Колко тежи xDrive?

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Re: Колко тежи xDrive?

Мнение от da6ip » 25 Яну 2012, 22:57

Първо, на първата половина от поста ти просто няма да отговарям, понеже смятам че вече свали нивото на разговора няколко стъпала по-надолу, и сам ставаш красноречив пример за това което опитваш да критикуваш.

На почивката от форума мога да се смея на глас до утре сутринта. Не знам дали ме разбираш.. :roll:

Относно данните: Аз самият съм имал същите трудности търсейки данни за въздушно съпротивление на 5-ци и 3-ки, където неща като по-високо окачване, седан/комби, м-пакет, фейслифт, дори размер на гумите имат значение и данните са различни. Също така съм търсил данни за устойчивостта на усукване на каросерията на доста модели (и други марки също), където отново съм попадал на различни данни от различни източници. Там дори шибидаха има значение. Поради тази причина предположих че може данните да са от различни места. Никъде за нищо не съм критикувал колегата Роман, даже напротив - оценявам високо темата която пуска, защото е вложил труд и мисъл в нея. Ето че стана ясно че данните са от един източник, от едно и също време - което е чудесно. Сега остава само да се проверят разликите в серийното оборудване, и да потвърдим или отхвърлим хипотезата за серйното оборудване.

Всички други отклонения от тази тема ще ги оставя в сферата на форумните страсти.

Лека вечер!
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 25 Яну 2012, 23:01

da6ip написа:Според мен разликата в килограмите не е само в х-драйва.

Като сравняваш по каталог 325i с 325xi, се сравнява теглото на базовите модели. Мисля че е напълно възможно х-колата да има доста повече серийни екстри. Тези екстри тежат 150 кг, а не само х-драйв. Примерно дори само ако панорамния шибидах е сериен на х-колата, това добавя 70 кг отгоре. И х-драйв 60, и още една две дреболии (по-големи джанти примерно), и ето ти ги 150 кг разлика. :yes:

В интерес на истината,трябва да потвърдя,че колегата е абсолютно прав!Преди 3 месеца,бях в дилема за покупка на ново Ф10 между 525д и 525хд,като второто се оказа,че серийно идва с автомат,тоест разликата в цената на базовите 525д от 9,5к лв пада на точно 5к лв,именно заради серийния автомат!!!! :yes:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 25 Яну 2012, 23:23

da6ip написа:Първо, на първата половина от поста ти просто няма да отговарям, понеже смятам че вече свали нивото на разговора няколко стъпала по-надолу, и сам ставаш красноречив пример за това което опитваш да критикуваш.

На почивката от форума мога да се смея на глас до утре сутринта. Не знам дали ме разбираш.. :roll:

Относно данните: Аз самият съм имал същите трудности търсейки данни за въздушно съпротивление на 5-ци и 3-ки, където неща като по-високо окачване, седан/комби, м-пакет, фейслифт, дори размер на гумите имат значение и данните са различни. Също така съм търсил данни за устойчивостта на усукване на каросерията на доста модели (и други марки също), където отново съм попадал на различни данни от различни източници. Там дори шибидаха има значение. Поради тази причина предположих че може данните да са от различни места. Никъде за нищо не съм критикувал колегата Роман, даже напротив - оценявам високо темата която пуска, защото е вложил труд и мисъл в нея. Ето че стана ясно че данните са от един източник, от едно и също време - което е чудесно. Сега остава само да се проверят разликите в серийното оборудване, и да потвърдим или отхвърлим хипотезата за серйното оборудване.

Всички други отклонения от тази тема ще ги оставя в сферата на форумните страсти.

Лека вечер!

Каквото повикало, такова се обадило.
И другия път първо помисли, после предполагай. :yes:
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на бензин

Мнение от Roman 1 » 26 Яну 2012, 10:00

da6ip написа:можеш ли да погледнеш в тези каталози на хартия специално за тези 3 модела на Е90/91 с големите разлики, дали има разлики в серийното оборудване и какви?

Единствената съществена разлика в оборудването се заключава в това, че Хиксовете са със Сервотроник, а нормалните са с Power Steering.
Имах съмнение, че при Х спирачните дискове и апарати са по-големи, но поне при Е90/91 това не е така – дори и размерът на колелата си остава същия.

da6ip написа:Нали осъзнаваш че като влезе само шофьора в колата, и слага едно 50-120 кг мноого по-встрани от вала на х-драйва?? А като седне зад него тъщата му с още 80 кг, и къде отива баланса на автомобила?

Точно тук е проблемът, че раздатъчната кутия, валът и диференциалът на предния мост са от лявата страна на автомобила (над водача) и тогава едни 50-120 кг "сядат" директно върху целия този багаж.
http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/5 ... drive.html
Горното не се отнася за автомобили с десен волан - там не знам какво е положението.

Що се касае до F10/11 - при тях наистина xDrive вече се комплектова с АСК, но при Е90/91 и Е60 не е така. Има Хиксове с ръчна СК.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 26 Яну 2012, 10:31

Roman 1 написа: Що се касае до F10/11 - при тях наистина xDrive вече се комплектова с АСК, но при Е90/91 и Е60 не е така. Има Хиксове с ръчна СК.

Е тогава остава варианта в данните от каталога да има грешка (т.е. да не са актуализирани за разлика в оборудването спрямо първоначалния пазар), или наистина да има разлика в теглото с някакво трето обяснение (баласт?). За целта може да се измерят две Е90/91-ци със и без х-драйв. При техническия преглед от КАТ винаги мерят теглото на предната и задната ос. Ако двама колеги с Е90 или 91 със и без х си запишат данните при прегледа, ще имаме отговор на въпроса. Тогава евентуална разлика ще може да се отнесе към и към предната или задната ос.

Д-р Хаос
Аватар

Мнение от cww » 26 Яну 2012, 10:50

Баластът е една много интересна тема на разговор, но в БГ дилърствата или не са особено запознати, или тактично се подсмихват като ги питаш и смотолевват нещо без конкретен отговор.
Аз също имам известни съмнения, че баласт има, но под каква форма, къде, как и колко - идея нямам и не мога да твърдя нищо със сигурност.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 26 Яну 2012, 10:55

cww написа:Каквото повикало, такова се обадило.
Именно. Виж първия си пост в тази тема.
cww написа:И другия път първо помисли, после предполагай. :yes:
Това не го разбрах. С такъв сорт забележки, в случая абсолютно неуместни, продължаваш да превръщаш темата в някаква лична разправия. Виж отново своя собствен пост за възпитанието.

Д-р Хаос
Аватар

Мнение от cww » 26 Яну 2012, 11:01

da6ip написа:
cww написа:Каквото повикало, такова се обадило.
Именно. Виж първия си пост в тази тема.
cww написа:И другия път първо помисли, после предполагай. :yes:
Това не го разбрах. С такъв сорт забележки, в случая абсолютно неуместни, продължаваш да превръщаш темата в някаква лична разправия. Виж отново своя собствен пост за възпитанието.

Каквото имах да ти казвам - ти го казах. Ако не ме разбираш си е твой проблем.
Ако желаеш нещо друго да ми споделиш - ЛС е мястото за това.
Всеки следващ пост извън естеството на темата ще доведе до нейния край!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 26 Яну 2012, 16:07

da6ip написа:При техническия преглед от КАТ винаги мерят теглото на предната и задната ос.
:conf:

Това на 100% ли е сигурно...аз никога не съм забелязвал подобно нещо?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от radosi » 09 Фев 2012, 21:58

теглото при тройката се увеличава доста заради силните изменения.

Не съм сигурен при Е90 но при Е46 дори купето е променено - тунела е разширено за да може да погълне раздатката. и кардана за напред. Да някой модели при Х получават автомати по подразбиране. Освен това получават по усилено окачване заради тежеста може да получат и по големи дискове - по голям размер джанти, по широки гуми, по-дебели торсиони греди. Въобще доста работи се наливат и предвид че бмв са паркетни колички този Х ни тежи 9 месеца и 3 ако е мразовита годината му се кефим :))
Ако тъщата върти дупе, щерка и си заслужава инвестицията ;)
Ако колата си върти задницата значи си заслужава емблемата!

Предишна

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6