БМВ Е53 Грешка P0011

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318 IS 143HP
Мечтае да кара: M POWER
Детайли за колата: BMW 318 IS 143HP

БМВ Е53 Грешка P0011

Мнение от Lyudmil_Rusinov » 03 Юни 2024, 18:33

Здравейте от вече повече от 2 години съм собственик на БМВ Е53 3.0I M54B30 , по колата съм сменил почти всико от окачване до лоста за скорости :D
питането ми е следното колата има проблем с ускорението в ниските обороти, като се случва един път палиш колата върви много (прави ми впечатление че тогава оборотите ги държи към 700) върви перфектно и като угасиш и запалиш на другия ден пак е мъртвец в ниските обороти , проверени са соленойди на двоен ванос ,единия го смених с нов , другия беше ОК след почистване ,вътре пружинките на соленойдите (избутвачите са ОК) двата датчика на intake i exhaust също са сменени , двойния ванус преди 1 година го ревизираха с ремонтния комплект смениха пръстенчета лагери всичко по него, и тогава ми казаха че веригата е ОК, но като грешка го засичам P0011 което е тайминга на двойния ванус , питането ми е ако може да ме насочите към сервиз в който се правят само БМВ , не такива койта правят всичко или ауди, колата пали работи много добре но в ниските обороти я няма , грешката показва тайминга на двойни ванус което значи веригата и всичките консумативи по нея ,но в сервиза последния път ми казаха че била ОК, но тия там си правят ауди ..... ако имате някой познат които има сервиз или разбира моля ви да ме насочите :))) неми се влиза в случаен сервиз или в сервиза на бай-х** дето от всичко разбира че тоя път може и да го застрелям ..... Прави ми впечатление че оборотите са една идея по високи като няма мощност в ниските обороти към 800 + , клапана който регулира оборотите на празен ход също го проверих и го смених с нов , дроселовата клапа е ОК, само я почистих ,Мап сензора е в перфектно състояние, незнам или е веригата на двойния ванус или нещо друго дребно , защото по някой път като я запалиш и си е ОК нз дали има варянт един път да зацепва, в повечето пъти не ,незнам дайте някой съвет или ако може най-добре препоръка за сервиз , ако някой е имал същия проблем с М54Б30 ,да каже и колата е с ръчна скоростна кутия. Благодаря ви :))))
Чисто нови гуми дай ми само писта и в мене се събужда веднага авантюриста

BMW 318 IS 143HP

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6