Мехатроник 3.0д 218к.с
Модератор: Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525i
Мехатроник 3.0д 218к.с
Здравейте колеги,
Някой да се е пробвал сам да си отремонтира Мехатроника на скоростната кутия ? Говориме за ZF6HP26 . Аз лично днес поръчах от америка ремонтен комплект за скоростите и след 15 дни като пристигнеще се пробвам сам да си го отремонтирам. Гемини искат една доста хубава цифра..., която въобще не е нормална според мен.
Някой да се е пробвал сам да си отремонтира Мехатроника на скоростната кутия ? Говориме за ZF6HP26 . Аз лично днес поръчах от америка ремонтен комплект за скоростите и след 15 дни като пристигнеще се пробвам сам да си го отремонтирам. Гемини искат една доста хубава цифра..., която въобще не е нормална според мен.
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Re: Мехатроник 3.0д 218к.с
Здравей, какви бяха симптомите на кутията, и сигурно ли е че проблема е от мехатроника, и какво включва ремонтния кит ?
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
Здрасти,
Ами на първо четене имах едно притупване точно преди да спра но само ако спирам рязко, това е вече дискутирано тук в този форум. След ъпддейт на софта на скоростите нещата се осраха тотално, след ъпдейта сега както и да спирам тупка дори и при превключване от 1-ва на 2-ра. Кита сам по себе си са клапанчета но не соленоидите с о пръстени пружини и тн. Има доста неща в кита. Но след като се обадих днес в Гемини и ми обявиха за ремонт на мехатроника 1500лв просто не са познали. Не е толкова сложна процедурата стига да имаш кита но 1500лв айде стига де.
Ами на първо четене имах едно притупване точно преди да спра но само ако спирам рязко, това е вече дискутирано тук в този форум. След ъпддейт на софта на скоростите нещата се осраха тотално, след ъпдейта сега както и да спирам тупка дори и при превключване от 1-ва на 2-ра. Кита сам по себе си са клапанчета но не соленоидите с о пръстени пружини и тн. Има доста неща в кита. Но след като се обадих днес в Гемини и ми обявиха за ремонт на мехатроника 1500лв просто не са познали. Не е толкова сложна процедурата стига да имаш кита но 1500лв айде стига де.
- intruderzzz
- Потребител
-
- Кара: X5
Здравей,
пиши след като направиш ремонта, имам същия проблем и не ми се дават толкова пари по сервизи. Колко струва ремонтния комплект?
пиши след като направиш ремонта, имам същия проблем и не ми се дават толкова пари по сервизи. Колко струва ремонтния комплект?
- joffri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530d 2002g
- Мечтае да кара: E39 M5
Евала пичага.Имам същото приритване преди спиране и като видях цифрите за ремонта ....
Може ли да те помоля за ъпдейт след като го направиш и какви пари ти е коствало?
Мерси.

Може ли да те помоля за ъпдейт след като го направиш и какви пари ти е коствало?
Мерси.
- nvladev
- Потребител
-
- Кара: E53/3.0D/218
Здравей колега, и аз ще чакам да разкажеш за предстоящия ремонт.
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги,
Тъй като кита ще дойде след 15-тина дни нещата ще се случат към средата на месец ноември. Тогава ще имам свободно време да се занимавам.н В момента в който имам ъпдейт ще ви ъпдейтна.
Тъй като кита ще дойде след 15-тина дни нещата ще се случат към средата на месец ноември. Тогава ще имам свободно време да се занимавам.н В момента в който имам ъпдейт ще ви ъпдейтна.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
И аз очаквам резултата , още повече че дадох 2000 лв за ремонт на моята със същите симптоми и някои други.
Колега прочети кутията с подходяща диагностика.
Почти съм сигурен, че ще се наложи смяна поне на два селеноида. Можеш да смениш и тях . Намират се по 120 лв на бр.
Колега прочети кутията с подходяща диагностика.
Почти съм сигурен, че ще се наложи смяна поне на два селеноида. Можеш да смениш и тях . Намират се по 120 лв на бр.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
Колега нямам никакви грешки в скоростите, соленоидите ако не греша са просто отваряне затваряне, т.е ако не работят веднага ще го хване като грешка. В момента кита се намира в Кентъки САЩ, не е мръднал от вчера. Като дойде ще го мисля. За сега всичко опира до този кит. както пишат 99% от този проблем идва от мехатроника и се оправя от чрез този кит стига вътре в мозъка да не се е спукал някой канал и да изпуска не от уплатненията а от самите каналчета. Това е рядко вероятно но съм го виждал на живо
.
Казаха ли ти за тези 2к какво са ти сменили ? на мен от гемини само за мехатроника искат 1500лв нямам представа какво правят там но едвали е нещо повече от този кит и соленоидите. Вече ако има проблем с пакет това идва малко нанагорно, защото ще се наложи свалянето на кутията. Все си мисля, че кутията е доста умна и може да хване разликата когато преплъзват пакетите или Торка. Ще заложа на този ребилд кит с ново масло ресет на адаптациите и ако тогава продължава да рита ще отварям кутията.
Поздрави.

Казаха ли ти за тези 2к какво са ти сменили ? на мен от гемини само за мехатроника искат 1500лв нямам представа какво правят там но едвали е нещо повече от този кит и соленоидите. Вече ако има проблем с пакет това идва малко нанагорно, защото ще се наложи свалянето на кутията. Все си мисля, че кутията е доста умна и може да хване разликата когато преплъзват пакетите или Торка. Ще заложа на този ребилд кит с ново масло ресет на адаптациите и ако тогава продължава да рита ще отварям кутията.
Поздрави.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Пакет Е
7 селеноида
клапанчета
масло
филтър
гарнитура
труд
тотал 2000лв
Моята имаше грешка 4 клапан и влизаше в авариен режим.
Ритането при спиране беше нетърпимо.
Колега, дай линк да видя какво има в ремонтния комплект.
7 селеноида
клапанчета
масло
филтър
гарнитура
труд
тотал 2000лв
Моята имаше грешка 4 клапан и влизаше в авариен режим.
Ритането при спиране беше нетърпимо.
Колега, дай линк да видя какво има в ремонтния комплект.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
Ремонтният ми комплект е по близо до мен
Намира се в Англия другата седмица понеделник-вторник ще почвам ребилда 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
Тук е, утре ще запретвам ръкави.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Успех колега, ще станат нещата с малко търпение и сръчност. Каква е цената на рем. комплекта и от кой сай го поръча ?
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Успех дано да се оправи с този комплект, само да вметна като идея, че навремето след много ровене в Нета аз смених и гарнитурата на мехатроника. Така пишеше по сайтовете, че може и от там да изпуска налягане. Има я в сайта на ZF, проблема е че номера и се вижда на мехатроника чак като се свали картера... За пълен ребилд, сета на колегата, гарнитури, уплътнения и соленоиди
аз така и не разбрах как се познават, че са здрави
мерих им съпротивление, подавах им ток и докато не ги смених все си риташе... 

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2