Избор на БМВ Х5 или Ауди

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Re: Избор на БМВ Х5 или Ауди

Мнение от msi200 » 22 Юли 2016, 8:39

Ами ГТ-то е следващото поколение БМВ-та, F-серия. Аз съм карал 30д и върви колкото 40д на Х5-ца, вози доста по-добре и е по-обезшумено, както и харчи по-малко. На мен лично ГТ-то ми харесва повече и ми е по-удобно от 7-ца. За проблемите на Ф-сериите не съм запознат. Внимавай като купуваш, че има доста само със задно.
I love the sound of V8 in the morning...

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530D XDrive

Мнение от mirko72 » 22 Юли 2016, 10:26

Значи няма да сгреша ако се насоча към такова,както и си мислех.Благодаря за съдействието колега-относно задното аз задължително ще взема кола с Х-драйв,понеже тук при нас зимите са доста кофти !!!Не съм се качвал никога в GT,но ще го направя възможно най-скоро и може би това ще бъде моята кола.

Потребител
Аватар

Мнение от luftwaffe » 22 Юли 2016, 12:08

Честно казано стой си с XC90 или си вземи по-новичко. От Х5 и Аудито, то XC90 остава най-малкият дявол като подръжка и разходи/едва ли те вълнува много щом ще даваш толкова пари за кола/. Може да изглежда по-дърто и по-пенсионерско, но е в пъти по-здраво от двете.
Търсейки SUV за мен най-важният критерии е надеждността, а не екстрите. Защото ще разчитам на него - зимата да съм си по-спокоен, да си ходя на вилата, на ски, за риба, на дълги пътувания. Ако ми трябва престиж - ще си взема нещо, което наистина е такова - 5 серия, 7 серия, Ауди А8 и т.н.
Ако трябва да избирам между двете бих избрал Х5, "обикновенния" 3 литров дизел, без въздушно окачване -по-надеждната комбинация. Но зимата като понатрупа малко с Х5-цата си е доооста приключение. Като друг недостатък е, че много се краде, както и всичко по него. :mrgreen:
Q7 - имам впечатление само от едно от първите, зимата си върви в снега прилично, но влезе ли в сервиза си е грандомания... И тя е една от най-крадените.

Потребител
Аватар

Мнение от mirko72 » 22 Юли 2016, 19:04

благодаря за отговора колега,въпреки,че това ми е известно.А относно моето Волво мога да кажа,че аз наистина много си го харесвам,има прилична проходимост през зимата,както и поносима поддръжка,но проблема при мен е,че жена ми категорично отказва да го кара,понеже и идва доста голям.Затова и си търся нещо по-компактно и естествено по-новичко,а определено от моите наблюдения и разговори и с други познати БМВ ми се струва удачен за мен автомобил от към двата му модела на които съм се спрял.За жалост обаче все още се двоумя кой е по-подходящ за мен,предвид сходните им характеристики.

Потребител
Аватар

Мнение от luftwaffe » 22 Юли 2016, 23:29

То Х5-цата и GT-то са си големички и те, даже като гледам характеристиките са по-дълги от него :lol:. В такъв случай аз бих си оставил Волвото и бих купил за жената друга по-евтина кола. XC90-то ще си го карам през зимата и на дълго, а през другото време едно Ауди А4 или БМВ 3 серия Е90 би вършила перфектна работа. Но ти си знаеш щом си ги наумил и имаш мерак. :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от mirko72 » 25 Юли 2016, 9:18

Истината е,че ми е време за промяна вече и май само си търся поводи да си сменя колата,но определено искам да е нещо по-компактно.Не виждам смисъл да поддържам две коли само заради това,че с едната да си ходя по почивки!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 17 Авг 2016, 15:12

mirko72 написа:Много благодаря на колегите, които се отзоваха и ми влязоха в положението-наистина избора ми не е никак лесен, защото и двете марки ми харесват и просто не знам коя да избера. В момента съм с СУВ и отрицателните му характеристики са ми ясни,но тъй като зимата при нас е по принцип тежка държа на повишена проходимост. А какви са недостатъците на този мотор към който съм се насочил?

Според мен избора трябва да ти е лесен и естествено е Х5-цата :) Ще започна от това, че и аз преди да взема Х-са се двоумях за Ауди Q. Ще добавя, че на мен ми харесва визията на Q серията и на Ауди като цяло, сменил съм 4 Аудита, последно А6. Q5 е добър вариант но е малък. Q7 е огромен камион, гори около 5 литра повече от Х5-цата и е доста по-чуплив и скъп за поддържка. При това определено не е градски автомобил. Изключително доволен съм от здравината на Х5 и за 4 години не съм сменял почти нищо освен обслужване, две въздушни възглавници и верига профилактично. Ще кажа само, че не бих сменил Х5 цата с нищо друго освен нова Х5-ца. Ако избирам лека кола обаче бих предпочел Ауди А6, А7 или А8 пред BMW. Успех в избора колега.

Предишна

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6