Въпроси и съвети относно избор на X1/X2/X3/X4/X5/Х6
Модератор: Технически модератори
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Re: Въпроси и съвети относно избор на X1/X2/X3/X4/X5/Х6
При този клас коли има значение цената и външния вид.
Екстрите и сервизната история я правят по-лесно продаваема, но не и по-скъпа.
П.С. километрите са и ОК на твоята, според мен.
Екстрите и сервизната история я правят по-лесно продаваема, но не и по-скъпа.
П.С. километрите са и ОК на твоята, според мен.
I love the sound of V8 in the morning...
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Ясно, вкарах я днеска в сервиза и после ще я смятам, ама съдбата и е предопределена вече. Ако някой чуете да си търси, и не търси задължително черна наблъскана с екстри и неясно състояние, драскайте 
Едит засилих я, 23К за начало, за хора от форума - по договаряне.
Едит 2: замина, колеги.

Едит засилих я, 23К за начало, за хора от форума - по договаряне.
Едит 2: замина, колеги.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
За тези които планират да вземат G05 с luggage compartment package само да знаете, че багажника ви е по голям ама на задните седалки не е за дългучи, на предното ми Е70 можеше да играе човек хоро на задните седалки....иначе най доброто Х5 досега поне според мен 

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
S7 написа:За тези които планират да вземат G05 с luggage compartment package само да знаете, че багажника ви е по голям ама на задните седалки не е за дългучи, на предното ми Е70 можеше да играе човек хоро на задните седалки....иначе най доброто Х5 досега поне според мен
Е то мисля че е логично че след като багажника ти е по-голям, нещо друго е по-малко

- msi200
- ентусиаст
-
Не знам защо, ама в G05 и отпред ми се струва по-тясно от Е70. Външно е по-голяма, обаче вътре е по-тясно. И огледалата са по-малки. Друго всичко ми харесва повече при Г05.
msi200 написа:Не знам защо, ама в G05 и отпред ми се струва по-тясно от Е70. Външно е по-голяма, обаче вътре е по-тясно. И огледалата са по-малки. Друго всичко ми харесва повече при Г05.
Субективно усещане е според мен. В Е71 преди и в G05 сега на мен ми е еднакво широко, колите са си големи като цяло. Единствено в G05 позицията на седене ми е малко висока, дори и при смъкната до долу седалка. Но може би и това е субективно, предвид, че в Е7Х поколението самото табло беше проектирано да "седи високо"...
- S7
- старши ентусиаст
-
Jorixa написа:S7 написа:За тези които планират да вземат G05 с luggage compartment package само да знаете, че багажника ви е по голям ама на задните седалки не е за дългучи, на предното ми Е70 можеше да играе човек хоро на задните седалки....иначе най доброто Х5 досега поне според мен
Е то мисля че е логично че след като багажника ти е по-голям, нещо друго е по-малкоТо като цяло задните седалки не са силното място на Х5-цата. В Х1-то имам същото място за крака отзад, само дето е по-тясно на ширина
Голяма логика

- msi200
- ентусиаст
-
При Г05 големината на багажника зависи ли от този пакет "багажник"?
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
msi200 написа:При Г05 големината на багажника зависи ли от този пакет "багажник"?
И аз тва се замислих. Като гледам са просто някви допълнителни джаджи в багажника, ама никъде не пише че е по-голям
- S7
- старши ентусиаст
-
Jorixa написа:msi200 написа:При Г05 големината на багажника зависи ли от този пакет "багажник"?
И аз тва се замислих. Като гледам са просто някви допълнителни джаджи в багажника, ама никъде не пише че е по-голям
Възможно е, просто гледам че, имам 1 педя разстояние в излишък заради щората дето излиза от пода а и задните седалки са изкарани по напред от предишното ми Е70, но това е за USA варианта ако изобщо има разлика

- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
И при мен е така, моята е за немския пазар произвеждана.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Малко неща, които не се казват често или не можеш да усетиш от кратък тестдрайв:
...Мислех че само на мен ме дразнят тия дребни неща, но вече съм спокоен, че не съм луд:
- най-бавните прозорци в историята. Само на Ягуара са толкова бавни, но там стъклото е двойно по-голямо
- седя безобразно по-високо от F16 X6. Аз съм 1.87 и все гледам надолу като шофирам. Като плюс виждам, само че вече не се притеснявам да не смачкам краката на пътника отзад - в най-долна позиция, седлакта е 15см над пода.
- огледалата са по-малки :/
И някои други дреболии, които ме дразнят:
- липсва кутийката за очила в таван до огледалото
- джобовете на вратите са по-малки
- копчетата на централната конзола са бутнати назад , особено тия кои ползвам най-често - auto hold on/off и бутоните за режимите на шофиране
- защо регулацията на темп на централните духалки не е механична а е в меню
И 2те неща които сериозно ме дразнят
- КЪДЕ СА МИ ВРЪТКИТЕ НА КЛИМАТИКА
- КЪДЕ СА ЦВЕТНИТЕ ОЗНАЧЕНИЕ НА БУЛЕВАРДИТЕ на картата, това беше толкова лесно и удобно. Сега виждам само една плетеница като на waze и гугъл мапс.
Обобщение - въпреки тези неща, G05 X5 ми харесва адски много, особено с мазното въздушно окачване. Усещам я като 2 поколения по-нова кола от F16 X6.
- msi200
- ентусиаст
-
Я си кажете мнението за окачването на G05 - въздух или адаптивно? От третия вид с активна стабилизация Adaptive M Professional нещо няма предлагане.
На мен лично въздухът ми идва прекалено комфортно до степен, че на кръговите ме е страх, че колата ще се обърне
Обаче не съм пробвал G05 с друго окачване.
А откъм здравина на въздушното има ли данни вече?
На мен лично въздухът ми идва прекалено комфортно до степен, че на кръговите ме е страх, че колата ще се обърне

А откъм здравина на въздушното има ли данни вече?
- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
От един месец съм с G05 LCi, с M adaptive окачване без въздух. Правих тест драйв на такава с въздушно окачване, и честно казано не намирам особена разлика във возията (може и задника ми да не е толкова чувствителен, де). Със сигурност едно от нещата, които обаче въздушното окачване дава като предимство, е регулируемата височина за качване в колата и товарене. Аз съм 1,80м и влизането в колата е с леко навирване на задника
, при жена ми, която е 1,57м си е директно подскачане (тя често се радва, когато спираме до бордюр от нейната страна, if you know what I mean
). Иначе е много стабилна в завои с това M adaptive окачване, до степен, че понякога доближава Мини Купъра ни, който си е чист картинг и тежи 1 тон по-малко.
Наистина се седи доста високо, но не мога да сравня спрямо предходни модели на Х5, тъй като идвам от 5-та серия. Мен друго много ме подразни откъм cost-savings в тази кола - например дясното огледало няма затъмняване, бравите на задните врати не могат да отключват и заключват, малката жабка отляво няма плавно отваряне, и няма филц (или друго омекотяващо покритие) в нея и в страничните джобове на вратите. Иначе смятам, че е изключителен автомобил (моят е във вариант xDrive40i mild hybrid). Също така е с Bowers & Wilkins Diamond Surrond аудио, което слага Harman Kardon в малкия си джоб - никога до сега не съм има толкова добър звук в кола.

Наистина се седи доста високо, но не мога да сравня спрямо предходни модели на Х5, тъй като идвам от 5-та серия. Мен друго много ме подразни откъм cost-savings в тази кола - например дясното огледало няма затъмняване, бравите на задните врати не могат да отключват и заключват, малката жабка отляво няма плавно отваряне, и няма филц (или друго омекотяващо покритие) в нея и в страничните джобове на вратите. Иначе смятам, че е изключителен автомобил (моят е във вариант xDrive40i mild hybrid). Също така е с Bowers & Wilkins Diamond Surrond аудио, което слага Harman Kardon в малкия си джоб - никога до сега не съм има толкова добър звук в кола.
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
damian2112 написа:От един месец съм с G05 LCi, с M adaptive окачване без въздух.
Благодаря за детайлното описание.
Какъв е кодът на окачването по листа с опции, ако може да споделиш, моля те? Не съм сигурен, че има такова М адаптив без въздух, дори само на задната ос (дано да греша)
---