Wastegate не се затваря докрай bmw x3 e83 3.0d
Модератор: Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- martinddesigns
- Потребител
-
- Кара: BMW X3 3.0D
Wastegate не се затваря докрай bmw x3 e83 3.0d
Здравейте, имам проблем с турбината и по-скоро wastegate-a. Колата е много мудна в ниските. Забелязах следния проблем.
Първо, с вакуум пистолет исках да надуя wastegate-a ръчно да видя дали се затваря и отваря напълно. Там нямаше никакви проблеми, обаче забелязах, че за да се затвори напълно бяха нужни около 20inhg.
Второ, закачих вакуум пистолета към вакуум клапана да видя какъв вакуум прави. Спря на около 10inhg.
Като закача пистолета директно за вакуум помпата ми дава коло 25inhg.
Не съм големия разбирач и затова питам това нормално ли е да трябват около 20inhg да се затвори напълно wastegate-a и възможно ли е от там да идва проблема да не се затваря напълно и да не може да направи нужното налягане?
Турбината е рециклирана преди около половин година. Вакуум клапана е чисто нов. Проверил съм всички турбо пътища както и съм сменил всички вакуум маркучи.
Колата не беше така преди а направо се изтрелваше зверски. Правен е ремап също.
Първо, с вакуум пистолет исках да надуя wastegate-a ръчно да видя дали се затваря и отваря напълно. Там нямаше никакви проблеми, обаче забелязах, че за да се затвори напълно бяха нужни около 20inhg.
Второ, закачих вакуум пистолета към вакуум клапана да видя какъв вакуум прави. Спря на около 10inhg.
Като закача пистолета директно за вакуум помпата ми дава коло 25inhg.
Не съм големия разбирач и затова питам това нормално ли е да трябват около 20inhg да се затвори напълно wastegate-a и възможно ли е от там да идва проблема да не се затваря напълно и да не може да направи нужното налягане?
Турбината е рециклирана преди около половин година. Вакуум клапана е чисто нов. Проверил съм всички турбо пътища както и съм сменил всички вакуум маркучи.
Колата не беше така преди а направо се изтрелваше зверски. Правен е ремап също.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Wastegate не се затваря докрай bmw x3 e83 3.0d
Отрицателното налягане на вакуум помпата е около 2 пъти по-голямо от измереното, може би губиш някъде вакум и от там проблема. Но след всичко описано някой трудно може да ти каже какво точно се случва. По принцип винаги търси някой, който може да ти даде краен продукт, в противен случай нещата се размиват и стават неясни.
2 мнения
• Страница 1 от 1