Смяна на спирачни дискове и накладки на BMW X3 F25
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Здравейте, дойде времето за смяна на дискове и накладки намоето BMW Х3 F25 и бях изправен пред дилемата каква марка да избера.
Предвид опита ми с 6 предишни БМВ-та, на които вече бях слагал предни дискове афтърмаркет и не след дълго се изкривяваха изборът ми се сведе до оригинални или АТЕ дискове и накладки.
В крайна сметка реших да направя компромис 50/50 така да се каже.
Отпред заложих на оригинални дискове и накладки ОЕМ, а на задната ос АТЕ дискове и накладки.
Предвид спецификите по смяната снимах всичко, като го разделих на две видеа първото за смяна на предни дискове дискове и накладки, а второто за задни дискове и накладки на БМВ ф25.
Сега ще пусна и линковете към видеата.
Link: https://youtu.be/onE26CXfhKs
В това видео ще ви покажа как да смените предни спирачни дискове и накладки на BMW X3 F25. Ще използвам оригинални дискове и накладки за предната част, и дискове и накладки на ATE за задната част. Ще видите детайлно всеки етап от процеса, включително полезни съвети и трикове, които ще ви помогнат да извършите тази процедура лесно и безопасно.
Подготовка и необходими инструменти.
Стъпка по стъпка смяна на предни спирачни дискове и накладки.
Стъпка по стъпка смяна на задни спирачни дискове и накладки.
Съвети за безопасност и поддръжка.
От къде купих дисковете и накладките с отстъпка.
Полезна информация:
Видеото включва подробности за това от къде съм купил спирачните дискове и накладки на преференциални цени. Не пропускайте тази информация, ако искате да спестите пари при следващата си покупка на авточасти.
Надявам се, че видеото ще ви бъде полезно и ще ви помогне да се справите със смяната на спирачни дискове и накладки на вашия BMW X3 F25.
Във втората част на видеото сменям задните дискове и накладки, като там има една особеност предвид факта, че Х-3ката е автоматик и е с електрическа ръчна спирачка, като това изисква дилърска програма за прибиране на буталта на спирачните апарати.
Но и това си има начин: разглобявам моторчето на ръчната, като там има опция да се навие и прибере, във видеото подробно показвам и обяснявам.
ето и линк към видеото: https://youtu.be/9Dt38CHRPHc
За да предотвратя всякакви шумове като свирене при спиране и прочие, използвах паста за накладки на БМВ. Намазват се контактните повърхности на супортите с накладките и бутлата, но и това съм го показал как се прави във видеата.
Вече имам изминати над 2000км и смея да твърдя, че се радвам от избора си на дискове и накладки.
Ако имате въпроси пишете с каквото мога ще помагам!
Поздрави на всички!
Предвид опита ми с 6 предишни БМВ-та, на които вече бях слагал предни дискове афтърмаркет и не след дълго се изкривяваха изборът ми се сведе до оригинални или АТЕ дискове и накладки.
В крайна сметка реших да направя компромис 50/50 така да се каже.
Отпред заложих на оригинални дискове и накладки ОЕМ, а на задната ос АТЕ дискове и накладки.
Предвид спецификите по смяната снимах всичко, като го разделих на две видеа първото за смяна на предни дискове дискове и накладки, а второто за задни дискове и накладки на БМВ ф25.
Сега ще пусна и линковете към видеата.

В това видео ще ви покажа как да смените предни спирачни дискове и накладки на BMW X3 F25. Ще използвам оригинални дискове и накладки за предната част, и дискове и накладки на ATE за задната част. Ще видите детайлно всеки етап от процеса, включително полезни съвети и трикове, които ще ви помогнат да извършите тази процедура лесно и безопасно.
Подготовка и необходими инструменти.
Стъпка по стъпка смяна на предни спирачни дискове и накладки.
Стъпка по стъпка смяна на задни спирачни дискове и накладки.
Съвети за безопасност и поддръжка.
От къде купих дисковете и накладките с отстъпка.
Полезна информация:
Видеото включва подробности за това от къде съм купил спирачните дискове и накладки на преференциални цени. Не пропускайте тази информация, ако искате да спестите пари при следващата си покупка на авточасти.
Надявам се, че видеото ще ви бъде полезно и ще ви помогне да се справите със смяната на спирачни дискове и накладки на вашия BMW X3 F25.
Във втората част на видеото сменям задните дискове и накладки, като там има една особеност предвид факта, че Х-3ката е автоматик и е с електрическа ръчна спирачка, като това изисква дилърска програма за прибиране на буталта на спирачните апарати.
Но и това си има начин: разглобявам моторчето на ръчната, като там има опция да се навие и прибере, във видеото подробно показвам и обяснявам.

За да предотвратя всякакви шумове като свирене при спиране и прочие, използвах паста за накладки на БМВ. Намазват се контактните повърхности на супортите с накладките и бутлата, но и това съм го показал как се прави във видеата.
Вече имам изминати над 2000км и смея да твърдя, че се радвам от избора си на дискове и накладки.
Ако имате въпроси пишете с каквото мога ще помагам!
Поздрави на всички!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Смяна на спирачни дискове и накладки на BMW X3 F25
Като цяло е ок, но допусна няколко важни грешки.
- не почисти главината губаво, това че е тръкна малко с телената четка нищо не прави;
- не измери главините за кривини. След перфекното почистване на главината с телена четка на флекс, тя се измерва за кривини, най-често около дупките на болтовете, ако е над 2 стотни, трябва смяна;
- не напръска главината с керамичен спрей. Така оставено на сухо там ръждясва и надига диска, което води до кривини;
- не почисти водачите на спирачния апарат;
- не почисти съпорта, където ляга накладката, а диретно намаза, можеше да намажеш и накладките.
- ръчната се "освобождава" с диагностична програма и влиза в така наречения work mode.
- никъде не видях, да стягаш с динамометричен.

- не почисти главината губаво, това че е тръкна малко с телената четка нищо не прави;
- не измери главините за кривини. След перфекното почистване на главината с телена четка на флекс, тя се измерва за кривини, най-често около дупките на болтовете, ако е над 2 стотни, трябва смяна;
- не напръска главината с керамичен спрей. Така оставено на сухо там ръждясва и надига диска, което води до кривини;
- не почисти съпорта, където ляга накладката, а диретно намаза, можеше да намажеш и накладките.
- ръчната се "освобождава" с диагностична програма и влиза в така наречения work mode.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- spower
- старши ентусиаст
-
Kroki написа:Като цяло е ок, но допусна няколко важни грешки.
- Почистих главината идеално, но няма как във видеото да държа 5 минути търкане с четка и да убия зрителското търпение.
- Не измерих главините за кривини, понеже не съм имал никакви проблеми с биене и тресене при спиране!
- Напръсках с спрей против ръжда
- Водачите също ги почистих, както и супорта с телена четка, тъй-като видеото го разделих на две части в едната съм показал!
- Едва ли всеки има диагностична програма, както и аз нямам и точно това е ценното да се види как без такава програма може да "излъже" ръчната спирачка и да се приберат буталата.
- Защото не съм стягал с динамометричен ключ.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега не виждам защо се сърдиш. Забележките са защото, видеото е направено с цел да покажеш на други хора как се сменят дискове и накладки.
Ако ти нямаш кривини на главината, някой друг може да има и така да си унищожи чисто новите дискове- в този случай никой няма да му приеме рекламацията.
Спрей против ръжда, няма нищо общо с високотемпературна грес.
За динамометричния ключ е ясно, не се работи по усет, не се стяга докато "скръцне"
Точките на мазане с грес са 17- има- ги в инструкциите на BMW, някои от тях ги има дори и в инструкцията на ATE към накладките.
Ако ти нямаш кривини на главината, някой друг може да има и така да си унищожи чисто новите дискове- в този случай никой няма да му приеме рекламацията.
Спрей против ръжда, няма нищо общо с високотемпературна грес.
За динамометричния ключ е ясно, не се работи по усет, не се стяга докато "скръцне"
Точките на мазане с грес са 17- има- ги в инструкциите на BMW, някои от тях ги има дори и в инструкцията на ATE към накладките.
- Kroki
- Дон Кроки
-
Даже ми стана тъпо, че изгубих 5мин да ти гледам видеото и да ти напиша точките. Успех в живота! 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- spower
- старши ентусиаст
-
Kroki написа:Даже ми стана тъпо, че изгубих 5мин да ти гледам видеото и да ти напиша точките. Успех в живота!
Е познах, относно ползотворността на коментара ти, но веднага възниква въпросът ми, след като си наясно с процедурата защо си гледал видеото и си затрил така тъпо тези 5мин от живота си?

- Kroki
- Дон Кроки
-
Явно не можеш да го разбереш(каква ли е причината?), ще ти отговоря.
Показваш видео как да се правят нещата и искаш да учиш хората. ОЧЕВИДНО има грешни процедури, написал съм ти съвсем нормално къде съм видял пропуски, за да можеш да подобриш знанията и уменията си, да коучваш хората. Така ли им преподаваш и фитнес и диети?
Когато някой те пита или ти казва нещо, така ли му казваш - Не се заяждай с мен, аз си знам.
Мислех, че си адекватен и когато някой ти направи забележка, ще бъде обсъдена, а не приемана за заяждане, не си 05` набор нали?
Показваш видео как да се правят нещата и искаш да учиш хората. ОЧЕВИДНО има грешни процедури, написал съм ти съвсем нормално къде съм видял пропуски, за да можеш да подобриш знанията и уменията си, да коучваш хората. Така ли им преподаваш и фитнес и диети?

Мислех, че си адекватен и когато някой ти направи забележка, ще бъде обсъдена, а не приемана за заяждане, не си 05` набор нали?
Аз бих коментирал така. Евала за труда и затова, че авторът е отделил доста време, за да го заснеме и обработи в стил DIY. Изключително малко са хората с такива теми във форума, включително тези, които професионално се занимават, особено прецизните следващи всички BMW процедури или TIS например и са наясно с всички тънкости, не си правят труда да го споделят, поне тук. Защото отнема време и не всеки му се занимава и т.н...Така, че адмирации!
Sent from my iPad using Tapatalk
- spower
- старши ентусиаст
-
MMG написа:Аз бих коментирал така. Евала за труда и затова, че авторът е отделил доста време, за да го заснеме и обработи в стил DIY. Изключително малко са хората с такива теми във форума, включително тези, които професионално се занимават, особено прецизните следващи всички BMW процедури или TIS например и са наясно с всички тънкости, не си правят труда да го споделят, поне тук. Защото отнема време и не всеки му се занимава и т.н...Така, че адмирации!
Благодаря за подкрепата!
Хора като Вас ме мотивират да отделя от времето си и да създам подобно съдържание, което да бъде полезно на обществото!
Поздрави!

9 мнения
• Страница 1 от 1