машинна смяна на масло в автоматични скорости?
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
машинна смяна на масло в автоматични скорости?
Здравейте!
От скоро съм собственик на бмв е53. Закупих масло ЗФ 6 от колега от форума но не мога да намеря мнение във форума къде да го сменя с машина.
В София , Пловдив няма значение.
Колата ми, както за повечето от вас, е важна за мен и искам по нея да се работи кадърно а не да се претупва работата.
Моля за мненията ви !
От скоро съм собственик на бмв е53. Закупих масло ЗФ 6 от колега от форума но не мога да намеря мнение във форума къде да го сменя с машина.
В София , Пловдив няма значение.
Колата ми, както за повечето от вас, е важна за мен и искам по нея да се работи кадърно а не да се претупва работата.
Моля за мненията ви !
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- IvanLazarov
- Потребител
-
- Кара: X5 E53 3.0d
Re: машинна смяна на масло в автоматични скорости?
Аз бих ти препоръчал изобщо да не го сменяш.
Купих си същото БМВ през ноември. Скоростите бяха перфектни. След месец смених маслото и започна придърпване, после стържене при около 80-100 км , после се форсира сама ,торкове моркове и т.н.
Изказвам лично мнение , знам че по пътя на всички логики ако маслото е изгубило вискозитета си , то следва да се смени.
Но да се има предвид ,че караме 10-12 годишни коли, които не си знаят пробега в повечето случаи.
Купих си същото БМВ през ноември. Скоростите бяха перфектни. След месец смених маслото и започна придърпване, после стържене при около 80-100 км , после се форсира сама ,торкове моркове и т.н.
Изказвам лично мнение , знам че по пътя на всички логики ако маслото е изгубило вискозитета си , то следва да се смени.
Но да се има предвид ,че караме 10-12 годишни коли, които не си знаят пробега в повечето случаи.
- svetliol
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 40d
- Мечтае да кара: Всички коли на света!
Колега виж Джемини или сервиза на Дунев.
Смяната на маслото в скоростите е силно препоръчителна.
Смяната на маслото в скоростите е силно препоръчителна.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Ще го сменя, защото имам основание да смятам ,че в момента кутията не е с правилното масло.
Дунев разбрах ,че не работят с материали на клиента, освен, че прочетох доста отрицателни коментари.
За джемини не съм питал , но ми се иска някой да сподели конкретен сервиз , дори конкретен техник с който е работено и е останал доволен. IvanLazarov , какво масло сложи в кутията ?
Дунев разбрах ,че не работят с материали на клиента, освен, че прочетох доста отрицателни коментари.
За джемини не съм питал , но ми се иска някой да сподели конкретен сервиз , дори конкретен техник с който е работено и е останал доволен. IvanLazarov , какво масло сложи в кутията ?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
За Джемини, преди около седмица изпратих запитване до сервиза, но така и не получих отговор. И аз съм на фаза смяна на маслото в авт. кутия, но също търся варианти и не ми се експериментира особено. В сайта на Джемини има обявени цени за пълна и частична смяна. Предполагам си работят само с техни материали. Ако не се бъркам и там слагаха ZF масло, поне така пишеше някъде по рекламните брошури. Съвсем скоро ще има още една машина за автоматична смяна на маслото при колега със сервиз познат във форума. Ще изчакам още малко и го сменям, че съм на 205 k. км. Повечето обаче работят с техни консумативи по понятни причини, което е не особено коректно спрямо клиента.
- IvanLazarov
- Потребител
-
- Кара: X5 E53 3.0d
klintan66 написа:Ще го сменя, защото имам основание да смятам ,че в момента кутията не е с правилното масло.
Сложих си оригиналното масло ZF 6 , купих го от Елит Кар, смених и филтъра, и някаква букса.
И както казах съжалявам, че го смених защото в момента кутията ми е отвратителна, а до преди смяната беше почти перфектна.
- baholino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535d
- Мечтае да кара: i3
- Детайли за колата: M-пакет
Моето го смених в сервиз Top Drive на околовръстното м/у Бояна и Драгалевци (до ауспуси Крафт). По спомен, излезна малко под 500лв с масло, филтър и някаква друга джаджа купени от тях. Може да ги питаш колко ще струва само смяната.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо
- klintan66
- старши ентусиаст
-
astrapower написа:За Джемини, преди около седмица изпратих запитване до сервиза, но така и не получих отговор. И аз съм на фаза смяна на маслото в авт. кутия, но също търся варианти и не ми се експериментира особено. В сайта на Джемини има обявени цени за пълна и частична смяна. Предполагам си работят само с техни материали. Ако не се бъркам и там слагаха ZF масло, поне така пишеше някъде по рекламните брошури. Съвсем скоро ще има още една машина за автоматична смяна на маслото при колега със сервиз познат във форума. Ще изчакам още малко и го сменям, че съм на 205 k. км. Повечето обаче работят с техни консумативи по понятни причини, което е не особено коректно спрямо клиента.
Преди минута звъннах на топдрайв и казаха, че машината им не може да изкара маслото от турбината.
Човека с който говорих пое ангажимент да ме насочи къде да го сменя.
Точно защото слагат от 200 л варели и им излиза изгодно/мое мнение/ , затова не работят с масло от клиента.
astrapower кой е колегата от форума , да се запиша при него? Не ми пречи да изчакам.
Може и на лс.
Главния фактор, според мен, не е бидоните с масло. А това, че всеки иска някаква гаранция за извършения ремонт. Но като си вземе марково масло ZF от ОЛХ за 6 лв/л, и филтър за кутията от Лидъл и после вика: "-Тия от сервиза ми строшиха колата!" и почва да ги носи навсякъде. А както знаем една лоша рецензия се оправдава много по-трудно, от колкото да се докаже хубава такава.
А по-спомен, че бях проверявал няколко сервиза преди време, всичките които ми казаха обслужване/ремонт с техни консумативи ми даваха гаранция. По спомен беше нещо от сорта на 1г. или 30 000км, което настъпи първо.
Което според мен си заслужава да се дадът, примерно, едни 200лв повече.
А по-спомен, че бях проверявал няколко сервиза преди време, всичките които ми казаха обслужване/ремонт с техни консумативи ми даваха гаранция. По спомен беше нещо от сорта на 1г. или 30 000км, което настъпи първо.
Което според мен си заслужава да се дадът, примерно, едни 200лв повече.
Аз пък не разбирам на какво дават тази гаранция. На кутията ли, която е стара и може да се счупи всеки момент независимо дали е сменено маслото или не. Какво ще стане ако кутията се развали след 5 месеца примерно - ще ти я поправят за тяхна сметка...надали.
- astrapower
- младши ентусиаст
-
klintan66 написа:astrapower написа:За Джемини, преди около седмица изпратих запитване до сервиза, но така и не получих отговор. И аз съм на фаза смяна на маслото в авт. кутия, но също търся варианти и не ми се експериментира особено. В сайта на Джемини има обявени цени за пълна и частична смяна. Предполагам си работят само с техни материали. Ако не се бъркам и там слагаха ZF масло, поне така пишеше някъде по рекламните брошури. Съвсем скоро ще има още една машина за автоматична смяна на маслото при колега със сервиз познат във форума. Ще изчакам още малко и го сменям, че съм на 205 k. км. Повечето обаче работят с техни консумативи по понятни причини, което е не особено коректно спрямо клиента.
Преди минута звъннах на топдрайв и казаха, че машината им не може да изкара маслото от турбината.
Човека с който говорих пое ангажимент да ме насочи къде да го сменя.
Точно защото слагат от 200 л варели и им излиза изгодно/мое мнение/ , затова не работят с масло от клиента.
astrapower кой е колегата от форума , да се запиша при него? Не ми пречи да изчакам.
Може и на лс.
Здравей, изпратих ти ЛС. Ами за варелите предполагам на повечето места е така, но като сменях моето масло преди месец всичко си беше на бутилки. Двигателно 5л. туба + 3х1л., отделно за диференциалите и за раздатката.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Аз си взех от колега от форума 12 л ZF за да се промие кутията с 3 л , НО ако действително има сервиз който дава гаранция 30000 км моето ще си го оставя за спомен и отивам да ми сложат масло каквото искат.
Както и да е за сега съм се ориентирал към един сервиз .Там интересното е, че машината им искала две шишета добавка за промиване
плюс 3 литра масло в повече .
Както и да е за сега съм се ориентирал към един сервиз .Там интересното е, че машината им искала две шишета добавка за промиване

- astrapower
- младши ентусиаст
-
По каталог: 9.5 литра, но това е ако изцяло "източена".
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Tакаа- смених маслото в сервиз в Пазарджик . Оказа се че и тук имаме машина.
Смяната струва 100 лв .Става за 3-4 часа. с две добавки по 20лв за промивка и поддръжка общо 140лв Не съм почитател на добавките
но втората е немска - GAT по TUW , и се надявам да е в полза.
Минус - затегнаха картера с майсторски усет а уж затягаха с диноключ.
Доволен съм като цяло.
Смяната струва 100 лв .Става за 3-4 часа. с две добавки по 20лв за промивка и поддръжка общо 140лв Не съм почитател на добавките
но втората е немска - GAT по TUW , и се надявам да е в полза.
Минус - затегнаха картера с майсторски усет а уж затягаха с диноключ.
Доволен съм като цяло.

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2