Въпроси и съвети относно избор на X1/X2/X3/X4/X5/Х6
Модератор: Технически модератори
- thefastest
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3.5xi
Re: Въпроси и съвети относно избор на Е53, Е70, E71, E83 и Е
emoo написа:здравейте колеги до няколко седмици карах Е60 но го махнах да си взема Х и се спрях на тази http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6uqjy7 как мислите да ли си заслужава ако има някои пък такава да сподели по конкретно какво по често се разваля ще е добре
Колата изглежда супер колега, 6 степенна трансмисия а и вървежа е доволен за СУВ. Аз имам 4.6ис която е с няколко коня по слаба и трансмисията е 5 степенна. Като разваляне има доста неща които може да се развалят, но все пак това е кола втора употреба и всичко е възможно.Конкретно за моята мога да кажа какво съм правил за 80000 км а колата е взех на 150000км от германия.Моторчато за движение на волана, една възглавница отзад, датчик за нивото на колата, алтернатор, централният маркуч към термостата, казанчето за антифриза, една тава която е посредата на двигателя под колекторите която с времето протича и губи антифриз/, водна помпа, виско, нколко елемента от задното окачване,в момента сменям агренажните вериги с оптегачите. Колата ще те радва много, като минус е разхода на бензин при мен е около 20-25 на сто в Пловдив, като още след покупката сложих газовинжекцион БРЦ като разхода на гас е в същите граници като на бензин.Имай на предвид че повечето части за тази кола нямат алтернативи освен оригинални части от бмв дилърите и повечето ги нямат в наличност, не говоря за окачване а двигател датчици и др. С две думи джипа е страхотен но все пак трябва да си подготвен ако нещо каже бау да го ремонтираш, също е добре да имаш някой майстор който не го е страх да ровичка по 8 цилиндрова кола, щото на повечето места кото видят 8 цил двг и почват да не искат да е правят/ е има и места където ще ти се зарадват но няма да ти хареса финансовият резултат накрая/. Това е от мен ако нещо конкретно те интересува питай

- emoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 745D
- Мечтае да кара: M-5
Мерси за отговора колега частите не ме притесняват с това се занимаваме и ми е най малкия проблем и имам майстор който не се притеснява от 8-ците 

Добър ден,искам да попитам ще има ли проблем ако си купя само задни чисто нови гуми същия модел като предните и карам със старите предни и догодина примерно да си закупя и чисто нови предни гуми.Предни 275/40/20 задни 315/35/20 джипа е Е70.Лек ден.
krivaka написа:Добър ден,искам да попитам ще има ли проблем ако си купя само задни чисто нови гуми същия модел като предните и карам със старите предни и догодина примерно да си закупя и чисто нови предни гуми.Предни 275/40/20 задни 315/35/20 джипа е Е70.Лек ден.
Кажи верно.

За кола със стартова цена "на старо" от 32 000лв, гуми две по две за период от две години. А цената им е около 2000 лв за 4-те.
Не искам да си представям за зимните ти гуми (ако ползваш).
Иначе за да бъда коректен къмн зададения въпрос: Не, няма никакво значение дали гумите са нови, стари или микс. Просто няма да е толкова "стабилна" със стари или микс гуми.
Снощи фара ми светна розово което ме навява на мисълта,че ще изкара поне 2-3 дена още.Със биксенонови завиващи светлини съм,във дару кар проверих цената на една крушка е 400 лева.Знам,че е хубаво да се сменят и двете крушки на двата фара,защото ще светят различно.Каква марка оригинално са крушките?Във разни сайтове гледах крушки на Osram,bosch,Philips и всичко това на различни цени от 40 до 400 лева.Какви крушки да взема и защо са такива разликите във цените ,и има ли нещо по специфично за завиващи биксенонови крушки?
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Фара ти е би-ксенон и завиващ, а не крушките. Те са стандартни. Аз съм D1S OSRAM и съм доволен, цена около 200 лв. Ето един произволен линк от нета:
http://nspauto.com/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D ... etail.html
http://nspauto.com/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D ... etail.html
Колеги да ви питам някой има лиХ5 3.0л бензинов 2004-2005г. да ми каже как е разхода и още по-добре ако е на газ....дават го 18 градско уж ама БМВ е....не се знае 

Здравеи колега аз имам 3.0л бензин обаче 2009 година градско ми харчи 14.0 литра
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
X3 25 si автоматик 18-20 в София на газ, Х5 едва ли ще е по-малко.
- svetliol
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 40d
- Мечтае да кара: Всички коли на света!
Може ли да споделите мнение за тази X5 -ца. Много евтина ми се вижда на фона на други, а не изглежда зле. В събота ше ходя да я видя и ако може да ме посъветвате за какво да внимавам.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6zsb0d
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!
хехехех и аз нея гледах и за това питах за разхода 
напиши после как е била колата колега (няма да ти я отмъкна, май се отказах
)

напиши после как е била колата колега (няма да ти я отмъкна, май се отказах

- V8ka
- кандидат ентусиаст
-

Последна промяна V8ka на 08 Мар 2024, 21:25, променена общо 1 път
svetliol написа:Може ли да споделите мнение за тази X5 -ца. Много евтина ми се вижда на фона на други, а не изглежда зле. В събота ше ходя да я видя и ако може да ме посъветвате за какво да внимавам.
колега как е кошарата?

- svetliol
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 40d
- Мечтае да кара: Всички коли на света!
Тя не беше за мене. Един приятел ми я изпрати за мнение и аз реших да се допитам до професионалистите. Не стигнахме да я гледаме. Той се отказа.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!
Aз минах вчера да я видя....много барната от където и да я погледнеш.....вътре е наистина като нова. Ако някой наистина иска хубава жипара да ходи да я погледне и ако му хареса вече да продължава с проверките....