Може ли да се зарежда свързан към колата акумулатор?
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Може ли да се зарежда свързан към колата акумулатор?
Днес ми беше паднал акумулатора на колата, понеже не я бях палил две седмици и я запалих с кабели, премерих и добре зарежда, около 14-14.10V, но не съм карал много и ми се иска вечерта да я оставя включена към зарядно да се освежи акумулатора. Купих си едно зареждащо устройство Bosch C3, но в неговото ръководство не става много ясно дали мога да го закача не директно към акумулатора а към клемите под предния капак? Идеята ми е да не разкачам акумулатора, защото е трудно достъпен, трябва да извадя джантата от багажника, да отвинтя един метален триъгълник и чак тогава ще имам достъп до акумулатора.
- Дидо ди
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38 3.5 V8
- Мечтае да кара: 328 с колектор от 325
- Детайли за колата: Без задни гърнета
Re: Може ли да се зарежда свързан към колата акумулатор?
може и без да разкачаш акумулатора
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
И подсигури по някакъв начина капака, че последно един Крайслер щеше да пламне като факла ! 

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- младши ентусиаст
-
Закачих го на клемите отпред и индикатора за зареждане започна да мига че зарежда, колата я оставих отключена а предния капак вдигнат. На сутринта ще видя какво е станало 

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Дай инфо на сутринта колега,че и мен ме вълнува от много време този въпрос...и в моето ръководство не става ясно дали е разрешено или не.Не ми се сваля и на мен акумулатора и ако всичко е наред,ще заредя и моя така,профилактично преди зимата(ако има такава
)

- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Правил съм го и няма проблем, потвърждавам ,че става отпред на клемите .
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Аз съм зареждал много пъти като директно съм закачал на клемите на акумулатора както си е вързан, а зарядното в багажника че иначе трябва да стои с вдигнат капак пред къщата. Нямал съм проблем досега, а ти като го закачиш отпред за клемите, още по добре, така се зарежда.

- Giovanni
- младши ентусиаст
-
В бмв документацията пише, че точно така се зарежда акомулатор на колата, на клемите отпред. Тук из форума имаше някъде тема за БМВ зарядното, което аз ползвам за поддръжка на автомобилите които не карам.
П.п. намерих я темата. viewtopic.php?f=4&t=381857&hilit=%D0%B1%D0%BC%D0%B2+%D0%B7%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B4%D0%BD%D0%BE
П.п. намерих я темата. viewtopic.php?f=4&t=381857&hilit=%D0%B1%D0%BC%D0%B2+%D0%B7%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B4%D0%BD%D0%BE
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Има и едно по-интелигентно зарядно ,но цената му е ........
http://www.deutronic.com/products/batte ... -watt.html
http://www.deutronic.com/products/batte ... -watt.html
- младши ентусиаст
-
Днес сутринта всичко беше наред, на зарядното в зелено светеше индикатора ОК, че акумулатора е зареден и след като разкачих зарядното и премерих напрежението с мултицет беше 12.74V. Това би трябвало да е нормална стойност на зареден акумулатор, след няколко дена пак ще го измеря, възможно е акумулатора да е почнал да се скапва или някъде да се е появила утечка. Благодаря на всички за съветите.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Koлеги, този номер (зареждане през клемите в двигателния отсек) съм го правил десетки пъти без никакъв проблем:

Дори малко се учудвам на колебанието на Колегата - какъв проблем може да възникне, щом на същите клеми се подава стартерен ток за запалване? Аз дори си монтирах специална наставка (в малката кутийка на снимката долу) на тези двете клеми и директно включвам зарядното към нея, без да се замислям кое е (+) и кое - маса.
Има дори по-лесен начин за зареждане на батерията - през някой от контактите за запалки на колата. Но за това ви трябва специална приставка (най-вдясно на снимката долу):

Дори малко се учудвам на колебанието на Колегата - какъв проблем може да възникне, щом на същите клеми се подава стартерен ток за запалване? Аз дори си монтирах специална наставка (в малката кутийка на снимката долу) на тези двете клеми и директно включвам зарядното към нея, без да се замислям кое е (+) и кое - маса.
Има дори по-лесен начин за зареждане на батерията - през някой от контактите за запалки на колата. Но за това ви трябва специална приставка (най-вдясно на снимката долу):

Excellent! Steven is my name!
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Това през запалката дали е ефективно - черпиш ток от акумулатора, за да го зареждаш?!
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
MMG написа:.........черпиш ток от акумулатора, за да го зареждаш?!
Честно ,наистина ли си го помисли това ???

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Нищо не черпиш,но не става през запалката или поне не след 16-тата минута!Или монтираш директна запалка,която не заспива или с щипки!
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2