Чукане Х5 е53 3.0d
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- Кара: Много коли
- Мечтае да кара: M4
Чукане Х5 е53 3.0d
Здравейте колеги, имам странно чукане което се появи от нищото. Имах спукан колектор, колата беше доста шумна, не вървеше и куп други проблеми. След като смених колектора с чисто нов всичко беше перфектно, но след около 2 седмици започна да чука все едно е нещо по двигателя. Пускам клип в който се чува това чукане, ако може само да споделите вашите мнения какво може да бъде
.
Колата е 3.0d 218hp M57N
https://www.youtube.com/watch?v=Mnum5qgilLk

Колата е 3.0d 218hp M57N
https://www.youtube.com/watch?v=Mnum5qgilLk

- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Re: Чукане Х5 е53 3.0d
Много грубо работи, струва ми се че гарнитурата на новия колектор е изпуснала...трябва да се огледа внимателно около колектора за следи от изгорели газове, обикновено се вижда от където "издиша".
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Какви са стойностите на дюзите?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
Какви са стойностите на дюзите?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- kiky_7
- младши ентусиаст
-
Колеги, днес проверих дюзите с колби
Оказа се, че чукането е от 6-ти цилиндър. На загрял мотор махнахме буксата на 6-ти цилиндър и колата спря да чука, сложихме я пак и чукането започна. Стигнах до това, че може да е дюзата или нещо на долу, бутален болт нещо такова. За да проверя кое от двете е, трябваше да махна всмукателния колектор и да разменя дюзите 1ви цилиндър с 6-ти. Когато изкарах дюзата от 1ви цилиндър беше перфектно чиста ( преди месец сменях колектор и ги вадих всички ), но когато извадих едвам, едвам дюзата от 6-ти беше цялата в нагар от горивото. Цилиндърчето беше все едно никога не беше чистено, а беше чистено преди няма и месец.
Казаха ми, че е възможно да не съм затегнал хубаво дюзата когато съм я свалял миналия път и затова е станало такъв жесток нагар и дюзата е чукала. Според мен дюзата е за чистене или рециклиране незнам там какво ги правят... Както и да е, размених дюзите и сега започна да чука на 1ви цилиндър. Това значи, че дюзата най-вероятно е за смяна, направих пак теста с откачането на буксите на 1-ва и 6-та дюза. Когато махна първа спира да чука, връщам буксата и започва, така установих, че дюзата не е добре. Проверих и 6-та по същия начин и тя леко причукваше. Възможно ли е да предава от първи цилиндър някак си, защото преди това чукаше само на 6-ти.
Оказа се, че чукането е от 6-ти цилиндър. На загрял мотор махнахме буксата на 6-ти цилиндър и колата спря да чука, сложихме я пак и чукането започна. Стигнах до това, че може да е дюзата или нещо на долу, бутален болт нещо такова. За да проверя кое от двете е, трябваше да махна всмукателния колектор и да разменя дюзите 1ви цилиндър с 6-ти. Когато изкарах дюзата от 1ви цилиндър беше перфектно чиста ( преди месец сменях колектор и ги вадих всички ), но когато извадих едвам, едвам дюзата от 6-ти беше цялата в нагар от горивото. Цилиндърчето беше все едно никога не беше чистено, а беше чистено преди няма и месец.
Казаха ми, че е възможно да не съм затегнал хубаво дюзата когато съм я свалял миналия път и затова е станало такъв жесток нагар и дюзата е чукала. Според мен дюзата е за чистене или рециклиране незнам там какво ги правят... Както и да е, размених дюзите и сега започна да чука на 1ви цилиндър. Това значи, че дюзата най-вероятно е за смяна, направих пак теста с откачането на буксите на 1-ва и 6-та дюза. Когато махна първа спира да чука, връщам буксата и започва, така установих, че дюзата не е добре. Проверих и 6-та по същия начин и тя леко причукваше. Възможно ли е да предава от първи цилиндър някак си, защото преди това чукаше само на 6-ти.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Не мисля , че се предава чукането'
По-скоро и втората дюза е за почистване.
Аз бих пробвал с купуване на втора употреба .
Информативно- от къде зареждаш гориво?
По-скоро и втората дюза е за почистване.
Аз бих пробвал с купуване на втора употреба .
Информативно- от къде зареждаш гориво?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- astrapower
- младши ентусиаст
-
Така и така ще се занимаваш с дюзи, една проверка и рециклиране на всички ще е по-добре като че ли.
OFF: А може ли да обясниш как сваляш дюзите? Трябва ли специалиален инструмент?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
Гориво зареждах г/д от GO petroleum около 3-4 месеца уж добре ама от както направих тази интервенция вчера вече си зареждам пак на еко, сложих и добавка на бардал 6 в 1.
Махането на дюзите най-добре със специален инструмент ( като обратен чук ), иначе с две по големи отверки отстрани, но внимаваш да я изкараш без да кривиш, че ще изкривиш шпилките на капака на главата и като тръгнеш да я слагаш задъшжително нов дифтунг.
Сега ще сваля дюзите и ще ги закарам в дунев моторспорт за проверка и ако има някоя ще я рециклират
Махането на дюзите най-добре със специален инструмент ( като обратен чук ), иначе с две по големи отверки отстрани, но внимаваш да я изкараш без да кривиш, че ще изкривиш шпилките на капака на главата и като тръгнеш да я слагаш задъшжително нов дифтунг.
Сега ще сваля дюзите и ще ги закарам в дунев моторспорт за проверка и ако има някоя ще я рециклират

- astrapower
- младши ентусиаст
-
Това е варианта колега, всички на проверка и стенда ще отсъди 

- kiky_7
- младши ентусиаст
-
Сложих добавка на бардал 6в1, до момента съм карал 60км и чукането спря, а имам да карам още около 100 км. докато изразходя добавката. Все пак ще ги закарам на стенд. Поне открих проблема, че е в дюзите.
Ако някой има същият проблем, нека прочете темата може да му помогне. 

- stefan_bmw7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38 725 tds;Pajero 2 ;E66 730d
А освен това чукане други признаци имаше ли? Сутрин при първи старт тресене или по-голям дим от ауспоха?
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
Понеже темата е свързана с дюзи и горивна система, някой има ли наблюдения какъв е ефектът от слагане на двутактово масло в дизела на дизелови двигатели Common rail ?
Двигателя утихва, но има ли положителен ефект за горивната система ?
Колега един съвет, когато гледаш показанията на дюзите гледай на студен двигател.
Двигателя утихва, но има ли положителен ефект за горивната система ?
Колега един съвет, когато гледаш показанията на дюзите гледай на студен двигател.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2