmw-autobavaria.bg/current-technical-campaigns
0032550300: Check the driver's airbag, replace if necessary (conversion SDI)
Модели: F06, F07, F10, F11, F12, F13, F15, F16, F20, F21, F22, F23, F25, F26, F30, F31, F32, F33, F34, F36
най-вероятно сменят шофьорския бег
https://bmw-autobavaria.bg/current-technical-campaigns
0032550300: Check the driver's airbag, replace if necessary (conversion SDI)
Модели: F06, F07, F10, F11, F12, F13, F15, F16, F20, F21, F22, F23, F25, F26, F30, F31, F32, F33, F34, F36
най-вероятно сменят шофьорския бег
- diav0l0
- Потребител
-
- Детайли за колата: F11 525d
Здравейте колеги, от известно време се разделих с F11 ката си и се насочих към X3 G01
Дайте мнение за този автомобил продава се от много време. От почти година и не е регистриран.
https://www.mobile.bg/21714338945495499
Продавача твърди, че не е имал нужда от колата и затова я влачи толкова време.
WBA35BG070N056176
Дайте мнение за този автомобил продава се от много време. От почти година и не е регистриран.
https://www.mobile.bg/21714338945495499
Продавача твърди, че не е имал нужда от колата и затова я влачи толкова време.
WBA35BG070N056176