Въпроси и съвети относно избор на X1/X2/X3/X4/X5/Х6
Модератор: Технически модератори
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Re: Въпроси и съвети относно избор на X1/X2/X3/X4/X5/Х6
Еми най-добре феислифта да, особено ако ще взимаш дизел, защото пре-феислифт е двигателя с проблемната верига. Иначе 20d си е златната среда като двигател - икономичен, върви добре и е надежден (при феислифта поне). Вече за поддръжка, там е божа работа, зависи на какво попаднеш. Но като цяло са здрави и добри коли, основния им кусур е че са бая теснички.itsaka88 написа:Здравейте,
Ще сменям колата и съм се насочил към BMWX1. Но понеже ще ми е първо BMW ще съм благодарен ако дадете съвет (особено колегите с Х1)
- има ли значение годината? Гледам, че средата/края на 2012 малко сменят фейслиф-та и се чудя дали е по-добре да гледам за коли от 2013 нататък
- като поддръжка колко излиза приблизително на година? До сега съм бил с малокалибрени и не се е отразявало на семейния бюджет
- има ли "предпочитан" двигател за Х1-цата и надеждни ли са?
Благодаря предварително на колегите, които ще пишат
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
АКо бюджета позволява, определено търси Х1 от 2012г - 8ст автомат и моторите от Ф30. Аз бих търсил 25д - 4цил.е, но се държи доста по-добре, защото колата е тежка. Веригата на моторите пак си е проблемна и иска смяна.
Never mistake motion for action...
Здравейте. Насочил съм се към Е70.Може ли да ми кажете каква точно е разликата между 3.0sd и 3.5xdrive? Едното е с две турбини(3.5xdrive) а другото с една. Има ли разлика във вървежа?
Другото видях че 3.5 се води Automatic DPF, докато другото само DPF. Каква е разликата?
Като цяло , какви са + и - на двете модификации?
Благодаря ви.
Другото видях че 3.5 се води Automatic DPF, докато другото само DPF. Каква е разликата?
Като цяло , какви са + и - на двете модификации?
Благодаря ви.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
30sd е варианта преди фейслифта, 35d (40d) е варианта след фейслифта.... и двата с две турбини... 286PS срещу 306PS...
Разликата в мотора е, че единият е последния M57, другият е първия му наследник под формата на N57...
Разликата в мотора е, че единият е последния M57, другият е първия му наследник под формата на N57...
Може ли да ми дадете информация за тази Х5
WBAFB71080LV49159?
WBAFB71080LV49159?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
itsaka88 написа:Здравейте,
Ще сменям колата и съм се насочил към BMWX1. Но понеже ще ми е първо BMW ще съм благодарен ако дадете съвет (особено колегите с Х1)
- има ли значение годината? Гледам, че средата/края на 2012 малко сменят фейслиф-та и се чудя дали е по-добре да гледам за коли от 2013 нататък
- като поддръжка колко излиза приблизително на година? До сега съм бил с малокалибрени и не се е отразявало на семейния бюджет
- има ли "предпочитан" двигател за Х1-цата и надеждни ли са?
Благодаря предварително на колегите, които ще пишат
Важно е да се отбележи, че Х1 е с предно предаване, тук там задните колела се включват, мотора е напречен и изнесен напред а скоростната кутия не е култовата 8 HP на ZF
Здравейте,
Бих желал да попитам за менние относно Х1 2011, задно задвижване, 2.0д. Нямам афинитет към оффроуд, 99% магистрала и между граскипътища.
Колата е от човек , който познавам и е карана само в БГ.
Колебанието ми е ,че аз имам Пежо 5008 2011.... По отношение на обем и размери , разликата е голяма , особено в обем на багажника.
На година минавам около 30-35 000 км.
Питането ми е - удобна ли е за дълго шофиране(аз съм висок 190-192 см) и става ли за семейство с 4 члена?
Като интериор... са като кон и кокошка - БМВто има навигация , голяма, стъклен покрив , кожа....чувството е съвсем друго.
Пежото е на 300 000км вече и просто тази изпадна съвсем случайно. Като години, няма разлика, но като всичко друго БМВто е класи отгоре...
Поддръжка и ремонт не съм избягвал никога, просто е нужно при ежедневни междуградски шофирания т.е и сега ще са редовни.
Благодаря Ви!
Бих желал да попитам за менние относно Х1 2011, задно задвижване, 2.0д. Нямам афинитет към оффроуд, 99% магистрала и между граскипътища.
Колата е от човек , който познавам и е карана само в БГ.
Колебанието ми е ,че аз имам Пежо 5008 2011.... По отношение на обем и размери , разликата е голяма , особено в обем на багажника.
На година минавам около 30-35 000 км.
Питането ми е - удобна ли е за дълго шофиране(аз съм висок 190-192 см) и става ли за семейство с 4 члена?
Като интериор... са като кон и кокошка - БМВто има навигация , голяма, стъклен покрив , кожа....чувството е съвсем друго.
Пежото е на 300 000км вече и просто тази изпадна съвсем случайно. Като години, няма разлика, но като всичко друго БМВто е класи отгоре...
Поддръжка и ремонт не съм избягвал никога, просто е нужно при ежедневни междуградски шофирания т.е и сега ще са редовни.
Благодаря Ви!
- Leon
- старши ентусиаст
-
Х1 е приятна кола и добра комбинация за градско и извънградско ползване. Става за пътуване на 4 човека, стои стабилно и стегнато на пътя, но над 120км/ч става доста шумна. Като цяло са спестили доста от шумоизолация навсякъде. Не очаквай чудеса откъм вървеж, особено с 4 човека. Тази е на задно, ако е и с ръчни скорости, нещата ще са прилични. Щом си толкова висок, зад теб няма да остава много място, но е по-добре от Е90, например (въпреки, че са на една платформа). При твоя ръст гледай да е с рекаро салон, иначе ще ти е мъка на дълго пътуване, гаранция. Ако не са сменени веригите на мотора, трябва да се направи, сумата не е малка. Откъм поддръжка можеш да се ориентираш в Е90 подфорума, почти всичко важи за Х1-та.
- desiii1812
- Потребител
-
Здравейте, имам BMW X2 28i 2018. Има ли някой с такава , защото имам въпроси свързани с таблото и възможните екстри.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Имам Х1, то е на практика същото, така че питайdesiii1812 написа:Здравейте, имам BMW X2 28i 2018. Има ли някой с такава , защото имам въпроси свързани с таблото и възможните екстри.
- desiii1812
- Потребител
-
Jorixa написа:Имам Х1, то е на практика същото, така че питайdesiii1812 написа:Здравейте, имам BMW X2 28i 2018. Има ли някой с такава , защото имам въпроси свързани с таблото и възможните екстри.
Колата ми е внос от Щатите, уникално изпълнение, но или са и изключени повечето екстри,които бяха упоменати в обявата, или просто няма такива, а аз като жена не разбирам особено как да проверя за наличието им.
- Leon
- старши ентусиаст
-
По последните 7 символа на рамата може да се види какви екстри има колата, можете да ги пуснете тук, за да погледнем. Или на лс, ако не искате да ги публикувате. Някои екстри могат да се активират или добавят допълнително, но това е отделна тема.
- silverstone
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320i N46 седан
- Мечтае да кара: чисто ново BMW
- Детайли за колата: E 36 седан 9/1997г т.син 320i M52B20
Е 36 кабриолет 7/1996 сив M52B23
Е 90 седан 7.2006 сив 320i N46
привет , насочил съм се към Е53 бензин 3.0бензин. или бензин / газ, фейсов модел. До сега съм карал доста бмвта, но с Х нямам никакъв опит и поглед. Преценил съм , че бих могъл да поддържам ОК този мотор, 4.4 или 4.6 със сигурност е по -добър и т.н . Пуснал съм тема с няколко въпроса за насока в Х раздела . Тук искам да пусна една обява към която имам интерес , за да чуя и вашето мнение и препоръки. Ще се раздвам на сериозни коментари и препоръки. В края на седмицата смятам да мина да го видя на живо какво представлява, но покрива 99% от това което търся . Само цвета, че съм се насочил към черен или тъмно син.Че е стар - стар е , ама това е положението 
https://mobile.bg/21602705964827473

https://mobile.bg/21602705964827473

- desiii1812
- Потребител
-
Leon написа:По последните 7 символа на рамата може да се види какви екстри има колата, можете да ги пуснете тук, за да погледнем. Или на лс, ако не искате да ги публикувате. Някои екстри могат да се активират или добавят допълнително, но това е отделна тема.
WBXYJ5C35JEF71125