X5/X7 G05/G07 40i - болежки, екстри, силни/слаби страни...
Модератор: Технически модератори
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Re: X5 G05 40i - болежки, екстри, силни/слаби страни и т.н.
Кола над 5 метра е доста непрактично за България. От друга страна пък е пълно с Х7-ци.
I love the sound of V8 in the morning...
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Re: X5 G05 40i - болежки, екстри, силни/слаби страни и т.н.
Nickelback написа:Rainbow написа:X5 и X7 са еднакви като ширина. Х7 бие с дълбочината
Като мерих по моето седене спрямо волана в колата Х3 - Х5 - Х7 (все Г серии) Х3-Х5 беше 3 см разликата в дълбочината от гърба на предната седалка, до облегалката на задната. Х3-Х7 беше 18 см
Та аз минах също на Х7 с две малки деца, но за мен е ключово и колко е висок човек. Аз съм 195см и при Х3-ката например нямаше как да карам и да имам столче зад мен с основа с крак. Х5 за почти двойна цена на Х3 и 3см разлика беше абсолютно безсмислено (в широчината и височината е осезаема - към 20 см по-широко и сигурно 10 см по-високо от Х3) за мен.
За размера отпред само ще кажа, че стелките са еднакъв парт номер и за Х5, и за Х7, но отзад идва магията. А пък багажника на Х7-та побира наистина много. Лятната ни почивка само от багажника напълнихме 2 колички на пиколото в хотела
Вече ако искаш да ползваш и третият ред, забравяш за багажника, но пък реално 7 човека ще се хванете (особено ако 2-3 от тях са деца).
Много ценно мнение, благодаря за споделянето!![]()
Ако трябва да съм честен, нещото което най-много ме блазни при X7 е динамичното пасажерско простраство отзад vs. багажното пространство, чрез опцията за регулиране на втория ред седалки (аз държа да е цяла, а не две отделни кресла).
А и бонусът с трети ред хич не е за пренебрегване - все може да се качи някоя и друга баба/дедо за някоя разходка наблизо![]()
Ще видим, ще видим - широко и дълго животно е X7, и ще трябва да му търся и нов гараж така
Освен гаража и като цяло за София си е неудобство толко голяма кола. Аз Х5-цата съм си я взел за предимно извънградско, ама в редките случай в които ми се налага да обикалям по София, се караме с жена ми кой да вземе Х1-цата
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: X7 40i M-sport и Grand Cherokee WK
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: :)
X7: G07 pre-LCI, M-sport, B&W, individual black Merino leather, full bench 2nd row, extended shadow line...
GC: ...SRT
Re: X5/X7 G05/G07 40i - болежки, екстри, силни/слаби страни.
Да си бъмпна темата, въпреки че ще пиша в нея за G07 в крайна сметка, нищо, че отначало мислех да е G05
Та малко ще сменя и заглавието на темата, да има къде да питам... глупави въпроси
Общо взето колата надмина очакванията ми (вече писах някъде), но с две думи - брутална возия по моите скромни стандарти, слизайки от американски твърдак
Въпреки 22-инчовите рънфлети
Изобщо няма нещо да не ми харесва в тая кола, с ръка на сърцето го казвам
Управление, екстри, спирачки - топ! Дори ускорението ме изненада (40i взех, както е и озаглавена темата изначало)
Очаквах да е доста спрял кон с тия 2435кг по талон (в сравнение с Черокито да речем), но не - на усет поне, полита доста добре като я смачкаш!
Пространството е брутално, както написа @Rainbow
Bowers&Wilkins-а кърти мивки и той
Единствено ми се струва, че обдухването на седалките е слабо, но това си е някакво мое си очакване, което явно няма връзка с реалността
Най-накрая май ѝ разучих всички менюта и смятам, че съм си я къстамизирал като за мен
Много ме кефи дисттроника и lane keeping асистента до определена степен.
Лазерните фарове, като че ли още не съм ги видял в действие
Май не се включват като просто дадеш на дълги, ами трябва да си по магистрала, или бъркам? 
Поне не съм впечатлен, като светна на една стена на 15 метра пред мен - все едно още една група LED-ове се пускат наред с тези на късите
И най-важното успявам да го набутвам в гаража, и то е само и единствено благодарение на маневреността му, и по-малко на шофьорските ми (не)умения
Че и остават едни 40-45 сАнтима отпред до вратата като го пусна плътно до стената отзад. На един пръст от една плоча фибран съм си сложил отзад и понякога леко я пипвам (нарочно)
Сега ще взимам тебешир да маркирам къде ми идва сгънатото огледало и да си знам докъде да я пускам
Но не е кола за града, както писахте
Поради "епичен фейлър" по Черокито, сега се налага да карам детето на детска по центъра сутринта, и не е супер релаксиращо занимание
Но... добре, че е маневрен и аз съм калЕн на незавиване!
Там където се сгъвам с X-a, с Черокито абсурд да го направя същото, нищо че е 40см по-късо! Просто американеца не завива... грам! 

Та малко ще сменя и заглавието на темата, да има къде да питам... глупави въпроси Общо взето колата надмина очакванията ми (вече писах някъде), но с две думи - брутална возия по моите скромни стандарти, слизайки от американски твърдак
Въпреки 22-инчовите рънфлети
Изобщо няма нещо да не ми харесва в тая кола, с ръка на сърцето го казвам
Управление, екстри, спирачки - топ! Дори ускорението ме изненада (40i взех, както е и озаглавена темата изначало)
Пространството е брутално, както написа @Rainbow
Bowers&Wilkins-а кърти мивки и той
Единствено ми се струва, че обдухването на седалките е слабо, но това си е някакво мое си очакване, което явно няма връзка с реалността
Най-накрая май ѝ разучих всички менюта и смятам, че съм си я къстамизирал като за мен
Много ме кефи дисттроника и lane keeping асистента до определена степен.
Лазерните фарове, като че ли още не съм ги видял в действие
Май не се включват като просто дадеш на дълги, ами трябва да си по магистрала, или бъркам? Поне не съм впечатлен, като светна на една стена на 15 метра пред мен - все едно още една група LED-ове се пускат наред с тези на късите
И най-важното успявам да го набутвам в гаража, и то е само и единствено благодарение на маневреността му, и по-малко на шофьорските ми (не)умения
Че и остават едни 40-45 сАнтима отпред до вратата като го пусна плътно до стената отзад. На един пръст от една плоча фибран съм си сложил отзад и понякога леко я пипвам (нарочно) Но не е кола за града, както писахте

Поради "епичен фейлър" по Черокито, сега се налага да карам детето на детска по центъра сутринта, и не е супер релаксиращо занимание

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Честито колега, със здраве и само гориво да сипваш
Обдухването е пословично слабо при тези модели. Нямам такова, но от многото места където чета, хората масово се оплакват, че не се усеща буквално нищо. Общо взето работи на принципа "да не ти залепя тениската" и няма нищо общо с охлаждане.
Относно фаровете - лазерите тръгват след 60км/ч и при достатъчна тъмнина. Иначе няма да ги видиш. Автоматичните къси-дълги с тунела на фаровете работят страхотно и е радост да караш по този начин. Общо взето като си извън града, натискаш бутона под БЦ бутона на лоста на мигачите и оттам нататък всичко си върви автоматично според пътните условия, вкл. и лазерите. Прото не си покарал извънградско на тъмно явно
Обдухването е пословично слабо при тези модели. Нямам такова, но от многото места където чета, хората масово се оплакват, че не се усеща буквално нищо. Общо взето работи на принципа "да не ти залепя тениската" и няма нищо общо с охлаждане.
Относно фаровете - лазерите тръгват след 60км/ч и при достатъчна тъмнина. Иначе няма да ги видиш. Автоматичните къси-дълги с тунела на фаровете работят страхотно и е радост да караш по този начин. Общо взето като си извън града, натискаш бутона под БЦ бутона на лоста на мигачите и оттам нататък всичко си върви автоматично според пътните условия, вкл. и лазерите. Прото не си покарал извънградско на тъмно явно
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
На фейслифта се усеща обдухването. Аз си го пускам първоначално на най-силното и после го намалявам. Жената пък изобщо не го ползва-било и студено.
I love the sound of V8 in the morning...
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3