Проблем скорости Х5 Е53

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Проблем скорости Х5 Е53

Мнение от Antuni » 15 Юли 2016, 23:07

Взимайте мерки с това "ритане" докато е време! Моята със същите симптоми спука входящ вал и лагер. След по малко от 1400лв всичко вече е "шик". Няма тропане, ритане и тем подобни.

Проблема стана при намаляне на скоростта почти до спиране в завой и точно в момента в който бутнах газта, кутията прерита както правеше преди спиране на 0 и изключи все едно на свободна и след това, веднага влезе в авариен режим. Добре, че зацепи на една скорост мисля беше 5 скорост (оринтировъчно по оборотите) и ме затътри до сервиза. На няколко светофара се наложи да тръгнем от стоп и без проблем на 5 предавка. Голяма работа е това 4.4i........... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 13 Сеп 2016, 21:09

Antuni написа:Взимайте мерки с това "ритане" докато е време! Моята със същите симптоми спука входящ вал и лагер. След по малко от 1400лв всичко вече е "шик". Няма тропане, ритане и тем подобни.

Проблема стана при намаляне на скоростта почти до спиране в завой и точно в момента в който бутнах газта, кутията прерита както правеше преди спиране на 0 и изключи все едно на свободна и след това, веднага влезе в авариен режим. Добре, че зацепи на една скорост мисля беше 5 скорост (оринтировъчно по оборотите) и ме затътри до сервиза. На няколко светофара се наложи да тръгнем от стоп и без проблем на 5 предавка. Голяма работа е това 4.4i........... :mhihi:

какво ремонтирахте , колега?И къде?
Дай повече информация?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Потребител
Аватар
Кара: Е53 3.0Д

Мнение от assos » 16 Сеп 2016, 11:30

Колеги имах този проблем със скоростите, ритане точно преди спиране. Минах през ъпдейт на софтуера, смяна на маслото и в двата случая се оправи, но за няколко дни...
Накрая стигнах до ремонт на мехатроника без сваляне на кутията и вече си карам доволен 4 месеца!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от klintan66 » 16 Сеп 2016, 14:25

Taka e !
Мехатроника е проблема. Моята влизаше и в авариен режим.
Но аз имах и износени дискове и смених и тях /при майстор естествено/
Сега кутията е 6+
Майстора е в Пазарджик.
Оставих си колата изключително скептичен , но сега съм много доволен. Работа под 6 часа.

:driving: :driving: :driving: :driving:
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Потребител
Аватар

Мнение от luftwaffe » 18 Сеп 2016, 8:25

Колко е като цена за този ремонт?

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 29 Сеп 2016, 12:41

Привет колеги! Да Ви опиша и моята сага с автомата! В началото на лятото ми "гръмна" втора предавка на кутията и понеже исках да направя така, че всичко да е наред я изпратих за пълно рециклиране във Варна! До тук добре, оправиха я и я монтирахме! От там започна и ходенето по мъките! Изтрихме адаптации както се полага и започнах да навъртам километри! В началото си придърпваше и когато спирах си риташе, но го отдавах на това, че трябва да си направи адаптациите и ще миряса след няколко стотин километра! Да, ама не! Навъртях към 1800км. и тя си продължаваше с номерата и понеже е в гаранция, по гаранционна карта на 2000км. трябваше да и сменя маслото! Реших да го направя в сервиза майка и хем да го сменят, хем да я видят защо се държи така изродски! Закарах колата във Варна, цял ден стоя при тях и накрая ми заявиха, са сменили две клапанни тела и пак така се държи, което означавало че компа на кутията е проблемен! Казах им добре и веднага купих нов комп произведен 09.2011г. за моя модел. Слагам го, трием адаптации и отново същата простотия от страна на кутията вече +2000км още! Най-странното обаче е че след като изтрия адаптациите всичко утихва и като вземе да си ги прави отново се появят ританията! Търпението ми вече е почти изчерпано и нямам никакви идеи какво може да е!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от klintan66 » 29 Сеп 2016, 14:08

Колега , моята даваше грешка за 4 клапан и на мен ми се искаше да сменя само него. Но след като размислих реших да сменя всички,защото май работят в система а не един по един.
Ако искаш мога да попитам а ако искаш ще ти дам телефон на моя майстор да си каже мнението.

Моята я направи от раз.
Колко пари ти струваше ремонта?

И какво значи гръмна втора - какви бяха симптомите?

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 29 Сеп 2016, 16:38

klintan66 написа:Колега , моята даваше грешка за 4 клапан и на мен ми се искаше да сменя само него. Но след като размислих реших да сменя всички,защото май работят в система а не един по един.
Ако искаш мога да попитам а ако искаш ще ти дам телефон на моя майстор да си каже мнението.

Моята я направи от раз.
Колко пари ти струваше ремонта?

И какво значи гръмна втора - какви бяха симптомите?

Както си я карах ме изрита юнашки и влезна в авариен сервиз. След това когато я дам на D и тръгваше, при 2-ра влизаше в сервизен режим и до там! Какво е станало вътре нямам представа, но ми казаха че било леш, а ремонта със смяна на масла и филтър струваше 1800 с една година гаранция!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

Предишна

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6