E83 X3 2009 - проблем с тоци утечка

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от mmoutafchiev » 09 Дек 2024, 16:21

Привет,
Всяка зима по това време при по-голяма влажност пада акумулатора въпреки, че се кара ежедневно. Премигва таблото в началото при контакт и после изчезва всичко и няма ток да запали. Изглежда от влагата нещо се намокря и започва да прави проблеми. Минава малко време, зареждам акумулатора, тръгвам към сервиза и проблема повече не се проявява и съответно те не могат да разберат от какво се дължи това.
Днес подадох ток запали идеално после продължи да си пали, но няма никакви светлини на таблото, измервателните уреди въобще не работят - км, оборотомер, ниво бензин, темп...въобще нищо. Но работи и върви перфектно. Фарове работят, отопление, радио - всичко без таблото ):
Някой може ли да ме посъветва нещо? Добър сервиз електро?
Благодаря предварително. Мартин

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 05, К25 06

Re: E83 X3 2009 - проблем с тоци утечка

Мнение от NiksGS » 10 Дек 2024, 17:43

Виж дали имаш нещо афтър маркет инсталирано по колата.
Аз имах подобен проблем (източен акумулатор) на петия ден след закупуването, оказа се забравена лампа в купето.
Можеш да направиш измерване на консумацията. При отключена/ заключена след около 2- 3 минути неизползване, модулите изключват поетапно, консумацията не трябва да е повече от 0,05А. Т.е. само остава приемника на дистанционното.
Виж самия предпазител, за табло/ осветление, съгласно таблицата кой е точно и ако трябва го подмени, дори и да изглежда здрав.
Не е изключено самото табло да губи захранване, в някакъв момент.
Може и акумулатора да е за смяна, но това мисля може с товарна вилка в някой сервиз да замерят.
Ultimate Riding Machine

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6