Въпросите на e83 n00b-а

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Въпросите на e83 n00b-а

Мнение от Kroki » 01 Апр 2011, 20:32

pro_01 написа:
cww написа:Кажи какъв акъл ти трябва за гумите и ще го получиш. :mhihi:

Да си седа ли на гъзо и да взема и за лятото 235/55/17 или да диря вариант за 18 цола, пък тия с джантетата да хартисат за зимата. Гледам, че в много автокъщи има осемнайски барабар с гумите, ама нещо... Какво трябва да съобразя ако реша да скоча на осемнайски, като изключим височината на профила? И в двата случая приемам идеи какви гуми да диря (ама да не са много душмански, че имам още изваждания), че хич не съм наясно. На предната кола и зиме и лете си знаех едно - Gislaved :mrgreen:

Говори с memberlist.php?mode=viewprofile&u=37452 , той си купи гуми преди няколко дена :yes:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 01 Апр 2011, 20:41

pro_01 написа:

Да си седа ли на гъзо и да взема и за лятото 235/55/17 или да диря вариант за 18 цола, пък тия с джантетата да хартисат за зимата. Гледам, че в много автокъщи има осемнайски барабар с гумите, ама нещо... Какво трябва да съобразя ако реша да скоча на осемнайски, като изключим височината на профила? И в двата случая приемам идеи какви гуми да диря (ама да не са много душмански, че имам още изваждания), че хич не съм наясно. На предната кола и зиме и лете си знаех едно - Gislaved :mrgreen:

За любимата ти марка Gislaved нямам никакви впечатления и не мога да ти кажа нищо. Колкото до зимен и летен комплект джанти и гуми - това е възможно най-добрия вариант.
Мен ако питаш вземи си и 19-ки :mhihi: , ама зависи колко ти е дълбок джоба и колко си склонен да похарчиш.
Това с автокъщите си е оферта, особено ако намериш само джанти, защото обикновено гумите, които са на джантите рядко стават за нещо (поне моите впечатления са такива). Но си вземи някое другарче-гумаджийче с теб да прегледа джантите и да сведеш до минимум риска от попадане на заварявани такива.
Също така гледай колелата да са оригинални БМВ, а не реплика (всяка джанта си има парт номер щампован от вътрешната и страна, избери си модел, научи му наизуст парт номера и си 6 :mhihi: ).
Ако си се спрял на конкретен модел 18-ки, те ти ей този сайт:
http://felgenkatalog.auto-treff.com/?felge=680
Намери си модела и виж зададените от производителя параметри относно гумите. Или пък си отвори шофьорската врата и виж на лепенката между пантите какво ти казва БМВ.

P.S. Аз като заклет фен на рънфлет гумите ще те агитирам да си купиш такива. :mhihi:
Ако пък не ти допадат - взимаш си нормални и си свиркаш.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 01 Апр 2011, 21:38

cww написа:
pro_01 написа:

За любимата ти марка Gislaved нямам никакви впечатления и не мога да ти кажа нищо. Колкото до зимен и летен комплект джанти и гуми - това е възможно най-добрия вариант.
Мен ако питаш вземи си и 19-ки :mhihi: , ама зависи колко ти е дълбок джоба и колко си склонен да похарчиш.
Това с автокъщите си е оферта, особено ако намериш само джанти, защото обикновено гумите, които са на джантите рядко стават за нещо (поне моите впечатления са такива). Но си вземи някое другарче-гумаджийче с теб да прегледа джантите и да сведеш до минимум риска от попадане на заварявани такива.
Също така гледай колелата да са оригинални БМВ, а не реплика (всяка джанта си има парт номер щампован от вътрешната и страна, избери си модел, научи му наизуст парт номера и си 6 :mhihi: ).
Намери си модела и виж зададените от производителя параметри относно гумите. Или пък си отвори шофьорската врата и виж на лепенката между пантите какво ти казва БМВ.

P.S. Аз като заклет фен на рънфлет гумите ще те агитирам да си купиш такива. :mhihi:

Колега защо не харесваш репликите? Аз М-ката я карам с реплики през зимата и не съм имал проблеми въобще! Дори издържаха на !!!пръсване!!! на гума в дупка!
Изображение

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 01 Апр 2011, 21:45

TPAKTOP написа:
cww написа:
pro_01 написа:

Колега защо не харесваш репликите? Аз М-ката я карам с реплики през зимата и не съм имал проблеми въобще! Дори издържаха на !!!пръсване!!! на гума в дупка!

Поради същата причина, поради която не харесвам и Ауди. :mhihi:
Защото са реплики. Има си оригинал и той е само един - в случая на БМВ. Всичко останало е...просто заместител.

P.S. А и винаги остава спорен въпроса доколко качествена е една реплика. ОК, твоята се е оказала такава. Ами ако се окаже боклук?
P.S.2 Относно джантите, с които е твоето Е60 в момента...ще се въздържа от коментар. :mhihi:
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 01 Апр 2011, 21:52

cww написа:
Поради същата причина, поради която не харесвам и Ауди. :mhihi:
Защото са реплики. Има си оригинал и той е само един - в случая на БМВ. Всичко останало е...просто заместител.

P.S. А и винаги остава спорен въпроса доколко качествена е една реплика. ОК, твоята се е оказала такава. Ами ако се окаже боклук?
P.S.2 Относно джантите, с които е твоето Е60 в момента...ще се въздържа от коментар. :mhihi:

Вече си е с оригалдъ-то! :mrgreen: Проблема е че нямаше други! Никоя друга не пасна на предния спирачен механизъм! С всяка изминала година започвам все повече да свиквам с тях и да ги харесвам! Между другото днес ги видях на една 7-ца от тия предните и си викам "Тоя е*ати калъфа кара с реплика" :mhihi: :mrgreen:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трезвен
Мечтае да кара: Dramiel

Мнение от pro_01 » 02 Апр 2011, 15:32

Бахмааму, сложна работа. Джоба ми хич не е дълбок, за съжаление.
А конкретно нещо за модели/марки, или всеки си има мнение? :mhihi:
Улици LIVE - Пътната обстановка на живо

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от бабъл » 02 Апр 2011, 16:11

Гледай дота на гумите,да не са много стари.Аз си взех оригинални джанти с гуми за 1000лв,но 17 цола и двугодишни гуми.18-ките са доста по скъпи.Виж ибей,там има доста оферти!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pro_01 » 02 Апр 2011, 16:43

бабъл написа:Виж ибей,там има доста оферти!

Мислих го, ама шипинга ще засере добрата далавера най-вероятно. Иначе оферти има. Тия да речем са доста изкушаващи. Обаче примерно тия са ЕТ35, което ми се види малко? Нещо не мога да вдяна математиката между тоя офсет и ширината на гумата, която носи.

Има ли някакви съображения срещу 3rd party джантите, с изключение на това, че няма да пише BMW на капачката? Колкото повече гледам в ebay-а, толкова повече ми харесват някои модели. Ся, вярно, Diamond звучи като от 2 лева, ама най-лесно е да ударя една боя на капачката :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pro_01 » 03 Апр 2011, 16:17

След известно проучване гумите ще са едни от тези:

- Yokohama Parada Spec-X
- Pirelli Scorpion Zero Asymmetrico
- Hankook Ventus ST

Ако някой има впечатления за тях, ще съм благодарен да сподели.

Между другото, качеството на аудиото в колата е под всякаква критика. Не съм аудиофил, ама няма толкова плосък и изпърдян звук, а настройките на високи и ниски само ми показват колко по-зле може да стане :banghead: Реното ми беше направо hi-fi в сравнение с това. Дали смяна на говорителите би помогнала, или проблемът е в самата система?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от бабъл » 03 Апр 2011, 21:31

Аз като взех моето беше с Пирели Скорпион,но 3 годишни и на вода беше трагедия.Относно аудиото при мен е без забележки,виж да не са ти гепили някои от колоните.При мен под седалките има две големи,виж да не липсват :ranting:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pro_01 » 04 Апр 2011, 22:01

Кахърен съм. Днес я оставих в Дару за смяна на 1 крушка, наместване на 1 халоген и една тапа на вратата. Когато отидох да я взема следобед заби не просто навигацията, а всичко - първо дивидито с картата каза че не се чете, после самата система седя с логото една минута без нищо друго да се случи, накрая забиха бутоните за управление и остана да работи само радиото. После взе да ми свири вентилатора на парното на ниски обороти, а този звук аз много добре го познавам отпреди и хич не ме радва онова, което означава. Беше 5 и малко и нямаше как да се върна и да попитам какво, да еба, се случва тук. Стана ми супер тъпо. Сега гледам, че на фактурата пише "ДЕФЕКТИРА 'GM'!!!" Какво, по дяволите, е GM и как дефектира ей така?! Гледам и че са ми оставили за спомен една изкормена запалка облепена в бяло тиксо във вратата. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 04 Апр 2011, 22:06

pro_01 написа:Кахърен съм. Днес я оставих в Дару за смяна на 1 крушка, наместване на 1 халоген и една тапа на вратата. Когато отидох да я взема следобед заби не просто навигацията, а всичко - първо дивидито с картата каза че не се чете, после самата система седя с логото една минута без нищо друго да се случи, накрая забиха бутоните за управление и остана да работи само радиото. После взе да ми свири вентилатора на парното на ниски обороти, а този звук аз много добре го познавам отпреди и хич не ме радва онова, което означава. Беше 5 и малко и нямаше как да се върна и да попитам какво, да еба, се случва тук. Стана ми супер тъпо. Сега гледам, че на фактурата пише "ДЕФЕКТИРА 'GM'!!!" Какво, по дяволите, е GM и как дефектира ей така?! Гледам и че са ми оставили за спомен една изкормена запалка облепена в бяло тиксо във вратата. :dunno:

Съжалявам те колега че имаш такива проблеми! Не можеш да и се нарадваш! Дано всичко се оправи! Успех! Иначе не не мога да ти помогна с това какво означава GM! Имаше едни ама отдавна фалираха! :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pro_01 » 05 Апр 2011, 11:05

TPAKTOP написа:Съжалявам те колега че имаш такива проблеми! Не можеш да и се нарадваш! Дано всичко се оправи! Успех! Иначе не не мога да ти помогна с това какво означава GM! Имаше едни ама отдавна фалираха! :mhihi:

Това е защото умишлено пропускам другото изречение: "За смяна всмукателен колектор" и четирите цифри до него :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 05 Апр 2011, 11:07

pro_01 написа:
TPAKTOP написа:Съжалявам те колега че имаш такива проблеми! Не можеш да и се нарадваш! Дано всичко се оправи! Успех! Иначе не не мога да ти помогна с това какво означава GM! Имаше едни ама отдавна фалираха! :mhihi:

Това е защото умишлено пропускам другото изречение: "За смяна всмукателен колектор" и четирите цифри до него :mhihi:

Кажи поне първата да знаем дали да се притесняваме за теб или не? :ok:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 05 Апр 2011, 11:29

Да не става въпрос за пеперудките ?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6